Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Τα αποτελέσματα στις εκλογές της 91ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ

Από τις 26 έως τις 29 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο NOVOTEL, η 91η Γενική Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, της ΔΟΕ.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα στους πίνακες που ακολουθούν:

Για πρώτη φορά φέτος, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατάργησε την 24ωρη άδεια συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις Γενικές Συνελεύσεις και τις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων των Διδασκαλικών Συλλόγων.

Για πρώτη επίσης φορά, παρουσιάστηκαν στη Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ δεκαπέντε περίπου αντιπρόσωποι εκλεγμένοι από ηλεκτρονική κάλπη! Το πρωτοφανές αυτό φαινόμενο προέκυψε καθώς, με ευθύνη των ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ, είκοσι περίπου πρωτοβάθμια σωματεία διενέργησαν τις εκλογές με το υβριδικό σύστημα των εκλογών τόσο με φυσική παρουσία, δια ζώσης, όσο και ηλεκτρονικά.

Παρά την μάχη που έδωσαν την πρώτη μέρα οι δυνάμεις των Παρεμβάσεων και της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ/ΠΑΜΕ), επιβλήθηκε τελικά η νομιμοποίηση αυτών των αντιπροσώπων από την ΔΑΚΕ, την ΔΗΣΥ και το ΔΙΚΤΥΟ/ΣΥΡΙΖΑ. Μια νομιμοποίηση που, όπως είναι προφανές, επιδιώκεται να αποτελέσει πρόκριμα για την επέκταση των ηλεκτρονικών εκλογών ευρύτερα στο Δημόσιο, σύμφωνα με τον κατάπτυστο νόμο Χατζηδάκη.

Δυναμική παρέμβαση στο συνέδριο έκανε το Συντονιστικό Αναπληρωτών και Αδιόριστων Εκπαιδευτικών. Η παρουσία επίσης μικρών προσφυγόπουλων από τον Ελαιώνα ήταν από μια από τις σημαντικές στιγμές.

Σημειώνεται πάντως ότι δεν υπήρξε καμία απόφαση για το κορυφαίο ζήτημα της αξιολόγησης.

Από 483 ψηφίσαντες, η ΔΑΚΕ πήρε 109 ψήφους και 3 έδρες από 3 που είχε στο προηγούμενο ΔΣ, η ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) 106 ψήφους και 2 έδρες από 2, η ΔΗΣΥ (ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ) 100 και 2 έδρες από 2, οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 81 ψήφους και 2 έδρες από 2, το ΔΙΚΤΥΟ(ΣΥΡΙΖΑ) 73 και 2 έδρες από 2, η Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών 7, τα Προοδευτικά Ρεύματα 3, το ΜΑΖΙ 2, η Αντεπίθεση 1, Λευκό 1.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου