Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Γιατρών ΓΝ Νικαίας –ΔΑ Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝ Νικαίας - ΔΑ/Η Κατάσταση είναι Εξοργιστική!

Αγαπητοί συμπολίτες,

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ, ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 17/3/2021, στις 6.30 το απόγευμα, στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, στην Πλατεία Συντάγματος!

Τον τελευταίο χρόνο και, ιδιαίτερα το τελευταίο δίμηνο, στο Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπως και στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας, η κατάσταση είναι εξοργιστική!

Σας λένε ότι το σύστημα είναι «θωρακισμένο και πανέτοιμο να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού»

Σας λένε ότι «υπάρχει οριακό πρόβλημα με τις κλίνες του ΕΣΥ και τις κλίνες ΜΕΘ, αλλά θα ξεπεραστεί όπου νάναι»

Σας λένε ότι «ο ιδιωτικός τομέας βοηθάει στην μάχη κατά της πανδημίας»

Σας λένε ότι «έχουν πολλά σχέδια στα συρτάρια τους και τώρα θα τα υλοποιήσουν και όλα θα πάνε καλά»

Σας μιλάνε για «ηρωϊκούς γιατρούς και νοσηλευτές που έχουν ανάγκη μόνο το χειροκρότημά σας και την αγάπη σας»

ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΜΩΣ
Οι προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που έγιναν το τελευταίο χρόνο είναι ουσιαστικά μηδενικές. Ναι, οι «ήρωες με τις μάσκες» είναι, στη μεγάλη πλειοψηφία τους, χαμηλά αμειβόμενοι συμβασιούχοι/ες που δουλεύουν εξαντλητικά ωράρια και, κυρίως, ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ.

Οι χώροι του Νοσοκομείου, ιδιαίτερα οι χώροι του πρώτου ορόφου, όπου νοσηλεύονται οι ασθενείς με Covid, είναι παντελώς ακατάλληλοι (δωμάτια χωρίς τουαλέτες, χωρίς δυνατότητα να κάνει ο ασθενής ένα μπάνιο για πάρα πολλές ημέρες, και πολλά άλλα).

Η κεντρική παροχή οξυγόνου του Νοσοκομείου οριακά καλύπτει τους 116 ασθενείς με Covid που νοσηλεύονται.

Το ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό δεν επαρκεί και ο αγώνας που δίνεται για τη νοσηλεία των ασθενών φτάνει συχνά στα όρια της απόγνωσης.

Η πίεση για γρήγορη διεκπεραίωση των ασθενών, οδηγεί σε καταστάσεις αυξημένης ταλαιπωρίας των ίδιων και των οικογενειών τους (πχ διακομιδές από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο).

Τις τελευταίες ημέρες και επειδή έχουν γεμίσει οι κλίνες στις ΜΕΘ, παρακολουθούμε με απελπισία διασωληνωμένους ασθενείς να παραμένουν στους κοινούς θαλάμους και να οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στο θάνατο, χωρίς την ελπίδα της καλύτερης φροντίδας που θα είχαν αν ήταν σε κλίνη ΜΕΘ.

Οι ασθενείς που έχουν άλλα προβλήματα και όχι Covid, δύσκολα πλέον μπορούν να εξυπηρετηθούν. Τα τακτικά χειρουργεία έχουν μειωθεί δραματικά και οι ασθενείς εξωθούνται προς τον ιδιωτικό τομέα.

Παρά τις εκκλήσεις μας για επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας αυτές τις κρίσιμες ώρες, η κυβέρνηση επιλέγει επικοινωνιακά παιχνιδάκια: παρουσιάζει σαν μεγάλο επίτευγμα την χρησιμοποίηση 60 κλινών του Ιατρικού Περιστερίου, με διπλό νοσήλειο και επιλογή ασθενών που «δεν είναι βαριά».

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ

Η κυβέρνηση, εδώ και ένα χρόνο, είχε όλη τη δυνατότητα να εξοπλίσει πραγματικά το ΕΣΥ, να ανακαινίσει τους χώρους των νοσοκομείων, να προσλάβει προσωπικό, να χτίσει ακόμη καινούργια Νοσοκομεία. Διάλεξαν να μην κάνουν τίποτα από όλα αυτά. Διάλεξαν να μην προνοήσουν για τίποτα.

Ακόμη και την τελευταία στιγμή, διαλέγουν να μην ενοχλήσουν σε τίποτα τον ιδιωτικό τομέα υγείας.

Οι επιλογές αυτές είναι εγκληματικές και εμείς σαν υγειονομικοί στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία, βλέπουμε το έγκλημα να συντελείται καθημερινά γύρω μας, μετρώντας απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, μετρώντας την υποβαθμισμένη φροντίδα των ασθενών και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ

Επειδή δεν θα δεχτούμε να συνηθίσουμε τη μιζέρια, το θάνατο και την προσβολή της αξιοπρέπειας των ασθενών μας. Επειδή στη μάχη που δίνουμε για ασφαλή νοσηλεία έχουμε ανάγκη από βοήθεια.

Σας καλούμε σε κοινό συντονισμένο αγώνα για να περισώσουμε ότι μπορούμε, για να διεκδικήσουμε όλοι και όλες μαζί αυτά που δικαιούνται οι κάτοικοι αυτής της χώρας:

-Δημόσια, υψηλής ποιότητας περίθαλψη, δωρεάν την ώρα της ανάγκης

-Άμεσα και με επείγουσες διαδικασίες να στελεχωθεί το ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό

-Δημόσιο και δωρεάν πλήρες σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας και πρόληψης

-Πλήρη επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, χωρίς αποζημίωση, έως ότου περάσει η κρίσιμη φάση της πανδημίας

-Μέτρα περιορισμού της πανδημίας εκεί που πραγματικά εξαπλώνεται (εργασιακοί χώροι χωρίς μέτρα ασφαλείας, μέσα μαζικής μεταφοράς)

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ, ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 17/3/2021, στις 6.30 το απόγευμα, στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, στην Πλατεία Συντάγματος!

Γενική Συνέλευση Γιατρών ΓΝ Νικαίας –ΔΑ
Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝ Νικαίας - ΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου