Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Παρεμβάσεις του Συντονιστικού Αναπληρωτών στα συνέδρια των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών ΔΟΕ-ΟΛΜΕ

Παρέμβαση του Συντονιστικού Αναπληρωτών στο 91ο συνέδριο ΔΟΕ (26/6/22)


Εκπρόσωπος του Συντονιστικού Αναπληρωτών (Τάσσου Δήμητρα-Αριστοτέλης) ζητά να συζητηθεί η κατάργηση του προσοντολογίου, ο γραπτός ΑΣΕΠ και οι μαζικοί μόνιμοι διορισμοί/ μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία στο πλαίσιο πάλης του συνεδρίου για την ΔΟΕ για την επόμενη χρονιά.
"Αναπληρωτάκι" της Άννας Καρλαύτη, αναπληρώτρια μουσικός (στο 91ο συνέδριο ΔΟΕ 26/6/22)

Είμαι φτωχό, κουρασμένο, σκυφτό αναπληρωτάκι 
Κάθε χρόνια περιμένω στη σειρά για το ψωμάκι 
Ολημερίς με τραβάτε σαν ένα κουβάρι 
από σχολειό σε σχολειό σαν το κουφάρι...

Παρέμβαση του Συντονιστικού Αναπληρωτών στο 91ο συνέδριο ΔΟΕ (28/6/22)


Εκπρόσωπος του Συντονιστικού Αναπληρωτών (Κατερίνα Ιωαννίδου) ζητά να συζητηθεί η κατάργηση του προσοντολογίου, ο γραπτός ΑΣΕΠ και οι μαζικοί μόνιμοι διορισμοί/ μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία στο πλαίσιο πάλης του συνεδρίου για την ΔΟΕ για την επόμενη χρονιά.

Παρέμβαση του Συντονιστικού Αναπληρωτ(ρι)ών στην 20η ΓΣ της ΟΛΜΕ (2/7/22)


"Για το Υπουργείο Παιδείας απ' ότι φαίνεται στην ατζέντα του και πάνω πάνω, με μεγάλα γράμματα, υπάρχει η ελαστική εργασία. Όχι με σκοπό να την καταργήσει, αλλά με σκοπό να την ενισχύσει! [...] 

Όλες και όλοι ξέρουμε πάρα πολύ καλά πόσο απαραίτητες και απαραίτητοι είμαστε για τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου. Αναπληρώνουμε κάθε χρόνο τον εαυτό μας καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες! Δικαιούμαστε όλοι και όλες μια μόνιμη θέση στο δημόσιο σχολείο!" 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου