Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Οι αντιδράσεις σάρωσαν το σκοταδισμό της Κεραμέως

Οργή προκαλεί το πρόγραμμα προγεννητικής αγωγής στα γυμνάσια που ενέκρινε το υπουργείο παιδείας!

Πριν λίγες ώρες, κάτω από την γενική κατακραυγή που εκφράστηκε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, το ΥΠΑΙΘ, αναγκάστηκε να ανακαλέσει, δια του Προέδρου του ΙΕΠ, την έγκριση του προγράμματος προγεννητικής αγωγής για τα γυμνάσια που είχε εγκρίνει!

Σάλο έχει δημιουργήσει από χθες η σοβαρή αρνητική εξέλιξη για την εκπαίδευση και για την κοινωνία αποτελεί η έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικού προγράμματος «αγωγής υγείας» για μαθητές/τριες γυμνασίου, με τον τίτλο «Προγεννητική Αγωγή, προετοιμασία για την γονεϊκότητα, Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα». Πρόκειται για πρόγραμμα της ΜΚΟ «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής» που αυτοπροσδιορίζεται ως εκπαιδευτικό-πολιτιστικό Σωματείο, «το οποίο στοχεύει στην προετοιμασία των νέων για τον αυριανό γονεϊκό τους ρόλο, ξεκινώντας από την σχολική ακόμη ηλικία».
Άνθρακας λοιπόν ο θησαυρός της πολυδιαφημιζόμενης επέκτασης του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής σε όλα τα σχολεία από το Σεπτέμβριο, και μάλιστα με υποχρεωτικό χαρακτήρα, που σε γενικές γραμμές είχε τύχει της αποδοχής της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και των γονέων των μαθητών.

Το ίδιο και η διαδικτυακή «επιμόρφωση» που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στις 21 Δεκέμβρη σε συνεργασία με το ΙΕΠ, και απευθυνόταν σε στελέχη εκπαίδευσης, μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής εκπαίδευσης. Από «επιμόρφωση» μετατράπηκε σε «επιμορφωτική εκδήλωση» που είχε σκοπό να «αναδείξει ζητήματα συμπεριληπτικής σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης με απώτερο στόχο τον σεβασμό των δικαιωμάτων των εκπαιδευομένων και την υπεύθυνη ενημέρωσή τους στο σχολείο», και στη συνέχεια σε «τηλεσυνάντηση», που «αποσκοπεί στην ανταλλαγή προβληματισμών ανάμεσα στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας για αντίστοιχα θέματα της σχολικής καθημερινότητας. Φιλοδοξεί να αποτελέσει αφορμή αναστοχασμού της εκπαιδευτικής πράξης και να δώσει προτάσεις για τη σεξουαλική αγωγή των μαθητών και μαθητριών», σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση.

Το υλικό της Προγεννητικής Αγωγής που εγκρίθηκε τον Νοέμβριο από το ΙΕΠ και φέρει την υπογραφή του θεολόγου Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ Κόπτση, εστάλη από την εν λόγω ΜΚΟ «Προς όλα τα σχολεία της Επικράτειας» ξεκινώντας με την προσβλητική για τις γυναίκες διευθύντριες προσφώνηση «Αξιότιμε κύριε Διευθυντά»! Με βάση το υλικό αυτό, που προωθεί τη «θεωρία του αγέννητου παιδιού» και συνδέει άρρηκτα τη σεξουαλικότητα με τη γονιμότητα και τη γονεϊκότητα, οι εκπαιδευτικοί καλούνται να διαπαιδαγωγήσουν τους έφηβους μαθητές και τις έφηβες μαθήτριες γυμνασίου, είτε στο πλαίσιο προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, είτε ανεξάρτητα. Το πρόγραμμα απαρτίζεται από 3 βίντεο και ένα εγχειρίδιο, εκ των οποίων τα δύο έχουν περιεχόμενο αντιεπιστημονικό, ανορθολογικό, σκοταδιστικό και άκρως επικίνδυνο, και προωθούν αντιλήψεις ρατσιστικές και σεξιστικές, τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία μαστίζεται από την έμφυλη βία, την κακοποίηση, τους βιασμούς και τις δολοφονίες παιδιών, γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.

Η αντίληψη πως η σύλληψη ξεκινά κατά την προγεννητική περίοδο, τη στιγμή που η μητέρα συλλαμβάνει την ιδέα να κάνει ένα παιδί, βασίζεται, σύμφωνα με την Μαλαματένια Ρούλια συνεργάτιδα της «Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής», στην αρχαία Ελληνική γραμματεία, στις αντιλήψεις των κινέζων χιλιάδες χρόνια πριν, αλλά και στις πεποιθήσεις μιας φυλής στην Αφρική!

Η έγκυος γυναίκα παρουσιάζεται ως παντοδύναμη πάνω στο σχηματιζόμενο έμβρυο και το επηρεάζει τόσο σε σχέση με την φυσική του υπόσταση, όσο και σε σχέση με την ψυχολογική και κοινωνική του ανάπτυξη, που καθορίζεται αποκλειστικά από την ίδια, και κυρίως τη σκέψη της και τον τρόπο ζωής της, υποστηρίζουν οι τσαρλατάνοι της ΜΚΟ, που έχει χαρακτηριστικά παραθρησκευτικής αποκρυφιστικής σέχτας. Μ’ αυτόν τον τρόπο στοχοποιούν τη γυναίκα μεταθέτοντας την ευθύνη και ενοχοποιώντας για την ψυχική και σωματική υγεία, αλλά και για προσωπικότητα και την προσωπική εξέλιξη του κάθε ατόμου, την γυναίκα-μητέρα, που δεν μερίμνησε κατάλληλα. Έτσι υιοθετούν την αντίληψη που αποδίδουν στους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους ότι η εγκληματικότητα ενός ατόμου οφείλεται στις αρνητικές σκέψεις της μητέρας, διανθίζοντας την επιχειρηματολογία τους με πλήθος δοξασιών, προλήψεων και προκαταλήψεων. Η υπεύθυνη της «Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής», Ιωάννα Μαρή, συγγραφέας ετέρου πονήματος με τίτλο «Ευγονία, προγεννητική αγωγή. Η αγωγή του παιδιού αρχίζει από τη σύλληψη», φτάνει στο σημείο να ισχυριστεί ότι η μητέρα εκτός από το αίμα της περνάει στο έμβρυο τις σκέψεις της, την «πνευματική τροφή», και ότι «το dna του παιδιού εξαρτάται από την ποιότητα αγάπης του ζεύγους»! Αλλά και η ομοφυλοφιλία οφείλεται, σύμφωνα με τη φαιδρή τους αντίληψη, στην μη αποδοχή του φύλου του παιδιού από την μητέρα που «επιθυμούσε κοριτσάκι ενώ κυοφορούσε αγόρι», και η ομορφιά ή ασχήμια του παιδιού σχετίζεται με τις όμορφες ή άσχημες σκέψεις της μητέρας! Ενώ η ιστοσελίδα της εν λόγω ΜΚΟ βρίθει στερεοτύπων πατριαρχικής αντίληψης όπως: «η γυναίκα προορίζεται να σώσει τη σχέση», «η έγκυος δεν πρέπει να κάνει παρέα με ελλαττωματικούς» και άλλα πολλά εξοργιστικά.




Πρόκειται για αντιλήψεις ανεκδιήγητες και εγκληματικές που βάζουν στο στόχαστρο τις γυναίκες και τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα και τα δικαιώματα τους, που κατακτήθηκαν με συλλογικούς και κοινωνικούς αγώνες, από το φεμινιστικό και ΛΟΑΤΚΙ κίνημα. Θέτουν επίσης σε αμφισβήτηση το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του σώματος, την ελευθερία επιλογής του ατόμου ως προς τη σεξουαλικότητα του, και σε συνδυασμό με το δημογραφικό, που προβάλλουν όλα σχεδόν τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου, με διαφορετική επιχειρηματολογία το καθένα, επιχειρούν να επαναφέρουν την απαγόρευση των αμβλώσεων, από την πίσω πόρτα.

Είναι φανερό πως, πιστή στο δόγμα «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια», η κυβέρνηση επανέρχεται στα ζητήματα αυτά, με επάξια εκπρόσωπο την υπουργό Παιδείας Κεραμέως, επιχειρώντας να συσπειρώσει το πιο αντιδραστικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, αυτό της ακροδεξιάς, και να περάσει τις πιο αναχρονιστικές αντιλήψεις σε εκπαιδευτικούς και μαθητές μέσα από ένα συνονθύλευμα αντιεπιστημονικών απόψεων, – έντεχνα πλαισιωμένων και με κάποια επιστημονικά δεδομένα (3ο βίντεο), με τρόπο προσχηματικό και χωρίς σύνδεση μεταξύ τους, – ώστε να είναι αληθοφανείς, προκαλώντας, για άλλη μια φορά, την επιστήμη, την κοινωνία και την κοινή λογική. Προκαλώντας επίσης τις γυναίκες και το φεμινιστικό κίνημα που κατάφερε με τους αγώνες του να ακυρώσει το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας», που προωθούσαν μεγαλογιατροί από τον χώρο της υποβοηθούμενης κύησης, (με τεράστιους τζίρους από τη διαδικασία αυτή) μαζί με εκκλησιαστικούς κύκλους, και του οποίου το σκοταδιστικό περιεχόμενο είχε προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις.




Το εκπαιδευτικό και το φεμινιστικό κίνημα θα συνεχίσουν να αντιμάχονται αυτές τις πολιτικές που υποβιβάζουν ανθρώπινη ύπαρξη και προσβάλλουν την επιστήμη.



Ακολουθεί η επιστολή που στάλθηκε στα σχολεία στην οποία το εκπαιδευτικό-πολιτιστικό Σωματείο «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής» γράφει ότι τιμήθηκε με την έγκριση που πήρε από το υπουργείο Παιδείας, και το έγγραφο έγκρισης από την πλευρά του υπουργείου.

Η Επιστολή

«Προς τα Γυμνάσια της Ελληνικής Επικράτειας

Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,

Εκπροσωπούμε το μη-κερδοσκοπικό, εκπαιδευτικό-πολιτιστικό Σωματείο «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής», το οποίο στοχεύει στην προετοιμασία των νέων για τον αυριανό γονεϊκό τους ρόλο, ξεκινώντας από την σχολική ακόμη ηλικία.

Το πρόγραμμα αυτό έχει τον τίτλο: «Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα», και αριθμό Πρωτ.: Φ.2.1/ΕΧ/101346/149068/Δ7 της 19 Νοεμβρίου 2021 και καλούμε τους Διευθυντές των Γυμνασίων μας να το επιλέξουν…

Για την προετοιμασία των καθηγητών, αλλά και συγχρόνως και για εκπαιδευτικό υλικό, έχουμε ετοιμάσει 3 βίντεο, μιας διδακτικής ώρας το καθένα, και προσφέρουμε επίσης ένα μικρό επιστημονικό βιβλίο 84 σελίδων με ομώνυμο τίτλο: «Προγεννητική Αγωγή, προετοιμασία για την γονεϊκότητα, Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα» από Ιωάννα Μαρή και συνεργάτες.

Προσφέρουμε επίσης, ως σωματείο την πλήρη διαδικτυακή ή προσωπική μας υποστήριξη για την επίλυση τυχόν αποριών.

Είμαστε έτοιμοι να σας αποστείλουμε (εννοείται, δωρεάν) το ανωτέρω σχετικό εγκεκριμένο βιβλίο μας για την ενημέρωσή σας και ελπίζουμε ότι θα επιλέξετε το πρόγραμμα αυτό, το οποίο, για πρώτη φορά δίνει στους νέους γνώσεις ζωής, που σχεδόν όλοι θα έχουν αργότερα να εφαρμόσουν, και που θα οδηγήσουν την κοινωνία μας σε μια νέα ποιότητα υγείας και αξιών.

Με εξαιρετική τιμή

Η Επιστημονική μας Ομάδα»

Το έγγραφο της έγγρισης (sic!)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου