Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Κυριακή βράδυ και Δευτέρα αξημέρωτα καλούν συναδέλφους διευθυντ(ρι)ές/προϊστάμενες-ους για να καλύψουν την ανεπάρκειά τους και τις ελλείψεις σε self test Άνοιγμα σχολείων χωρίς μέτρα = ένα τεράστιο και επικίνδυνο φιάσκο και στο βάθος οι πλατφόρμες του ΙΕΠ! Ντροπή και Οργή!

Οι εκπρόσωποι ΑΑΚ/Παρεμβάσεις και Πρωτοβουλίας έχουν καταθέσει προτάσεις στο ΔΣ του Αριστοτέλη για τα μέτρα για ασφαλή σχολεία, για τα κενά, τη στάση των συλλόγων διδασκόντων, γράμμα προς τους γονείς, για την αξιολόγηση και την Α-Α μπροστά στις 12/1 καθώς και συνοπτικό πρόγραμμα δράσης

Με κατάπληξη οι διευθυντές/ντριες- προϊστάμενοι /ες των σχολείων τους Α’ Αθήνας αλλά και τους Αττικής διάβασαν τους οδηγίες τους διεύθυνσης για την προμήθεια Self test σε όσους μαθητές δεν κατάφεραν να προμηθευτούν. Τι συνέβη και χρειάστηκε Κυριακή βράδυ, λίγες ώρες πριν ανοίξουν τα σχολεία, να γίνουν τέτοιες προσκλήσεις; Είχαμε κάποιο έκτακτο γεγονός ή έκτακτες συνθήκες; Όχι φυσικά! Τα σχολεία ανοίγουν 10/1 τους ήταν προγραμματισμένο και οι διαδικασίες με τα self και τα (ΜΗ) μέτρα για το άνοιγμα έχουν ανακοινωθεί εδώ και πέντε μέρες. Αλλά το επιτελικό κράτος των «αρίστων» τα έκανε πάλι θάλασσα και απαιτεί να καλύψουν την ανεπάρκεια και την ανικανότητά του οι εργαζόμενοι!

Με ποιο δικαίωμα η Δ/νση Α’ Αθήνας καταπατά κάθε έννοια νομιμότητας, εργασιακών δικαιωμάτων, υγειονομικών μέτρων και δημόσιας διοίκησης καλώντας εκατοντάδες εκπαιδευτικούς μέρα Κυριακή(!)για να παραλάβουν test και μάλιστα μέσα από ένα ανεπίσημο ανυπόγραφο κείμενο με τη μορφή e-mail;

Αλήθεια πώς ορίζεται το επαρκές απόθεμα και πώς, πού ακριβώς θα διενεργούνται τα test αύριο; Στην αυλή του σχολείου; Τι τελικά απαιτείται; Γιατί επουδενί οι εκπ/κοι και κανένας τους από το προσωπικό ακόμη και «νοσηλευτικό» δε θα προβούν σε ιατρικές πράξεις εν μέσω γενικού συνωστισμού, ανάμεσα σε δεκάδες πιθανά κρούσματα!

Τους για τα παιδιά που έρχονται μόνα στο σχολείο τι θα ισχύει;

Κανένας/καμία διευθυντής/προϊστάμενος/η δεν είναι υποχρεωμένος εκτός εργασιακού ωραρίου να προσέλθει για παραλαβή self test στη Δ/νση Α’ Αθήνας.

Είναι αποκλειστική υποχρέωση και ευθύνη του κράτους να προμηθεύσει τους μαθητές τους και τους εκπαιδευτικούς εγκαίρως με όλα τα απαραίτητα μέσα μέσω των ταμείων τους (μάσκες, test)!

Να σταματήσει ο εμπαιγμός από το Υπουργείο! Είναι επικίνδυνοι για την υγεία, την μόρφωση των παιδιών, την εργασία μας!

Οι εκπρόσωποι ΑΑΚ/Παρεμβάσεις και Πρωτοβουλίας έχουν καταθέσει προτάσεις στο ΔΣ του Αριστοτέλη για τα μέτρα για ασφαλή σχολεία, για το πώς αντιμετωπίζουμε τους ανυπόγραφες και προφορικές εντολές Κόπτση για την κάλυψη των κενών που θα συρρέουν τους επόμενες μέρες στα σχολεία λόγω νόσησης, γράμμα τους τους γονείς καθώς και συνοπτικό πρόγραμμα δράσης.

-Κανένας και καμιά συνάδελφος-ισσα οποιουδήποτε ΠΕ να μην αποδέχεται προφορική εντολή για εφαρμογή αυτών των παράνομων οδηγιών, να μην αποδέχεται καμία ανάθεση και καμία υπερωριακή απασχόληση!

-Κανείς να μη βοηθήσει στην καταστρατήγηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων!

Εντυπωσιακή απουσία του ΔΣ της ΔΟΕ

Εδώ και μέρες υπάρχει καταιγισμός και η ΔΟΕ απουσιάζει προκλητικά και ένοχα! Δεν έχει πάρει καμία απολύτως απόφαση ούτε «για τα μάτια του κόσμου» ούτε καν για το υπουργείο τη Δευτέρα 10/1. Απουσιάζει οποιαδήποτε αγωνιστική πρωτοβουλία ούτε καν καταγγελία και θωράκιση των εκπαιδευτικών από τις συνεχείς αυθαιρεσίες, τις επιθετικές και παράνομες δηλώσεις και προφορικές οδηγίες του Υπουργείου!

Όχι συμβολικές προτάσεις για τα «μάτια του εργαζόμενου»! Δυναμικός απεργιακός μαζικός ξεσηκωμός η πρότασή μας!

Η συγκυρία απαιτεί δυναμικό απεργιακό αγωνιστικό ξεσηκωμό των εργαζόμενων και όλου του λαού ενάντια στην εγκληματική κυβερνητική πολιτική που εξακολουθεί να προκαλεί χιλιάδες αδικαιολόγητους θανάτους και κατεδαφίζει τα στοιχειώδη δικαιώματα. Χρειάζεται άμεσα και εφ’ όλης της ύλης αμείλικτη σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική. Εκτιμάμε πως τα πιο στοιχειώδη εργασιακά, μισθολογικά, και δημοκρατικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων και της νεολαίας, καταπατούνται με ραγδαίο και βάναυσο τρόπο και απαιτείται απεργιακός ξεσηκωμός. Αυτή πρέπει να είναι η πρόταση των συνδικάτων και των σωματείων κατά τη γνώμη μας. Κάθε άλλη πρόταση -όπως αυτές που κατέθεσε η ΑΣΕ για συνεντεύξεις, απογευματινά κ.λπ.- έχουν νόημα όταν είναι συμπληρωματικές και προπαγανδιστικές αυτής της κεντρικής σύγκρουσης που οφείλουμε να μην αποφεύγουμε αλλά να προβάλλουμε και να προωθούμε. Είναι φανερό ότι οι συνδικαλιστικές δυνάμεις αρνούνται εδώ και μήνες να υπάρξει απεργιακή κινητοποίηση και προτείνουν αποκλειστικά συμβολικές διαμαρτυρίες και απογευματινά συλλαλητήρια, άλλοι καλούν να βγάλει ο κόσμος συμπεράσματα, άλλοι να περιμένει να αλλάξει η κυβέρνηση αλλά όλοι αρνούνται να προτείνουν ένα συνεκτικό πρόγραμμα πάλης για αγώνες ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής! Αυτή η γραμμή είναι γραμμή ήττας!

Η δική μας πρόταση καλεί σε δυναμικό απεργιακό αγωνιστικό ξεσηκωμό και σε αυτά τα πλαίσια περιλαμβάνει πρόταση άμεσα 24ωρη πανεκπαιδευτική και πανεργατική απεργία. Για την εκπαίδευση άμεσα οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ-ΟΛΜΕ να προχωρήσουν σε απεργιακό βήμα την Τετάρτη 12/1 (ημέρα καταληκτικής ημερομηνίας της β΄φάσης της αξιολόγησης) και πάντως συνολικά πανεργατικής το άμεσο διάστημα. Σε κάθε περίπτωση και εφόσον οι ομοσπονδίες δε σταθούν στο ύψος της κρισιμότητας της κατάστασης, οι ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ να πάρουν αποφάσεις για συγκεντρώσεις στις κατά τόπους Περιφέρειες/Διευθύνσεις Εκπαίδευσης την Τετάρτη 12/1 με στάσεις εργασίας. Όλες οι προτάσεις ειδικά στην εκπαίδευση που βρίσκεται αντιμέτωπη με έκρυθμες συνθήκες, με την παντελή έλλειψη μέτρων για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία και ταυτόχρονα την προώθηση της αξιολόγησης, των εξετάσεων Στ’ και Γ’ γυμνασίου τύπου PIZA, της τράπεζας θεμάτων κ.λπ. Απέναντι σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση δεν μπορεί το εκπαιδευτικό κίνημα να εξαντλεί τις δυνάμεις του με παραστάσεις διαμαρτυρίας λίγων εκπροσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου