Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

5 χρόνια από τη Δολοφονία του Παύλου Φύσσα: Λευτεριά στο λαό, Θάνατος στο φασισμό!

«Μου είπαν να μην κάνω όνειρα τρελά, να μην τολμήσω να κοιτάξω τ’ αστέρια, μα εγώ ποτέ μου δεν τους πήρα σοβαρά, πήρα τον κόσμο ολόκληρο στα δυο μου χέρια» 
Killah P.
Πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν από τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Πέντε χρόνια μετά οι φονιάδες του κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι. Η καταδίκης της ΧΑ ως εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, και το κλείσιμο των γραφείων-ορμητηρίων της σε κάθε πόλη και γειτονιά παραμένει ζητούμενο.



Η αντιπροσφυγική-αντιμεταναστευτική πολιτική πνιγμών, απελάσεων, φυλακίσεων και εγκλεισμού των θυμάτων της φτώχειας και του πολέμου που εφαρμόζει η Ελληνική κυβέρνηση στοιχισμένη με τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας συνεχίζεται. Η πρόσφατη διμερής συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη Μέρκελ δείχνει ότι διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην εφαρμογή των ρατσιστικών πολιτικών της Ε.Ε, ενώ ταυτόχρονα ευθυγραμμίζεται με τους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην περιοχή.


Η διαρκής λιτότητα, η φτώχεια και το χτύπημα μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων, η ανάπτυξη με καύσιμη ύλη τη νεολαία και τους εργαζόμενους –που στο όνομα της ορκίζονται κυβέρνηση και αντιπολίτευση-  εγκαινιάζουν την κανονικότητα της μεταμνημονιακής περιόδου, αυτής που ακολουθεί των μνημονίων που ψήφισαν. Αυτό είναι το καλύτερο λίπασμα στο έδαφος του εθνικισμού και της ρατσιστικής έξαρσης.




Το αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό κίνημα, το κίνημα των εργαζομένων και των εκπαιδευτικών πρέπει να τεθεί όσο ποτέ άλλοτε σε συναγερμό. Ιδιαίτερα οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί έχουν ξεχωριστή ευθύνη και ρόλο στη διαμόρφωση της αντιφασιστικής συνείδησης στη νεολαία απέναντι στα νέα «τάγματα εφόδου» που στήνει η ΧΑ. Δουλεύοντας τη μνήμη, την ιστορία και την αλληλεγγύη των ανθρώπων. Ρίχνοντας αγωνιστικό φως στην ανάγκη των νέων παιδιών να μείνουν όρθια και με αυτοπεποίθηση να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, απέναντι στο τέλος των προσδοκιών και στα διάφορα Τ.Ι.Ν.Α. που τους προτείνουν όλοι οι εκπρόσωποι του συστήματος. Όπως διδάσκαμε τις μέρες του Σεπτέμβρη του 2013, με το μεγαλειώση απεργιακό μας αγώνα. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τη μνήμη του Παύλου Φύσσα.
Ισόβια στους φονιάδες του Παύλου Φύσσα  
Ποτέ ξανά φασισμός!
Απαιτούμε:
Την ισόβια καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής ΧΑ στη δίκη που διεξάγεται.
Την ακύρωση των ρατσιστικών συμφωνιών με ΕΕ-Τουρκία και Γερμανία.
Ανοιχτά σύνορα, ανοιχτά σχολεία, ανοιχτές πόλεις με ανθρώπινη φιλοξενία  και ίσα δικαιώματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τις οικογένειες και τα παιδιά τους.
Το σταμάτημα των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.
Την ανατροπή της πολιτικής φτωχοποίησης και εξαθλίωσης όλων μας, ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών.
Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να περιφρουρήσουμε τα σχολεία μας από το ρατσισμό, τον τρόμο και το φασισμό. 
Δηλώνουμε πως θα πράξουμε ό,τι περνάει από τα χέρια και την ψυχή μας, για να δυναμώσουν οι ιδέες μιας απελευθερωμένης, ανεξάρτητης, αδούλωτης, δημοκρατικής και χειραφετημένης κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου