Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης διαμορφώνονται χειρότεροι όροι λειτουργίας και αν δεν μας αρέσει, τα όργανα της τάξης είναι πάντα εκεί να το εγγυηθούν

Με απόφαση του Υπουργείου Υγείας κλείνει η 24ωρη εφημερία της Κυριακής του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, καθώς και η κλινική covid για νοσηλεία παιδιών, με σκοπό να μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου απηύθυναν κάλεσμα για διαμαρτυρία στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και όπως ήταν αναμενόμενο είχε ανταπόκριση από τον κόσμο.

Το πάγιο αίτημα για ενίσχυση του ΕΣΥ όχι μόνο δεν ικανοποιείται, αλλά γίνονται συστηματικές προσπάθειες για συρρίκνωσή του. Αν αυτή η υγειονομική κρίση δεν είναι η ευκαιρία για επένδυση και θωράκιση του υγειονομικού μας συστήματος, τότε ποια; Ας μην ξεχνιόμαστε ότι το σύστημα – κράτος τις κρίσεις τις αξιοποιεί με γνώμονα την καθιέρωση και ενίσχυση των ισχυρών. Οι κλινικάρχες, οι ιδιωτικές κλινικές έχουν στήσει φαγοπότι και έχουν εκτινάξει τον τζίρο τους εκμεταλλευόμενοι την πίεση που έχουν υποστεί τα δημόσια νοσοκομεία, σηκώνοντας εξ ολοκλήρου το βάρος της πανδημίας. Οι εικόνες με τα ράντζα στους διαδρόμους, οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, το άκουσμα για κλείσιμο κλινικών αντί ανοίγματος νέων, η αδυναμία αντιμετώπισης απλών και έκτακτων περιστατικών επιβεβαιώνει την άποψη ότι, όχι μόνο αδιαφορούν για τη δημόσια υγεία, αλλά επιπλέον με λογικές μαυραγοριτισμού επιχειρούν να διαλύσουν ό,τι έχει απομείνει και να το παραδώσουν στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Το μοναδικό όπλο που μας παρέχεται είναι ο εμβολιασμός και η μια καραντίνα διαδέχεται την άλλη. Και μην ξεχνιόμαστε, αν κάτι πάει στραβά φταίνε οι ανεμβολίαστοι, γι’ αυτό πάλι καραντίνα από την αρχή και πρόστιμα χωρίς λογική. Μην ξεχάσουμε να κλείσουμε και τη μουσική, να ακούγονται μόνο οι σειρήνες, κυρίως των περιπολικών. Είναι η μόνη ανεκτή μουσική στα αυτιά της κυβέρνησης μπροστά σε κάθε δικαιολογημένη αντίδραση.

Κυριακή 16/1/22 μια παιδιατρική κλινική κλείνει και το εγγυώνται τα ΜΑΤ και η αστυνομία. Αν κάποιο παιδί αρρωστήσει και χρειαστεί νοσηλεία, θα πρέπει να έχει την τύχη να γεννηθεί σε πλούσια οικογένεια και να πάει στην κατάλληλη ιδιωτική κλινική. Αν για την κυβέρνηση και τα σκυλιά της η δικαιολογημένη αντίδραση και διεκδίκηση κοινωνικών αγαθών είναι τρομοκρατία, ας δηλώσουμε όλοι τρομοκράτες. Η παταγώδης αποτυχία της σε όλα τα επίπεδα την οδηγεί να επενδύσει πολιτικά στο τελευταίο χαρτί της, του «νόμου και τάξης», η καταστολή εντατικοποιείται και οι αντιδράσεις καταπνίγονται. Το δικό μας τελευταίο χαρτί ποιο είναι;

Δυο χρόνια τώρα δέσμιοι
στήνετε πάρτυ στις δικές μας πλάτες
η υγεία είναι προνόμιο των λίγων και εκλεκτών
δεν έχουμε αυταπάτες
καμία ενίσχυση στο ΕΣΥ, μόνο στους κλινικάρχες
σειρήνες, μπάτσοι περιπολικά
φρουρούν το μαγαζάκι
και ο κόσμος όλος τραγουδά
#δικό σας συνάδελφοι


της Αριάδνης Τακουρίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου