Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Το ΥΠΑΙΘΑ με τα δικαστήρια κι εμείς με την επαναπροκήρυξη και τον αγώνα μέχρι την νίκη! Όλες όλοι στην έκτακτη γενική συνέλευση του Αριστοτέλη Τετάρτη 13/3 στις 6.30μμ στο 39-141 ΔΣ

Για 12η φορά σέρνει στα δικαστήρια η κυβέρνηση την αντίσταση των εκπαιδευτικών, σε ένα κρεσέντο αυταρχισμού και καταστολής του αγώνα μας απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της που έχει βάλει στο στόχαστρο τη δημόσια εκπαίδευση, όπως και όλα τα δημόσια αγαθά. Η μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην Απεργία –Αποχή αποτελεί πραγματικά ένα τείχος ανυπέρβλητο για την κυβέρνηση. Και μπροστά στον κίνδυνο να βρεθεί πάλι αντιμέτωπη με τις/τους δεκάδες χιλιάδες που αντιστέκονται, επιστρατεύει για μια ακόμη φορά το συνηθισμένο της όπλο, τις δικαστικές προσφυγές.

Την ίδια στιγμή επεκτείνει την αξιολόγηση σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, σε πολλές διευθύνσεις ΠΕ και ΔΕ καλέστηκαν από τους αξιολογητές του Α1 και του Α2, εκπαιδευτικοί με ΦΕΚ διορισμού ακόμα και το 1996. Είναι πλέον φανερό ότι η αξιολόγηση μας αφορά όλες και όλους τώρα και όχι στο απώτερο μέλλον. Αυτό όμως, αποτελεί και τη δύναμή μας. 150.000 εργαζόμενες/οι στην εκπαίδευση είμαστε ανίκητες/οι, όσες δικαστικές αποφάσεις κι αν εξασφαλίσει το ΥΠΑΙΘΑ.

Απέναντι στις συνεχείς δικαστικές προσφυγές ένα είναι το μήνυμα που οφείλουν να στείλουν οι ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ! Καμία υποχώρηση, αντεπίθεση με νέα επαναπροκήρυξη της Απεργίας Αποχής και των στάσεων εργασίας και σαφή πολιτική απόφαση συνέχισης του αγώνα με συνεχείς επαναπροκηρύξεις! Να ανοίξουν τα ταμεία των συλλόγων σε όλη τη χώρα και της ΔΟΕ για να στηρίξουν τις στάσεις εργασίας των εκπαιδευτικών. Κάλεσμα στήριξης του αγώνα μας σε όλα τα συνδικάτα και τα σωματεία σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα. Πλατιά καμπάνια στην κοινωνία και στους γονείς με γράμμα, αφίσα, πανό, σποτάκια, εκδηλώσεις για το τι επιφυλάσσει για το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά αυτή η πολιτική. Απέναντι στην όξυνση της επιθετικής γραμμής της κυβέρνησης, τα συνδικάτα της εκπαίδευσης, οφείλουν να απαντήσουν με αντεπίθεση κι αποφασιστικότητα. Τα συνδικάτα των 150.000 εκπαιδευτικών, τα μεγαλύτερα συνδικάτα του δημοσίου, έχουν τεράστια δύναμη πυρός!

Ως Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ και ΔΕ έχουμε δηλώσει με σαφήνεια, ότι αν οι ομοσπονδίες δεν ανταποκριθούν στον ρόλο τους, τότε θέτουμε την πρόταση της επαναπροκήρυξης από τα πρωτοβάθμια σωματεία σε όλες τις ΓΣ των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ. Ήδη πολλοί Σύλλογοι ΠΕ και ΕΛΜΕ από προηγούμενες Γενικές Συνελεύσεις, μετά από πρόταση των Παρεμβάσεων έχουν πάρει απόφαση επαναπροκήρυξης από το πρωτοβάθμιο σωματείο. Ανάμεσά τους και ο Αριστοτέλης. Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που μιλούν στο όνομα του αγώνα να συμβάλλουν σε συντονισμό Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ ώστε να μεγιστοποιηθεί ο αριθμός των πρωτοβάθμιων εκπαιδευτικών σωματείων που θα προκηρύξουν.

Ο αγώνας μας αυτός θα είναι νικηφόρος! Ο αγώνας δε θα σταματήσει, κανείς/καμιά εκπαιδευτικός μόνος/η απέναντι στους αξιολογητές και την αξιολόγηση/κανένα σχολείο έρμαιο στην αγορά και τους εμπόρους

Για εμάς το σχολείο για όλα τα παιδιά και πρώτα και κύρια τα αδύναμα, τα παιδιά των εργατικών λαϊκών και φτωχών οικογενειών, είναι και θα είναι πάντα το μέλημά μας! Αυτό το σχολείο υπηρετούμε κι όχι των τάχα «αρίστων»

Ιδιωτικά πανεπιστήμια - Μεγαλειώδεις ήταν όλο αυτό το διάστημα οι πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις των φοιτητών/τριών, με μαζική και αποφασιστική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στον δρόμο! Ο αγώνας συνεχίζεται! Ο νόμος αυτός βάζει σε υπαρξιακό κίνδυνο τα δημόσια πανεπιστήμια, υπονομεύει δραστικά τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων και παραδίδει την παιδεία στις ανάγκες και τα κέρδη του κεφαλαίου. Δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια, κατάργηση της ελεύθερης πρόσβασης με ταξικούς φραγμούς παντού, «ανταγωνισμός» αντί για χρήματα για την εκπαίδευση, καταστολή, επιτήρηση και απαγορεύσεις σε πανεπιστήμια που λειτουργούν ως επιχειρήσεις! Φυσικά, υπονόμευση τα επαγγελματικά δικαιώματα χιλιάδων αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών. Η πλήρης απονομιμοποίηση αυτιού του νόμου έγινε ξεκάθαρη με την μεγαλειώδη συμμετοχή του κόσμου στον δρόμο για 9 εβδομάδες, με απογευματινά συλλαλητήρια και τις μαζικότατες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 8/2, 28/2 και 8/3. Γι΄ αυτό ο αγώνας θα συνεχιστεί και μετά την ψήφιση του νόμου με στόχο την κατάργησή του!

Μισθοί & ακρίβεια - Ενώ οι εργαζόμενοι του δημοσίου ψάχνουν να δουν που είναι η περιβόητη «αύξηση» στους μισθούς τους από 1/1/2024 που με τυμπανοκρουσίες παρουσίασαν υπουργοί της κυβέρνησης και συστημικά ΜΜΕ, η επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ με τις ευλογίες ΕΕ και ΟΟΣΑ απέναντι στα αγωνιζόμενα τμήματα της νεολαίας, των εργαζόμενων και των αγροτών αναβαθμίζεται. Αυτή την στιγμή είμαστε αντιμέτωπες/οι με μια τεράστια επίθεση της κυβέρνησης στα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες με επιθέσεις των ΜΑΤ σε καταλήψεις και στα κορμιά των φοιτητών στα συλλαλητήρια. Ψεύδη και συκοφαντίες από δημοσιογράφους σε διατεταγμένη υπηρεσία και πρυτανικές αρχές και απολύσεις απέναντι στους εργαζόμενους του ΕΚΠΑ που υλοποίησαν συλλογική απόφαση των συνδικαλιστικών τους οργάνων. Διώξεις σε εκπαιδευτικούς που επίσης συμμετείχαν σε δράσεις των σωματείων τους, διατύπωσαν δημόσια την κριτική τους στην κυβερνητική πολιτική ή υπεράσπισαν αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων. Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ ενεργοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό με πλατφορμα καταγγελιών για τον σχολικό εκφοβισμό, αυτοί που έχουν εξαθλιώσει οικονομικά τον λαό, στερούν από τα σχολεία ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς και δεν ενεργοποιούν καν τις κοινωνικές δομές που θα στηρίξουν παιδιά και τις οικογένειές τους. Οι δημόσιες υπηρεσίες στον τομέα της υγείας είναι υπό κατάρρευση και όλα οδηγούν στην επί πληρωμή νοσηλεία και θεραπεία και στο ΕΣΥ, με τις ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό να είναι τραγικές. Ελαστική εργασία παντού, στην εκπαίδευση με τους αναπληρωτές, στην υγεία με τους εργολάβους. Τρομακτική ακρίβεια στα είδη διατροφής και γενικότερα την άνοδο του κόστους ζωής (υψηλά ενοίκια, δυσκολία εύρεσης κατοικίας, κόστος μεταφορών μετακινήσεων, αυξήσεις στα φάρμακα κλπ.), την υπερφορολόγηση και την καταβαράθρωση των μισθών, θα ενταθεί στο πλαίσιο αυστηρής τήρησης του Συμφώνου Σταθερότητας που επιβάλει η ΕΕ από το 2024.

Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους!

Δεν χωρά άλλη καθυστέρηση! Να ενώσουμε τις φωνές μας εργαζόμενοι, φοιτητές, αγρότες για σύγκρουση και ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου που ρημάζει τις ζωές μας.

Ο αγώνας μας είναι αγώνας απέναντι στο σύνολο των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που έχουν συντελεστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια από την πλευρά της διεκδίκησης δουλειάς και ζωής με αξιοπρέπεια και αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, δημόσιου Πανεπιστημίου και σχολείου που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νέας γενιάς, στη χειραφέτηση της εργασίας σε μια απελευθερωμένη κοινωνία έξω από τα δεσμά του κεφαλαίου και των κερδών του.

Το εκπαιδευτικό κίνημα, οι φοιτητικοί σύλλογοι, όλες οι ΣΕΠΕ και οι ΕΛΜΕ, η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ, να οργανώσουμε πανεκπαιδευτικό μαζικό πολύμορφο αγώνα με σχέδιο, επιμονή και διάρκεια ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Με βασικές διεκδικήσεις την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, να μην περπατήσουν οι νόμοι της ίδρυσης των ιδιωτικών πανεπιστημίων και της επαγγελματικής εκπαίδευσης, για αυξήσεις στους μισθούς (κανένας πρώτος καθαρός μισθός στο δημόσιο κάτω από 1.000 ευρώ -για την εκπαίδευση με ανάλογη κλιμάκωση για όλες τις κατηγορίες- και αναπροσαρμογή όλων των ΜΚ με βάση το νέο κατώτατο καθαρό)/ κάλυψη όλων των απωλειών των μνημονίων/επαναφορά 13ου-14ου/επιστροφή ΜΚ/αφορολόγητο 12.000 ευρώ και 4.000 για κάθε παιδί), συνεχής αύξηση-αναπροσαρμογή των μισθών με βάση τον τιμάριθμο, καταπολέμηση της ακρίβειας (κατάργηση ΦΠΑ στα βασικά είδη/χρηματιστήριο ενέργειας/πλαφόν στις τιμές της ενέργειας), το ωράριο (μείωση ωραρίου νηπιαγωγών και εκπαιδευτικών ολιγοθεσίων, επαναφορά του ωραρίου στη β’βάθμια στα επίπεδα του 2012), τη σύνταξη (με 30 χρόνια στα 55 και 58), ενάντια στην αξιολόγηση κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου, κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και της ΕΒΕ/όχι στην «ελεύθερη επιλογή σχολείων» και το «εθνικό απολυτήριο, την άμεση και ακώλυτη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, τη μόνιμη και σταθερή εργασία με μαζικούς διορισμούς με πτυχίο προϋπηρεσία-κατάργηση προσοντολογίου-καμία σκέψη για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ, την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και τη διεκδίκηση της δημοκρατικής συλλογικής λειτουργίας του κόντρα στον αυταρχισμό και την πειθάρχηση! Ενιαίο δημόσιο και δωρεάν 12χρονο, υποχρεωτικό σχολείο για όλα τα παιδιά με υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή και εκπαίδευση. Όχι στο σχολείο των δεξιοτήτων και των δήθεν «αρίστων» και της ταξικής διαλογής. Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση ενταγμένη στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης και εξ ολοκλήρου στο Υπουργείο Παιδείας. Επαγγελματικά δικαιώματα στους τίτλους σπουδών! Όχι στην κερδοσκοπία των πιστοποιήσεων και το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων! Κατάργηση όλων των άλλων δομών κατάρτισης

Γι’ αυτά αξίζει να αγωνιστούμε με πραγματικούς αγώνες και όχι συμβολικές διαμαρτυρίες. Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής χρειάζεται σχέδιο για σύγκρουση, συντονισμός, συγκεκριμένα βήματα για κλιμάκωση των αντιστάσεων, αγώνα διαρκείας και απεργίες, το όπλο των εργαζομένων που πονάει πιο πολύ την εργοδοσία. Βάζοντας μπροστά τις ανάγκες μας, με τα σωματεία, τις ΓΣ, τις επιτροπές αγώνα και τον συντονισμό τους, να ανοίξουμε δρόμο αντεπίθεσης, κόντρα στην υποταγή και την ήττα.

Όλες όλοι στην έκτακτη γενική συνέλευση

του Αριστοτέλη

Τετάρτη 13/3 στις 6.30μμ στο 39-141 ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου