Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Γιατί η Μάγδα Φύσσα έχει περισσότερο τσαμπουκά από 379.581 ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής

Όλες οι στιγμές που κρατάμε από την απίστευτη κατάθεσή της στο δικαστήριο



Είναι σχεδόν αδύνατον να μπει κανείς στη θέση μιας μάνας που βλέπει το παιδί της να χάνεται. Πιο δύσκολο είναι να χρειάζεται να πάει στη δίκη όπου δικάζεται ο δολοφόνος του. Το πλέον δύσκολο, είναι όταν ο δολοφόνος αυτός είναι είναι Χρυσαυγίτης, ένας από τους τραμπούκους με υψηλή προστασία που μέχρι πρόσφατα δε συλλαμβάνονταν ποτέ και για τίποτε.


Κι όμως, όλα αυτά η Μάγδα Φύσσα τα κάνει εδώ και τόσες μέρες, με τόσα διαλείμματα και διακοπές της διαδικασίας. Γιατί τους έχει γραμμένους:


Η δε κατάθεσή της είναι από τα πιο αξιομνημόνευτα πράγματα που έχουμε διαβάσει ποτέ. Γιατί όταν κάποιοι άνθρωποι καταθέτουν, το εννοούν, όπως και έχει καταγραφεί στα πρακτικά:
[Ξεκινάει η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα. «Όσες προσπάθειες και να κάνει η άλλη πλευρά για να μην καταθέσω, δεν θα το επιτύχει»]

Και συνεχίζει να τα λέει στα ίσια:


Μ. Φύσσα: Γι αυτούς που νομίζουν ότι τον τρομάξανε, τους λέω ότι δεν τρόμαξε. Το παιδί μου κοιμότανε. Ήταν ένας άγγελος. Κοιμότανε. Προσπαθώ λοιπόν να τον ζεστάνω. Να τον ζεστάνω. Να σηκωθεί, να φύγουμε από εκεί.


Δεν κώλωσε όταν μίλησε για το ρόλο των μπάτσων:


Μ. Φύσσα: Ήρθαν και άλλοι και ένα περιπολικό. Κατεβαίνουν και τον προλαβαίνουνό ταν έχει ήδη μπει στο αυτοκίνητο και έχει πετάξει το μαχαίρι κάτω. Ωστόσο η Χρύσα έχει προσπαθήσει με κάθε τρόπο να τους τραβήξει νωρίτερα. Όταν βγήκε το μαχαίρι η αστυνομικός φωνάζει «Ε όχι δεν είπαμε και μαχαίρια».

Πρόεδρος: Τι σημαίνει αυτή φράση για εσάς;

Μ. Φύσσα: Σημαίνει ότι αστυνομία και Χ.Α. είναι ένα. Τόσο απλά.

Δεν κώλωσε ούτε όταν μίλησε για το τι είναι η Χρυσή Αυγή:



Πρόεδρος: Ποιο ήταν το κίνητρο;

Μ. Φύσσα: Να έχουν την ισχύ που νομίζουν ότι έχουν. Οτιδήποτε αντίθετο θέλουν να το τελειώνουν.

Πρόεδρος: Μέχρι τότε δεν υπήρχε διαφορά με τον γιό σας; Το κίνητρο;

Μ. Φύσσα: Είναι εκπαιδευμένοι δολοφόνοι. Είναι εγκληματική οργάνωση και απλά ήθελαν να σκοτώσουν τον Παύλο και τον σκοτώσαν.





Και συνεχίζει:


«Aκόμα και τώρα που βρίσκονται εδώ απειλούν και εκβιάζουν»

Αν φοβάται κάποιος πάντως, αυτός δεν είναι η Μάγδα Φύσσα:



«Ακούσαμε τον αρχηγό τους να λέει ότι είναι η σπορά των ηττημένων του 1945. Είναι ναζιστές. Αυτοί είναι. Είναι τα απομεινάρια των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών».

Αλλά και για το δολοφόνο:


Μάγδα Φύσσα: Ναι, βλέπει η κυρία τη δολοφονία του Παύλου, του περιγράφει … και ρωτάει «είναι επαγγελματικό το χτύπημα;» «Ναι, έτσι εκπαιδεύονται», της λέει. «Ενημέρωσε τη μάνα μου να πετάξει τα όπλα, να μην πετάξει τις μπλούζες.»

Κλείνοντας την κατάθεσή της, γύρισε προς τον κατηγορούμενο Ρουπακιά, τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, για του πετάξει ένα μπουκάλι με νερό και αυτή την κουβέντα:


«Αυτό για να με θυμάσαι»


Τόσοι Χρυσαυγίτες με μαχαίρια, κράνη, ρόπαλα και πολιτική και αστυνομική προστασία και να μη φτάνουν σε μαγκιά μια μάνα που έχασε το παιδί της.

πηγή: https://luben.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου