Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Προτάσεις της ΑΑΚ/Παρεμβάσεις στη Γενική Συνέλευση στις 24/5/2022

 1. Αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης/Πρόταση αγώνα

2. Πρόταση αγώνα ενάντια στην ατομική αξιολόγηση και της σχολικής μονάδας

3. Για διορισμούς, κατάργηση προσοντολογίου, όχι σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ/Στήριξη του καλέσματος του Συντονιστικού Αναπληρωτών

4. Ψήφισμα για τα πεπραγμένα της ΔΟΕ

5. Ψήφισμα για ωράριο νηπιαγωγών

6. Ψήφισμα για νόμο Χατζηδάκη

7. Ψήφισμα-καταγγελία για τις εξελίξεις στη δίκη των Σεπολίων

8. Ψήφισμα για την πανεπιστημιακή αστυνομία

9. Ψήφισμα για τη δίκη της ΧΑ στο εφετείο/κάλεσμα σε συγκέντρωση

ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Ο αντιεκπαιδευτικός νόμος εμπορευματοποίησης του δημόσιου σχολείου, της αξιολόγησης και της πειθάρχησης, που μετατρέπει το σχολείο σε επιχείρηση, γενικεύει τις μορφωτικές ανισότητες και απαξιώνει τον εκπαιδευτικό, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Αγώνας για τις μορφωτικές ανάγκες της νέα γενιάς

Η σχολική χρονιά τελειώνει, κι ενώ το ΙΕΠ και ΥΠΑΙΘ δηλώνουν ότι η αυτοαξιολόγηση του 2021-22 βρίσκεται στο τελευταίο της στάδιο, στην πραγματικότητα ο αγώνας εναντίον της κατίσχυσής της συνεχίζεται! Το ΥΠΑΙΘ βρίσκει σοβαρές και μετρήσιμες αντιστάσεις που φοβάται ότι αν αγνοήσει, κινδυνεύουν να πάρουν επικίνδυνες διαστάσεις. Το κλίμα τρομοκρατίας και φόβου που προσπάθησαν να επιβάλλουν κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ, Κεραμέως και Κόπτσης αποδεικνύουν το ολέθριο σχέδιό τους είναι πλήρως απονομιμοποιημένο στη συνείδηση των εκπαιδευτικών και ότι αποτελεί ζήτημα ζωής για τον κόσμο της εκπαίδευσης να το αποτρέψει! Η απόπειρα των διώξεων των προϊσταμένων και διευθυντ(ρι)ων που δεν ανάρτησαν συμμετέχοντας στην ΑΑ εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο των απειλών και των εκβιασμών. Αυτοί που τολμούν κι απειλούν τόσο ξεδιάντροπα, που δείχνουν ότι θέλουν τους εκπαιδευτικούς υποταγμένα ανθρωπάκια που θα φοβούνται και τον ίσκιο τους, μετατρέπουν τον χώρο εργασίας μας σε κάτεργο διοικητικής αυθαιρεσίας, διευθυντικής επιβολής και παντελής έλλειψης δημοκρατίας όπου θα κυριαρχεί ο κανιβαλισμός, ο ανταγωνισμός, η κατηγοριοποίηση σε βάρος των παιδιών των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, των μαθητριών/των μας.

Πρόταση αγώνα ανατροπής και νίκης

Ωστόσο, δεν πρέπει να υποτιμηθεί ότι ο Ν.4823/21 αρχίζει να εφαρμόζεται -δειλά βέβαια-, με διαδικτυακά επιμορφωτικά σεμινάρια εκτός ωραρίου, με εσωτερικούς κανονισμούς που στέλνονται για έγκριση, με διευθυντ(ρι)ες να ορίζουν μέντορες και παιδαγωγικούς υπεύθυνους/ες τμημάτων και εκπαιδευτικών ομίλων, με τις εξετάσεις PISA. Και κυρίως, δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής μας και να υποτιμηθεί ότι από Σεπτέμβρη έρχεται η ατομική αξιολόγηση με βαθμολόγηση από σχολικούς συμβούλους και διευθυντές.

Επομένως, η μάχη ενάντια στην αντιδραστική μετάλλαξη του δημόσιου σχολείου είναι πολύ μεγάλη και το διακύβευμα πολύ σοβαρό. Το Σεπτέμβριο μπαίνουμε σε νέα φάση.

Να αποτιμήσουμε και τη μάχη για την ακύρωση των εξετάσεων PISA. Το ΥΠΑΙΘ πήγε τη στάση εργασίας που είχαν κηρύξει ΔΟΕ/ΟΛΜΕ στα δικαστήρια. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου όπου έκρινε την απεργία παράνομη και καταχρηστική, δεκάδες ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ κήρυξαν στάση εργασίας και το ίδιο έπραξε και η ΑΔΕΔΥ. Έτσι, η απεργία έγινε και οι εξετάσεις ακυρώθηκαν σε εκατοντάδες σχολεία και απονομιμοποιήθηκαν σε πολλά ακόμα. Αυτή είναι η απάντηση στην προσπάθεια του υπουργείου να ακυρώσει τους αγώνες μας.

Ακυρώνουμε την ατομική αξιολόγηση, την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας 2022-23 και όλες τις διατάξεις του 4823/21! Να μην επιτρέψουμε την κατίσχυσή του φόβου και της υποταγής στο δημόσιο σχολείο!

Είναι αναγκαίο με πολιτική απόφαση, ένα συνεκτικό πλαίσιο πάλης που απαντά στην κρισιμότητα των στιγμών και στηρίζεται στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που αψήφησαν εκβιασμούς, απειλές, τρομοκρατία και στήριξαν τον αγώνα!

Βασικό πολιτικό πλαίσιο η εναντίωση και η κατάργηση του νόμου 4823/21, της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, της ατομικής αξιολόγησης και όλων των διατάξεων που αφορούν μέντορες, εκπαιδευτικοί όμιλοι, νέος ρόλος του θεσμού του διευθυντή, επιμορφώσεις εκτός ωραρίου, υποχρεωτικές υπερωρίες κλπ

• Τα Α/θμια σωματεία να συνεχίσουν τον αγώνα με προκήρυξη νέας Απεργίας-Αποχής για την αυτοαξιολόγηση του 2022-23 και των συνολικών διατάξεων του 4823/21 (μέντορες, εκπαιδευτικοί όμιλοι, επιμορφώσεις εκτός ωραρίου, κλπ) να υπερασπίσουν τον ρόλο τους και να μπουν στην μάχη, εφόσον ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ αρνηθούν. Με συντονισμό μεταξύ τους να πάρουν τη σκυτάλη και να στηρίξουν αυτά με τις αποφάσεις τους τους συλλόγους διδασκόντων και τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση. Αυτή η δυνατότητα έχει αποδειχτεί από τον συντονισμό των 77 ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ που υποχρέωσαν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΔΟΕ/ΟΛΜΕ να προχωρήσουν στην απεργία αποχή! Σήμερα αν υπάρξει πολιτική απόφαση να στηριχθεί η ΑΑ από τα πρωτοβάθμια, περισσότερα από 90 σωματεία έχουν τη δυνατότητα να την κηρύξουν. Αυτό οφείλουν να κάνουν και τώρα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία. Ο Αριστοτέλης επαναεπιβεβαιώνει την απόφασή του για κήρυξη της Α-Α από το σωματείο.

• ΔΟΕ/ΟΛΜΕ να προκηρύξουν νέα Απεργία-Αποχή, με συνείδηση κόντρα σε απειλές, δικαστικές αποφάσεις και στη νομιμότητα του Χατζηδάκη και συνέχισή της αποφασιστικά ακόμα και αν τα δικαστήρια τη βγάλουν ξανά παράνομη. Νομιμότητα είναι τα πρωτοφανή ποσοστά συμμετοχής των εργαζόμενων εκπ/κων στα σχολεία και στους δρόμους. Η μαζικότητα και η αποφασιστικότητα των συναδέλφων στη μάχη αυτή είναι το κριτήριο της νικηφόρας έκβασης.

• ΔΟΕ/ΟΛΜΕ να καλέσουν και την ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει και αυτή, υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου για μη αποδοχή του ν. Χατζηδάκη.

· Οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια στην ατομική αξιολόγηση και για όλα τα βασικά αιτήματα (αυξήσεις στους μισθούς, διορισμοί κ.λπ. με πανεκπαιδευτική 48ωρη απεργία μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου και γύρο ΓΣ για τη συνέχιση του αγώνα

· Οργανώνουμε την ακύρωση των εξετάσεων PISA του 2023

· Ενημερώσεις γονιών και της τοπικής κοινωνίας με γράμματα, εκδηλώσεις, τοπικές συγκεντρώσεις

Αυτή η μάχη δε θα δοθεί δια μέσου εκπροσώπων. Θα δοθεί με επιτροπές αγώνα και τον συντονισμό τους, με δράση και συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων, με την ενεργητική συμμετοχή όλων μας.

-Καλούμε συντονισμό με ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ. Απαιτούμε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ να μας ακούσει. Προκαλούμε παράσταση στο ΔΣ της ΔΟΕ

-Προχωράμε σε εκδηλώσεις ενημερώσεις

Το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο για τη ζωή μας και το δημόσιο σχολείο για να παραμείνουμε απλώς διαμαρτυρόμενοι αλλά ηττημένοι.

Υπερασπίζουμε αταλάντευτα τις/τους διωκόμενες/ους μέχρι τελικής δικαίωσης!

1. Ενημερώνουμε ότι δεν έχει αποδοθεί καμία ποινή, η υπηρεσιακή και μισθολογική τους εξέλιξη συνεχίζεται κανονικά.

2. Παραμένουμε αταλάντευτα στο πλευρό τους, τις/τους στηρίζουμε με όλα τα μέσα, νομικά, οικονομικά, συνδικαλιστικά, αναλαμβάνει το σωματείο οτιδήποτε χρειαστεί τώρα και στο μέλλον.

Απαιτούμε Συνέχιση του αγώνα με Νέα Απεργία Αποχή ΤΩΡΑ από τις Ομοσπονδίες και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία! Με συλλαλητήρια και απεργιακές κινητοποιήσεις να ξαναβγούμε στους δρόμους της αντίστασης και της ανατροπής!

Επιβεβαιώνουμε την απόφαση της ΓΣ του Νοεμβρίου  


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ,

ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ

-Κατάργηση του ν. 4589/19 του προσοντολογίου και του ν. 4692/20 Κεραμέως. Όχι σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ και συνεντεύξεις

-Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών. Άμεσος διορισμός/Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την ολόκληρη την προϋπηρεσία.

-Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο και την προϋπηρεσία

Το εκπαιδευτικό κίνημα διεκδικεί και υπερασπίζεται το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία για όλες/ους τις/ους εκπαιδευτικούς, για όλους τους εργαζόμενους. Υπερασπίζεται το δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλους.

Επιβεβαιώνουμε την απόφαση της ΓΣ του Νοεμβρίου  

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΝΩ

ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΩΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ

Πρόταση του Συντονιστικού Αναπληρωτών και Αδιόριστων Εκπαιδευτικών

Ο νόμος 4589/19 (προσοντολόγιο) έχει οδηγήσει σε απόλυση χιλιάδες εκπαιδευτικούς που κράτησαν όρθια τα δημόσια σχολεία εδώ και χρόνια! Η προϋπηρεσία, τα χρόνια αβεβαιότητας και ανασφάλειας, διαγράφονται μεμιάς, μοριοδοτούνται και δεν αποτελούν αναφαίρετο εργασιακό δικαίωμα. Αντίθετα η κυβέρνηση επιτάσσει την εναλλαγή μεταξύ εργασίας/ανεργίας! Ακυρώνει τα πτυχία και τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από αυτά, επιβάλλοντας σε χιλιάδες φοιτητές, εργαζόμενους, αδιόριστους και άνεργους εκπαιδευτικούς να μπουν σε ένα αέναο κυνήγι «προσόντων». Θέλουν τους εκπαιδευτικούς sprinter – κυνηγούς συνεχών και μεταβαλλόμενων προσόντων, καθώς με Υπουργικές Αποφάσεις κάθε δύο χρόνια τα προσόντα θα αναμορφώνονται. Η ευθύνη της ανεργίας μετατίθεται στους εργαζόμενους που δε «κατάφεραν» να γίνουν αρκετά ανταγωνιστικοί και «επαρκείς» ώστε να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας! Σκληρή αξιολόγηση, τιμωρητική, που θα τους οδηγήσει στην απόλυση! Επόμενος στόχος οι μόνιμοι! Κανένας δεν εξαιρείται! Όπως γράφεται και στις εκθέσεις του ΟΟΣΑ, η μόνιμη σχέση εργασίας των εκπαιδευτικών πρέπει να αλλάξει σε σύμβαση ορισμένων μηνών.

Μετά το προσοντολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ, κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ, παρά την «έκπληξη» του ΓΓ Κόπτση για τις διαρροές και τα δημοσιεύματα, φαίνεται ότι επεξεργάζονται τη διεξαγωγή γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ για διορισμούς το 2023, μαζί με προσοντολόγιο, αφού αν δεν πιάσει κανείς τη βάση στη βαθμολογία του ΑΣΕΠ δεν θα μετράνε ούτε τα μόρια ούτε η προϋπηρεσία!

Η συστηματική προσπάθεια απαξίωσης των πτυχίων μας αποτελεί πάγια επιδίωξη κυβερνήσεων σε πλήρη συμφωνία με τις οδηγίες της ΕΕ και ΟΟΣΑ. Η αναγνώριση και ισοτιμία των κολλεγίων, η απαίτηση απόκτησης δεκάδων χαρτιών προκειμένου να μετρηθούμε στις λίστες της ανεργίας και της αναπλήρωσης του προσοντολογίου, οι συγχωνεύσεις τμημάτων κ.ά. δείχνουν την κατεύθυνση. Η δημόσια εκπαίδευση και το πανεπιστήμιο μπαίνει σε ευθεία αμφισβήτηση! Δεν αρκεί να σπουδάσουμε, δεν αρκεί να δουλεύουμε χρόνια, απαιτούν τώρα να αποδείξουμε την παιδαγωγική μας επάρκεια, δίνοντας πάλι εξετάσεις για μια θέση ολιγόμηνης εργασίας και ύστερα από μια ζωή εξετάσεων από το σχολείο, πανελληνίων, εξετάσεων στο πανεπιστήμιο να μην αρκούν ούτε αυτά. Η συγκεκριμένη διαδικασία μας εντάσσει για άλλη μια φορά στο παιχνίδι να βρισκόμαστε ανταγωνιζόμενοι ο ένας τον άλλο, κανιβαλίζοντας μεταξύ μας τους κόπους χρόνων.

Για άλλη μια φορά η συζήτηση για την αναγκαιότητα μαζικών μόνιμων διορισμών χρησιμοποιείται με τον πιο χυδαίο τρόπο για την εξυπηρέτηση προεκλογικών υποσχέσεων των κομματικών επιτελείων, με μοναδικό σκοπό την ομηρία των χιλιάδων αναπληρωτ(ρι)ών συναδέλφ(ισσ)ων σε πλαστά διλήμματα: Προσοντολόγιο ή γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ!

Καλούμε όλους/όλες τους/τις συναδέλφους/ισσες σε συσπείρωση και συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων τους!

Κανένας εφησυχασμός μπροστά στις όποιες εξελίξεις! Θα δώσουμε δυναμικά το παρόν με απεργιακές κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι.

Κανένας ΑΣΕΠ, κανένα προσοντολόγιο! Τέρμα πια στην ελαστική εργασία!

Αγωνιζόμαστε για:

· Κατάργηση της ελαστικής εργασίας. Κατάργηση του νόμου 4589/19 και 4692/20. Όχι στον γραπτό ΑΣΕΠ

· Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών! Άμεσος διορισμός/Μονιμοποίηση τώρα ΟΛΩΝ των αναπληρωτ(ρι)ών που έχουν έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.

· Πλήρη εξίσωση προς τα πάνω των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων με αυτά των μονίμων – πλήρης προστασία της μητρότητας.

· Δημιουργία οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες σε όλα τα σχολεία.

· Νέες θέσεις εργασίας με μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, μείωση του ορίου συνταξιοδότησης, μείωση του ωραρίου εργασίας.

· Δημιουργία οργανικών θέσεων για κάθε υπάρχουσα ειδικότητα. Κάλυψη ΟΛΩΝ των κενών με διορισμούς.

· Όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία στα πρωινά τμήματα με παράλληλη πρόσληψη εκπαιδευτικών για την πλήρη στελέχωση των τμημάτων ΖΕΠ.

Καλούμε σε επόμενη μαζική ανοιχτή συνέλευση τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου!

Ωράριο νηπιαγωγών
Επιβεβαιώνουμε την απόφαση της ΓΣ του Νοεμβρίου  

Απόφαση για κρατικό κυβερνητικό συνδικαλισμό

Συνδικαλιστικό lockdown και συναίνεση είναι τα πεπραγμένα του ΔΣ της ΔΟΕ

Την περίοδο που ο κόσμος στέναζε κάτω από την άρνηση ενίσχυσης της δημόσιας υγείας και την οικονομική κρίση, ενώ η κυβέρνηση μοίραζε ενισχύσεις στις Τράπεζες και το κεφάλαιο και η κ. Κεραμέως κατέθετε στην Βουλή τα πιο αποκρουστικά αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια, την περίοδο που ο Χρυσοχοΐδης απαγόρευε τις συναθροίσεις και τη δράση των σωματείων με την αιτιολογία του covid, ενώ δυνάμεις καταστολής έκαναν συνεχή πογκρόμ, αυτή την περίοδο, οι πλειοψηφίες των Ομοσπονδιών έκαναν lock down και στον συνδικαλισμό.

Βρέθηκαν απέναντι στην ανάγκη οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι να ορθώσουν το ανάστημά τους, να μην υποταχθούν στο αφήγημα της κυβέρνησης για την πανδημία που χρησιμοποιήθηκε ως όχημα για να περάσουν αντεργατικά και αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια τομές. Αρνήθηκαν τις προτάσεις για κινητοποιήσεις αντίστοιχου μεγέθους της επίθεσης που δεχόμαστε. Παρά αυτό το γεγονός, οι εργαζόμενοι βρήκαν τρόπους να αντιδράσουν και να διεκδικήσουν (κινητοποιήσεις για υγεία, απεργία σωματείων, Πρωτομαγιά, Πολυτεχνείο, αντιφασιστικά συλλαλητήρια, στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και στη δίκη της Χρυσής Αυγής, συλλαλητήρια ενάντια στον αυταρχισμό μετά τα γεγονότα της Ν. Σμύρνης κ.λπ.) Ο οργανωμένος λαός έστειλε τις χουντικού τύπου απαγορεύσεις του Χρυσοχοίδη και της κυβέρνησης της ΝΔ, στον κάλαθο των αχρήστων. Όμως η πολιτική αγριότητα, ο κανιβαλισμός απέναντι στα κοινωνικές ανάγκες συνεχίζεται. Νέα αντεργατικά και αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια έρχονται να εφαρμοστούν. Θύματα τα δημόσια αγαθά, η παιδεία, η υγεία, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, τα δημοκρατικά δικαιώματα. Θύτες το κεφάλαιο, η Ε.Ε, ο ΟΟΣΑ, οι κυβερνήσεις, η σημερινή και οι προηγούμενες.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι εκπαιδευτικοί βρίσκουν τρόπους αντίστασης και διεκδίκησης. Απορρίπτουν με συντριπτικές πλειοψηφίες τις τηλεκλογές της Κεραμέως, για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και την πρώτη απόπειρα εισαγωγής της αξιολόγησης με κλειστά σχολεία. Τη φετινή σχολική χρονιά οι αντιδράσεις στην διάλυση των σχολείων μέσω της αξιολόγησης κορυφώνονται. Ο εκπαιδευτικός κόσμος ξεσηκώνεται. Πρωτόγνωρα ποσοστά απεργίας αλλά και άρνησης για την υλοποίηση της αυταξιολόγησης και μεγαλειώδη συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις. Ο ν. Χατζηδάκη επιστρατεύεται και η απεργία βγαίνει παράνομη από τα δικαστήρια. Την κρίσιμη ώρα η ΔΟΕ αρνείται να προκηρύξει νέα Απεργία Αποχή. Το ΔΣ της ΔΟΕ αρνήθηκε να σηκώσει το πολιτικό βάρος της συνέχισης του αγώνα από το συνδικάτο (αυτό εξασφάλιζε η συλλογική απόφαση για προκήρυξη νέας Απεργίας Αποχής), άρνηση να βασιστεί στις αγωνιστικές ατμομηχανές του κλάδου την ώρα που η κοινωνία άρχισε να «παίρνει μυρωδιά» και μετέφερε την αντιπαράθεση όχι σε ένα συλλογικό αγώνα αλλά σε ένα ξεγέλασμα στα πλαίσια των σχολείων.

Σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές που θα έπρεπε να επιλέξουν ή να συμβάλλουν στις προοπτικές νίκης του εκπαιδευτικού κινήματος ή να υποταχτούν, επέλεξαν το δεύτερο. Εγκλωβισμένοι στην λογική του αναπόφευκτου, στη λογική της ανάθεσης, του κοινοβουλευτικού δρόμου για τα σωματεία, της προτεραιότητας των κομματικών τους επιλογών απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι μπορεί ο μαζικός εκβιασμός των οξυμένων προβλημάτων να τους οδηγεί να υποχωρούν.

Καταδικάζουμε τον κρατικό-κυβερνητικό κι εργοδοτικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καθώς και το συνδικαλισμό της συναίνεσης και της υποταγής της ΔΟΕ που όλο το προηγούμενο διάστημα έπαιξαν κεντρικό ρόλο για το πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής. Δε θέλουν και δεν μπορούν να οργανώσουν κανένα αγώνα ανατροπής.

Το ΔΣ της ΔΟΕ αποφεύγει όλες τις δυνατές μαζικές διαδικασίες συζήτησης, αποφάσεων και κινητοποίησης των εκπαιδευτικών, Γενικές Συνελεύσεις, ολομέλειες προέδρων, περιοδείες στα σχολεία κλπ. Στη ΔΟΕ τα ενιαία κείμενα αποφασίζονται πριν καν την εκδίκαση στο Εφετείο, δεν ψηφίζονται ποτέ από τον κλάδο και το ΔΣ της ΔΟΕ αγνοεί επιδεικτικά 108 προέδρους που στην ολομέλεια προέδρων μεταφέρουν το αίτημα για επαναπροκήρυξη της Α-Α και αρνείται την επαναπροκήρυξη της.

Κρίσιμα νομοσχέδια περνούν χωρίς η ΔΟΕ να συζητά ένα στοιχειώδες πρόγραμμα δράσης για την ανατροπή τους. Σε αυτή τη γραμμή εντάσσονται η άρνηση επαναπροκήρυξης της ΑΑ και η παντελής έλλειψη συντονισμού, οργάνωσης, στήριξης των εκπαιδευτικών απέναντι στις απειλές και τις διώξεις που εξαπολύει κατ’ επανάληψη το ΥΠΑΙΘ.

Η εκκωφαντική απουσία του ΔΣ της ΔΟΕ από τον αγώνα ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις των 114 απεργών εκπαιδευτικών, η άρνησή του να δεχτεί τους ΣΕΠΕ που έχουν διωκόμενους/ες, όταν οι ΣΕΠΕ ζήτησαν συνάντηση, ενώ δεν παρουσιάζεται σε καμία κινητοποίηση συμπαράστασης.

Το ΔΣ της ΔΟΕ μετατρέπουν το συνδικάτο που θα κάνει μόνο εκλογές χωρίς τη ζωντανή ζύμωση των Γενικών Συνελεύσεων, χωρίς εσωτερική δημοκρατική λειτουργία, χωρίς δράση σωματείου – υπερασπιστή των συμφερόντων των εργαζομένων και της πληττόμενης πλειοψηφίας.

Είναι απόλυτα προσδεμένες με την πολιτική των κυβερνήσεων και με τα κόμματα εξουσίας, τις οποίες υπηρέτησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Είναι απόλυτα προσδεμένες με τα βασικά ιδεολογήματα άσκησης της σημερινής πολιτικής για το χρέος, την ανταγωνιστικότητα, την ΕΕ, το κέρδος και την κρίση.

Παραμένουν ακολουθητές της εργοδοτικής ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, της καθήλωσης των εργαζομένων, της «κοινωνικής συμμαχίας», σε μια περίοδο που πλήττονται βάναυσα τα εργατικά δικαιώματα και μπαίνει ευθέως στο στόχαστρο της κυβέρνησης το δικαίωμα στην απεργία, τη διεκδίκηση, τη συλλογική οργάνωση των εργαζομένων, τα σωματεία.

Η τακτική ελεγχόμενων αγώνων χαμηλής έντασης, η άρνηση πραγματικής σύγκρουσης και η αποδοχή των ορίων που θέτει η κυβέρνηση και η κρατική καταστολή, δημιουργούν ένα συρρικνούμενο κίνημα «αποκούμπι» δυσαρέσκειας αλλά ανίκανο να αναμετρηθεί με την κυρίαρχη πολιτική και να κερδίσει δικαιώματα που θα καλυτερεύουν τη ζωή του σήμερα αλλά και έναν κόσμο ολόκληρο αύριο.

Γι’ αυτό καταψηφίζουμε τα πεπραγμένα του ΔΣ τςη ΔΟΕ

Χρειαζόμαστε ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, ενίσχυση των σωματείων, των συλλογικών διαδικασιών βάσης, με πραγματικό συντονισμό για την προετοιμασία αγώνων σύγκρουσης και ανατροπής και όχι διαμαρτυρίας, για τη διεκδίκηση του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι κι όχι το μοίρασμα της φτώχειας. Με συνδικάτα ταξικά, όχι κυβερνητικά και κρατικά, κόντρα στις αντιλήψεις που ξορκίζουν τους λαϊκούς αγώνες, που θέλουν τους εργαζόμενους διασπασμένους και περιχαρακωμένους, που καλλιεργούν την αναμονή και την ανάθεση θέτοντας το εργατικό-λαϊκό κίνημα σε ρόλο θεατή.

Είναι φανερό ότι στις σημερινές συνθήκες απαιτείται άλλο κέντρο αγώνα των αγωνιζόμενων που να πρωτοστατεί σε πραγματικές μάχες ανυπακοής και ανατροπής. Έχουμε ανάγκη από ένα άλλο συνδικαλιστικό κίνημα που θα έχει στην προμετωπίδα του τα ταξικά συμφέροντα των εργαζόμενων και του λαού, που θα βασίζεται στην άμεση δημοκρατία και την οργάνωση από τα κάτω, που θα συντονίζεται με όλες τις μορφές λαϊκής οργάνωσης, που θα προωθεί μορφές αλληλεγγύης και θα πρωτοστατεί στην οργάνωση αποφασιστικών αγώνων νίκης, που δε θα είναι το μακρύ χέρι του κράτους μέσα στα συνδικάτα αλλά θα επιδιώκει την ταξική ενότητα τους.

Γι’ αυτό και συμμετέχουμε:

· στην Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων και

· στο Συντονισμό των Εκπαιδευτικών Σωματείων

Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή μας είναι να έχουν αντίστοιχες θέσεις στα κεντρικά ζητήματα (όχι απαραίτητα ταυτόσημες) και να λειτουργούν σε ισότιμη βάση με σεβασμό και καταγραφή όλων των απόψεων που παρουσιάζονται στις συσκέψεις τους, χωρίς αποκλεισμούς και προκατασκευασμένες αποφάσεις.

Προωθούμε τις συνελεύσεις αγώνα, θεωρώντας ότι η συμμετοχή των αγωνιζόμενων στη συζήτηση και τη λήψη των αποφάσεων πρέπει να διευκολύνεται και όχι να παρεμποδίζεται. Γι’ αυτό προωθούμε μορφές συντονισμού που επιδιώκουν όχι να εκφράζονται μόνο τα Διοικητικά Συμβούλια με τις αποφάσεις τους αλλά οι Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων και οι επιτροπές αγώνα αυτών με σεβασμό στις συλλογικές αποφάσεις χωρίς αποκλεισμούς.

Καμιά εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη στη λειτουργία των συνδικάτων!

Συνυπογράφουμε το ψήφισμα των ΣΕΠΕ

Ο πόλεμος στα σωματεία και στα συνδικάτα συνεχίζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ, με το αντεργατικό «έκτρωμα» του Χατζηδάκη να χτυπά με τον πιο βάναυσο τρόπο τη συνδικαλιστική δράση, τα θεμελιώδη συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, την απεργία, τη συλλογική δράση των εργαζομένων και τη δημοκρατία. Έρχεται ως βάση για να επιβληθεί εργασιακός μεσαίωνας με ενίσχυση του πυρήνα της εκμετάλλευσης σε επίπεδο ωραρίου, ένταση της ελαστικής εργασίας, της ανασφάλειας και της εκμετάλλευσης για το κέρδος των εργοδοτών και των επιχειρήσεων, νομιμοποιώντας την τρομοκρατία της εργοδοσίας. Μια τρομοκρατία που συμβαδίζει με την κρατική βία και την καταστολή των εργατικών αγώνων και κινητοποιήσεων.

Δηλώνουμε ότι δε θα αποδεχθούμε, δε θα εφαρμόσουμε-θα καταργήσουμε στην πράξη το ν. Χατζηδάκη με αντίσταση και αγώνα για την υπεράσπιση της εργασίας, τα δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Θεωρούμε πολύ αρνητική εξέλιξη ότι το ΔΣ της ΔΟΕ εν όψη του συνεδρίου της ΔΟΕ και των αρχαιρεσιών που γίνονται σε όλους τους συλλόγους ΠΕ δεν έδωσε κατεύθυνση για κοινή στάση ώστε να επιβάλλουμε ΝΤΕ ΦΑΚΤΟ ΤΗΝ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ν. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΔΑΚΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ. Αντίθετα, σε μια σειρά συλλόγους επιλέχθηκαν και οι ηλεκτρονικές εκλογές. Καταδικάζουμε την απόπειρα να κατισχύσει ο ν. Χατζηδάκη στα σωματεία της ΠΕ

Αποφασίζουμε και καλούμε:

· Το ΔΣ της ΔΟΕ και τη Συνέλευση προέδρων καθώς και τη Συνέλευση αντιπροσώπων να συνεχίσουν να παίρνουν αποφάσεις για απεργίες, για στάσεις εργασίας, συλλαλητήρια και κάθε είδους κινητοποιήσεις με τη συγκεκριμένη οδό, που χρησιμοποιούσαν μέχρι σήμερα. Σε όλες εκείνες τις περιπτώσεις που οι προϋποθέσεις που θέτει ο ν. Χατζηδάκη για την πραγματοποίηση μιας απεργίας που υπονομεύουν ή στην πράξη την κάνουν αδύνατη δεν θα εφαρμόσουμε το νόμο Χατζηδάκη (π.χ. ημερομηνίες κατάθεσης εξώδικου για στάσεις εργασίας, ποσοστό προσωπικού ασφαλείας, καθορισμό προσωπικού εγγυημένης λειτουργίας). Σε καμιά περίπτωση δεν αποδεχόμαστε η πραγματοποίηση της απεργίας να εξαρτάται από την έκθεση ή τη σύμφωνη γνώμη του ΟΜΕΔ.

· Καμιά αλλαγή του καταστατικού μας. Οι εκλογές, οι γενικές συνελεύσεις των Συλλόγων, το συνέδριο της ΔΟΕ γίνονται αποκλειστικά με φυσική παρουσία, δια ζώσης και δεν θα πραγματοποιηθεί καμιά αλλαγή στα καταστατικά για την παροχή 
ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας και ως εκ τούτου τις σχετικές περιοριστές ΚΥΑ στη πράξη δεν θα τις εφαρμόσουμε. Δεν κάνουμε δεκτό το να συμμετέχει κάποιος/α στην Γενική Συνέλευση εξ αποστάσεως και να ψηφίζει εξ αποστάσεως για τις αποφάσεις. Καμιά εξ’ αποστάσεως ψηφοφορία, καμιά ηλεκτρονική ή επιστολική ψήφος και κανένας αντιπρόσωπος που εκλέχτηκε από τέτοιες διαδικασίες, που είναι κατά παράβαση του καταστατικού μας, σε κανένα σώμα, σε κανένα συνδικαλιστικό όργανο δεν θα γίνονται αποδεκτοί, δεν θα νομιμοποιούνται. Προασπίζουμε τον ζωντανό χαρακτήρα των συλλογικών διαδικασιών, τον διάλογο, την συζήτηση, την δυνατότητα να παίρνονται αποφάσεις.

· Το μητρώο μελών είναι εσωτερική υπόθεση κάθε συνδικάτου. Δεν αφορά καμιά εργοδοσία, κανένα κράτος, καμιά κυβέρνηση. Δεν θα καταθέσουμε σε καμιά εργοδοσία, σε καμιά ηλεκτρονική πλατφόρμα τα μητρώα μελών και άλλα ευαίσθητα στοιχεία των εργαζομένων. Οι Σύλλογοι να μην δεχτούν το ηλεκτρονικό φακέλωμα. Κανένα στοιχείο και προσωπικό δεδομένο από συνάδελφο/ισσα, κανένα πρακτικό Γενικής Συνέλευσης δεν παραδίδεται στο κράτος, τον εργοδότη μας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΥΠΑΙΘ επέλεξε το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα να εφαρμόσει το ν. Χατζηδάκη απέναντι στο μεγαλειώδη απεργιακό αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην Αξιολόγηση, τη διάλυση του δημόσιου σχολείου, των εργασιακών μας δικαιωμάτων και των μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας. Έσυρε τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες στα δικαστήρια και στοχοποιεί την απειθαρχία των Σωματείων.

Με βάση αυτά:

-Καλούμε τη ΔΟΕ να πάρει απόφαση έστω και τώρα, την ίδια με την ΟΛΜΕ δίνοντας ενιαία κατεύθυνση σε όλους τους ΣΕΠΕ να μην εφαρμόσουν ηλεκτρονικές αρχαιρεσίες στις εκλογές για ΔΣ και για αντιπροσώπους.

-Καλούμε όλους τους ΣΕΠΕ να προσυπογράψουμε ως κοινή απόφαση μας για τις εκλογές στο επόμενο διάστημα την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της ολομέλειας των προέδρων της ΟΛΜΕ και να καλούμε από κοινού τη ΔΟΕ να κάνει το ίδιο.

Συγκεκριμένα να προσυπογράψουμε το ψήφισμα:

Δεν εφαρμόζουμε το νόμο Χατζηδάκη στις αρχαιρεσίες του κλάδου

Οι ΣΕΠΕ όλης της χώρας, αποφασίζουμε ότι οι επερχόμενες αρχαιρεσίες τόσο για την εκλογή νέων ΔΣ των ΣΕΠΕ όσο και για την εκλογή αντιπροσώπων για την επερχόμενη 90η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ, θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα όσα ορίζονται από το Καταστατικό των συλλόγων και της ΔΟΕ. Απορρίπτουμε τα όσα προβλέπονται από τον αντιδημοκρατικό – αντισυνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη (ΓΕΜΗΣΟΕ, ηλεκτρονικές κάλπες, αλλαγή Καταστατικών, κ.λπ.).

Καλούμε τη ΔΟΕ να πάρει την ίδια απόφαση και να δώσει αυτή την κοινή κατεύθυνση σε όλους τους ΣΕΠΕ.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΑ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

«Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον…» Δεν ξεχνάμε! Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας!

Οι φασίστες στη φυλακή – όχι στις ρατσιστικές επιθέσεις!

Απεργούμε και διαδηλώνουμε Τετάρτη 15 Ιούνη

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση στο Εφετείο στις 15 Ιουνίου και θα βρεθούμε εκεί μετά τα σχολεία μας

Η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό ξεκινά στο Εφετείο στις 15 Ιούνη. Είναι μια μάχη που αφορά το εργατικό κίνημα, τη νεολαία, όλον τον κόσμο που ξεσηκώθηκε για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και πλημμύρισε τη Λ. Αλεξάνδρας έξω από το Εφετείο τον Οκτώβρη του 2020.

Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός! Το πολιτικό-κοινωνικό σύστημα, που τρέφει το φασισμό και καλύπτει τις τραμπούκικες εγκληματικές δράσεις της συμμορίας, επιζητά οι φασίστες να πέσουν στα μαλακά.

Η φασιστική ιδεολογία και τα κόμματα της, επιδιώκουν να τα βάλουμε οι φτωχοί με τους φτωχούς για να κρυφτούν οι πραγματικοί ένοχοι για την καταβύθιση της ζωής μας, οι χορτάτοι αυτού του κόσμου και τα επιτελεία τους, κυβέρνηση, κράτος, κεφάλαιο, ΕΕ και ΔΝΤ. Ο φασισμός, ως το μακρύ χέρι του συστήματος, επισφραγίζει μια πολιτική που το ίδιο το κράτος έχει χαράξει.

Οι φασίστες είναι μακρύ χέρι των εργοδοτών, των μεγαλοεπιχειρηματιών. Αποτελούν πολύτιμο όπλο στην προσπάθεια να περνάνε χωρίς αντιδράσεις αντιλαϊκά μέτρα, να δυναμώνει ο φόβος και ο συμβιβασμός. Γι αυτό οι φασίστες στοχοποιούν μετανάστες, εργάτες, πρόσφυγες, ανθρώπους που οι οικονομικοί και πολεμικοί ανταγωνισμοί του σύγχρονου καπιταλισμού, με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τις επεμβάσεις και τη φτώχεια τους ξήλωσε από τα σπίτια τους. Γι αυτό χτυπούν αγωνιστές που με τη δράση τους ανοίγουν δρόμους στη διεκδίκηση όσων έχουμε ανάγκη σήμερα.

Οι συμμορίες των νεοναζί επιχειρούν να εμφανιστούν ξανά με τάγματα εφόδου, όπως δείχνουν οι πρόσφατες φασιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών στα Πατήσια, τα Πετράλωνα, τον Κόκκινο Μύλο. Τους ανοίγει το δρόμο η κυβέρνηση, που στριμωγμένη από την αγανάκτηση και την οργή για την ακρίβεια, την πανδημία και την εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας στο πλευρό του ΝΑΤΟ, κλιμακώνει την ρατσιστική εκστρατεία σε βάρος προσφύγων και μεταναστών.

Με την αποφασιστική μας παρουσία μέσα και έξω από το Εφετείο δεν θα αφήσουμε περιθώρια να υπονομευτεί η ιστορική επιτυχία της πρωτόδικης απόφασης καταδίκης και φυλάκισης του σκληρού πυρήνα των νεοναζί. Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, τα τάγματα εφόδου των νεοναζί της ΧΑ που επιτέθηκαν δολοφονικά κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών, των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, αγωνιστών των κινημάτων δεν χρειάζονται επιείκεια αλλά παραδειγματική καταδίκη ξανά. Αντίθετα, διεκδικούμε να αυξηθούν οι ποινές για όσους έχει ασκηθεί έφεση από τον Εισαγγελέα. Έτσι θα σταλεί μήνυμα να μην τολμήσουν να εμφανιστούν ξανά με νέο μανδύα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ. ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.

Οι εκπαιδευτικοί και η νεολαία θα δυναμώσουμε μέσα σε κάθε τάξη, σε κάθε διδασκαλία, σε κάθε γιορτασμό, σε κάθε διεκδίκηση, σε κάθε κοινωνική συναναστροφή, την πάλη μας ενάντια στις φασιστικές ιδέες, το ναζισμό και τις πρακτικές τους.

Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε ενάντια στη μισαλλοδοξία, τη βία του ρατσισμού και την ξενοφοβία που επιχειρούν να εγκαταστήσουν στον αξιακό κώδικα της ελληνικής κοινωνίας οι ναζιστικές οργανώσεις.

Υπερασπίζουμε το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση, ανεξάρτητα από φύλο, χρώμα, φυλή, θρησκεία. Απαιτούμε να δοθεί ιθαγένεια στα μεταναστόπουλα ώστε να μην είναι τα παιδιά μας, οι μαθητές που διδάσκουμε στα σχολεία μας διωκόμενα και παράνομα. Καταδικάζουμε την προσπάθεια εισβολής του φυλετισμού και του σωβινισμού στα σχολεία και τις γειτονιές μας.

Δε θα επιτρέψουμε στους εντολοδόχους του μίσους να μολύνουν την εκπαίδευση.

Στις 15 Ιούνη απεργούμε και διαδηλώνουμε μαζικά έξω από το Εφετείο! Ποτέ ξανά φασισμός!

Ψήφισμα για δίκη Σεπολίων

Σε μια πρωτοφανή στα δικαστικά πράγματα, παύτηκε από το δικαστικό σώμα η πρόεδρος της δίκης για τις συλλήψεις στα Σεπόλια των αγωνιστών που συμμετείχαν στη διαδήλωση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου του 20220 όταν η κυβέρνηση της ΝΔ απαγόρευε πανελλαδικά τις διαδηλώσεις με πρόσχημα την πανδημία. Η παύση της προέδρου έγινε λίγο πριν τη τελευταία συνεδρίαση του δικαστηρίου που θα εξέδιδε την απόφαση! Ενώ αναμενόταν η απόφαση, οι κατηγορούμενοι Ορέστης Καττής, Λυδία Καττή, Νικόλας Καβακλής και Μάκης Λιβάνης, ενημερώθηκαν για την παύση της προέδρου από το δικαστικό σώμα με αποτέλεσμα να αναβληθεί η δίκη και να συμβεί το πρωτοφανές, να ξεκινήσει από την αρχή λες και δεν έγινε τίποτα ως τώρα!

Η εξέλιξη αυτή, με την παύση της προέδρου λίγο πριν τη τελευταία συνεδρίαση του δικαστηρίου και την έκδοση απόφασης και η εξ ολοκλήρου ματαίωση της δίκης που έχει γίνει μέχρι σήμερα δεν είναι τυχαία, προκαλεί αγανάκτηση και υποψίες, εγείρει σοβαρότατα ερωτήματα και αναδεικνύει τεράστιες ευθύνες σε όσους είχαν την αρμοδιότητα για την διοργάνωση της δίκης αυτής. Και τούτο διότι αποτελεί περιφρόνηση στους κατηγορούμενους αγωνιστές, τους συνηγόρους, τους μάρτυρες υπεράσπισης και όλους τους συμπαραστάτες των κατηγορούμενων για τη συμμετοχή τους στην πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 2020, που υπέμειναν την πολύμηνη δοκιμασία της δίκης, συχνά κάτω από άθλιες συνθήκες αστυνομοκρατίας και προπηλακισμών στην αίθουσα εκ μέρους των συμπαραστατών αστυνομικών με πολιτικά που προσπάθησαν να αντιστρέψουν τους ρόλους θύτη και θύματος σ’ αυτή την δικογραφία. Η πλευρά των κατηγορούμενων έδωσε με αξιώσεις μια νομική και πολιτική μάχη, προσδοκώντας τη δικαίωσή της. Το κατηγορητήριο είχε ήδη καταρρεύσει από τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, από τις αντιφάσεις των αστυνομικών, που ήταν μάρτυρες κατηγορίας και από το οπτικοακουστικό υλικό και αναμενόταν η αθωωτική απόφαση των κατηγορούμενων, οι οποίοι είναι μέλη της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και του Νέου Αριστερού Ρεύματος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αποκάλυψαν ότι η σκευωρία των διώξεων, μεθοδεύτηκε προκειμένου να συγκαλυφθούν οι ευθύνες για τις αναίτιες συλλήψεις, τους προπηλακισμούς, τους τραυματισμούς, τις ύβρεις και την οδήγηση του Δημήτρη Καττή στο νοσοκομείο με ισχαιμικό επεισόδιο.

Κανένα ενδιαφέρον για γρήγορη απονομή δικαιοσύνης δεν υπάρχει πίσω από αυτή την απόφαση. Αντίθετα, καθορίζεται ότι όλες οι συνεδριάσεις είναι σαν να μην έγιναν, αλλάζει όλη η σύνθεση του δικαστηρίου και ξεκινά η δίκη από την αρχή με άλλους δικαστές, εισαγγελέα και γραμματέα από τις 14 Δεκεμβρίου και μετά.

Καταγγέλλουμε έντονα την πρωτοφανή αντιδημοκρατική μεθόδευση, το πρωτοφανές αυτό καψόνι σε βάρος των διωκόμενων και αγωνιζόμαστε μαζί τους για την κατάρρευση της σκευωρίας, την ανάδειξη της σκληρής αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας τόσο στις 17/11/2020, όσο και στη διάρκεια της δίκης, και φυσικά την απαλλαγή τους από όλες τις κατηγορίες. Αποτελεί κομμάτι των γενικότερων μεθοδεύσεων για ποινικοποίηση των αγώνων, επιβολή της πανεπιστημιακής αστυνομίας, την ένταση της καταστολής, προκειμένου να περάσει η επίθεση στα εργατικά δικαιώματα και να δράσει προληπτικά και αποτρεπτικά απέναντι στην ογκούμενη λαϊκή οργή.

• Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες

• Να απαλλαγούν όλοι οι κατηγορούμενοι από όλες τις κατηγορίες. Να σταματήσει η σκευωρία.

Η αλληλεγγύη θα νικήσει!

 ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Καταγγέλλουμε τις προκλητικές δηλώσεις των υπουργών της ΝΔ για εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το επόμενο διάστημα. Οι δηλώσεις αυτές έρχονται ταυτόχρονα με  το όργιο βίας και καταστολής των ΜΑΤ, με εντολή της κυβέρνησης, εναντίον των φοιτητών στο ΑΠΘ και την καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Η πρόθεση της κυβέρνησης της ΝΔ για εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, δεν είναι η “πάταξη της ανομίας”, όπως διατείνονται, αλλά η νεολαιίστικη αμφισβήτηση, το φοιτητικό κίνημα και οι αγώνες του, οι συλλογικότητες και η πολιτικοποίηση του. Θέλουν να βάλουν οριστική ταφόπλακα στο πανεπιστημιακό άσυλο που κατακτήθηκε με αιματηρούς αγώνες του φοιτητικού και του ευρύτερου νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος. Αποτελεί κομμάτι του puzzle των χουντικής έμπνευσης μέτρων απαγόρευσης διαδηλώσεων, αστυνομοκρατίας και καταστολής, του νόμου Χατζηδάκη με την επίθεση στα σωματεία, την κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος, των συλλογικών τους διαδικασιών  και την προσπάθεια ελέγχου τους από το κράτος και τους εργοδότες.

Με το δόγμα “νόμος και τάξη” επιδιώκει να αντιμετωπίσει και να τσακίσει την ογκούμενη λαϊκή και νεολαιίστικη δυσαρέσκεια και να επιβάλλει βίαια την αντιδραστική πολιτική της.  Την πολιτική της νέας  βίαιης φτωχοποίησης των εργαζόμενων και της νεολαίας που αδυνατούν να καλύψουν και τις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης την ίδια στιγμή που δισεκατομμύρια ευρώ κατευθύνονται στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που αυξάνουν τα κέρδη τους, σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς και δυνάμεις καταστολής. Την πολιτική της  εμπορευματοποίησης  και ιδιωτικοποίησης  κάθε δημόσιου κοινωνικού αγαθού. Επιτίθενται με σφοδρότητα στην  εκπαίδευση θέλοντας να σβήσουν κάθε αποτύπωμα του δημόσιου σχολείου και πανεπιστημίου που κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες.  Η ανακοίνωση νέας μείωσης  χιλιάδων εισακτέων  στα πανεπιστήμια, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων, οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις πανεπιστημιακών τμημάτων, το τσάκισμα των μορφωτικών και επαγγελματικών δικαιωμάτων, η σύνδεση των πανεπιστημίων με τις επιχειρήσεις η δραστική μείωση της χρηματοδότησης και η σύνδεση με την αξιολόγηση αποτελεί εφαρμογή  της πολιτικής του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για την εκπαίδευση της αγοράς, που ακολούθησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση:

ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! Τα σωματεία θα στηρίξουν τους φοιτητικούς συλλόγους και μαζί θα αποτρέψουμε την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, θα υπερασπιστούμε  μέχρι τέλους το άσυλο! Θα παλέψουμε μαζί για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες μας!

        ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ! ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

       ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

       ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!

       ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ! ΜΟΡΦΩΣΗ- ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!

       ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!

 Αγωνιστικό Πρόγραμμα δράσης

 

ΑΜΕΣΟ
Επιβεβαιώνουμε την απόφαση της ΓΣ του Νοεμβρίου


 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου