Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Μέσω τηλεδιάσκεψης αποφάσισαν το άνοιγμα των σχολείων με 50.000 κρούσματα την ημέρα…

Όπως ενημερώνει το υπουργείο Παιδείας από σήμερα Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου 2022. Αυτό είναι και το μοναδικό και εντελώς ανεπαρκές ημί-μετρο που πήρε η κυβέρνηση προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφαση υψηλού ρίσκου για άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου.


Όπως φαίνεται οι λεγόμενοι ειδικοί μέσω τηλεδιάσκεψης έκαναν δεκτή την «εισήγηση» της κυβέρνησης αντί να γίνει το αντίστροφο! Η προειλημμένη απόφαση για τo άνοιγμα των σχολείων είχε ανακοινωθεί από χθες το πρωί Δευτέρας μέσω διαρροών από το Μέγαρο Μαξίμου. 
Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας άλλωστε ουσιαστικά το επιβεβαίωσε και έδωσε το λόγο στη Νίκη Κεραμέως να υπογραμμίσει την αναγκαιότητα «επιστροφής στην κανονικότητα» πριν εξηγήσει το σκεπτικό της επιτροπής η καθηγήτρια παιδιατρικής Βάνα Παπαευαγγέλου! Το γεγονός ότι οι αποφάσεις παίρνονται με πολιτικά και όχι υγειονομικά κριτήρια ωστόσο διαμορφώνει και τις συνθήκες που ανοίγουν τα σχολεία όπως ακριβώς έκλεισαν! Το απαράδεκτο μέτρο του 50%+1 για να κλείσει ένα τμήμα παραμένει, την ώρα που η βουλή των Ελλήνων το μόνο κτίριο που έχει αναμορφωθεί τόσο δραστικά για συνθήκες πανδημίας έκλεισε μετά από την παρουσίαση ενός κρούσματος, πριν την εμφάνιση της εξαιρετικά μεταδοτικής Όμικρον. Το μόνο θετικό είναι ότι καταργείται ο ανορθολογικός «σταυρός» (testing μόνο στους μαθητές που κάθονταν δίπλα, πίσω, ή μπροστά από το επιβεβαιωμένο κρούσμα) και πλέον θα γίνεται rapid test σε όλους τους μαθητές της τάξης.

Η κυβέρνηση όπως όλα δείχνουν παίζει το χαρτί της ανοσίας της αγέλης για να μη δώσει άδειες ειδικού σκοπού, επιδόματα, δωρεάν μοριακά τεστ που είναι τα μόνα αξιόπιστα και άλλα τέτοια αναγκαία μέτρα. Δεν θέλει να «σπάσει τον κουμπαρά» για την πανδημία δαπανώντας την ίδια ώρα 5 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο για δαπάνες του Πολεμικού Ναυτικού! Η έλλειψη των σχολείων σε βασικές υποδομές, η ανυπαρξία μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό τα καθιστούν υγειονομική βόμβα. Η απόφαση συνιστά και παραδοχή της πλήρης αποτυχίας του πολυδιαφημισμένου θεσμού της «τηλεκπαίδευσης».

Αίτημα του εκπαιδευτικού κινήματος και των κινημάτων αντίστασης και αλληλεγγύης είναι το άνοιγμα των σχολείων να μη γίνει με όρους ανοσίας της αγέλης και ατομικής ευθύνης. Ζητούμενο ειναι το άνοιγμα να γίνει με ουσιαστικά μέτρα ώστε να νιώθουν και να είναι ασφαλείς μαθήτριες και μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς. Το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων θα μπορούσε να γίνει μόνο με μέτρα όπως η μείωση του αριθμού μαθητών και μαθητριών ανά τμήμα σε 15, με δωρεάν παροχή μασκών υψηλής προστασίας καθημερινά, με άδειες ευπαθών ομάδων στους/στις εκπαιδευτικούς και κατάργηση του αντιεπιστημονικού και επικίνδυνου πρωτόκολλου που απαιτεί να νοσήσει το 50% +1 για να κλείσει ένα τμήμα.

πηγή: https://prin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου