Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Μεγάλο Παλλαϊκό Πανεργατικό Πανεολαιίστικο Συλλαλητήριο 17 Μάρτη 6:30 μμ στο Σύνταγμα με προσυγκέντρωση 6:00 Κολοκοτρώνη και Σταδίου

Μετά το επείγον κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ και των νοσοκομειακών γιατρών και νοσηλευτών για Παλλαϊκό Συλλαλητήριο την Τετάρτη 17/3 στις 6:30 μμ στο Σύνταγμα για τα ζητήματα της υγείας κι ενάντια στην καταστολή, ως Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση/Παρεμβάσεις Αριστοτέλη, καλέσαμε όλες τις παρατάξεις στο ΔΣ να ψηφίσουμε τη συμμετοχή του Αριστοτέλη. Οι απαντήσεις ΔΑΚΕ-ΑΣΕ/ΠΑΜΕ αναμένονται... Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να ανταποκριθούν στην ανάγκη για ενωτική, μαχητική κι ανατρεπτική δράση και όχι σε μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες. Η ζωή του λαού και της νεολαίας, τα μαχητικά αιτήματα του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, ενάντια στη συναίνεση και την υποταγή, να μας βρουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Εμείς δηλώνουμε ότι θα δώσουμε αγωνιστικό παρόν με όλο τον λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία! Ως εδώ με τα lock down και την καταστολή!

Ραντεβού Τετάρτη 17/3 στις 6:00 Κολοκοτρώνη και Σταδίου για να πορευτούμε όλοι μαζί στο μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα!


Ακολουθεί η συνθετική πρόταση της ΑΑΚ στο ΔΣ του Αριστοτέλη...

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΟΧΙ ΣΤΑ ΦΙΛΟΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΡΓΑΣΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,

ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΡΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 6.30μμ


Ένας Χρόνος Πανδημίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας και διεκδικούμε τα δικαιώματα μας, κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή.

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας και ο εργαζόμενος λαός καθημερινά παλεύει για την προστασία της υγείας και της ζωής του, μετρώντας πλήγματα σε ανθρώπινες ζωές, στην εργασία του, στο εισόδημα του. Ένας χρόνος περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, με 5 μήνες σκληρών απαγορεύσεων μετακίνησης στους ανοικτούς χώρους και της βραδινής κυκλοφορίας και όμως οι βαριά άρρωστοι και οι νεκροί αυξάνονται.

Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση έχει αφήσει «γυμνό» το δημόσιο σύστημα υγείας, αδύναμο να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας αφού τα παγιωμένα κενά και οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, το έχουν σμπαραλιάσει ενώ παράλληλα μετατρέπεται στην πανδημία σε σύστημα μιας νόσου. Την ίδια στιγμή κλινικάρχες και ιδιωτικός τομέας της υγείας θησαυρίζουν πάνω στον πόνο του λαού. Ήδη μετράμε νεκρούς μέσα από τους εργασιακούς χώρους, εκατοντάδες νοσούντες και ακόμα περισσότερους σε καραντίνα.

Είναι πια πασιφανές ότι η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση έχει άλλους στόχους από την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού.

Η πολιτική της αστυνόμευσης, των απαγορεύσεων, της άγριας καταστολής, των προστίμων και των ποινικών διώξεων κάθε λαϊκής φωνής αντίστασης και διαμαρτυρίας συνοδεύεται από την απουσία κάθε ουσιαστικού μέτρου προστασίας της δημόσιας υγείας. Καμία ενίσχυση του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας υγείας, προκλητική άρνηση επίταξης των ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινικών, κανένας έλεγχος στους χώρους εργασίας, αδιαφορία για το συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς, απουσία στοχευμένων τεστ. Το αποτέλεσμα είναι χιλιάδες νεκροί και τα νοσοκομεία στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Η κυβέρνηση αξιοποιώντας την πανδημία προχωράει την επίθεση στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, δίχως φρένο. Επίθεση στην εκπαίδευση και στα μορφωτικά δικαιώματα, με αντιεκπαιδευτικούς νόμους, με αξιολόγηση, με αύξηση των μαθητών στα τμήματα, με τράπεζα θεμάτων, με μείωση των εισακτέων, με περιορισμό των σπουδών, με αστυνομία στα Πανεπιστήμια. Χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται στην ανεργία. Χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν δεχτεί ισχυρό πλήγμα στο εισόδημα τους, είτε βρίσκονται σε αναστολή είτε σε άλλα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρηματικών κερδών. Χιλιάδες εργαζόμενοι εργάζονται κακοπληρωμένοι κάτω από νέα απάνθρωπα ωράρια, χωρίς μέτρα προστασίας.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

Μιλούν για lockdown! Μας κοροϊδεύουν! Τα lockdown είναι μόνο για μας, για να μην μιλάμε, να μην οργανώνουμε την αντίσταση των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε στην υγεία μας, στο εισόδημα μας, στο δικαίωμα στη σταθερή εργασία! Μας θέλουν με κλειστό το στόμα, υποταγμένους στην κερδοφορία των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Δεν βρίσκουν λεφτά για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, παιδείας, για τη στήριξη των ανέργων και των εργαζόμενων σε αναστολή, αλλά για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, για προσλήψεις χιλιάδων αστυνομικών και αναβάθμιση του εξοπλισμού τους, για τα συστημικά μέσα μαζική ενημέρωσης, για ενισχύσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, για την εξόφληση των δόσεων του κρατικού χρέους υπάρχουν πάντα λεφτά.

Δυναμώνουν την καταστολή στους χώρους δουλειάς, χώρους εκπαίδευσης και στις γειτονιές! Στις γειτονιές παρελαύνουν αύρες, ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ και χτυπούν, τρομοκρατούν, βρίζουν εργαζόμενους και νεολαία. Η οργή και η αγανάκτηση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας απέναντι στην ένταση της κρατικής καταστολής και στο όργιο της αστυνομοκρατίας δε μπορεί να κρυφτεί!

Υπάρχει ελπίδα! Οργανωμένα, αγωνιστικά, ταξικά να απαντήσουμε στη νέα επίθεση!

Χωρίς τη δράση των σωματείων, των συλλόγων, των συνδικάτων, των συλλογικοτήτων στις γειτονιές, των φορέων του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, των συντονισμών τους, η κατάσταση σήμερα θα ήταν πολύ χειρότερη. Η αποκάλυψη της εγκληματικής πολιτικής κυβέρνησης-εργοδοσίας, οι εκατοντάδες παρεμβάσεις των σωματείων και συλλογικοτήτων του κινήματος είναι αυτά που σήμερα φοβούνται και γι αυτό έχουν λυσσάξει να καταστείλουν κάθε φωνή που αγωνίζεται και αντιστέκεται. Γι’ αυτό βαράνε στο ψαχνό και συκοφαντούν τους νεολαϊστικους, εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, ως και τους υγειονομικούς που δίνουν μάχες μέσα κι έξω από τα νοσοκομεία, διεκδικώντας υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό.

Ξέρουν πολύ καλά ότι έρχεται η στιγμή που θα θερίσουν τις θύελλες για τους ανέμους που έσπειραν. Οι εργαζόμενοι/ες, η νεολαία και οι φοιτητές, δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε τη ζωή μας και τα δικαιώματά μας, δεν θα μας τρομοκρατήσουν οι ξυλοδαρμοί, οι συλλήψεις και τα πρόστιμα.

Η απάντηση σήμερα εκφράζεται με άμεσες διεκδικήσεις προς το κράτος και την εργοδοσία, με αφοβία μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία, με συλλογικό, οργανωμένο και ταξικό αγώνα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση. Νέες μονάδες ΜΕΘ με προσλήψεις προσωπικού και τον απαραίττητο τεχνολογικό εξοπλισμό σε όλα τα νοσοκομεία. Να ανοίξουν τώρα όλα τα δημόσια νοσοκομεία που έκλεισαν

-Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

-Οργανωμένος έλεγχος σε ΒΙΠΕ και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες όπου απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι. Οργανωμένος έλεγχος στα σούπερ μάρκετ.
Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα. Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων και των εργαζομένων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, ασφαλιστικά, εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.

-Να ικανοποιηθούν τώρα τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος για να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια. Αύξηση των δαπανών σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες. Όχι στα νέα εξοπλιστικά προγράμματα και στις προσλήψεις δυνάμεων καταστολής.

-Έκτακτη φορολογία στο κεφάλαιο και στο συσσωρευμένο πλούτο για τη χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας και των κοινωνικών αναγκών.

-Διορισμοί και μόνιμες προσλήψει ΤΩΡΑ σε υγεία-παιδεία-κοινωνικές δομές. Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

-Δικαίωμα στη διαδήλωση, στις λαϊκές ελευθερίες, στη συνδικαλιστική δράση
Κάτω η κυβερνητική και κρατική τρομοκρατία. Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Έξω η αστυνομία και τα ΜΑΤ από τις γειτονιές και τις πόλεις μας. Άμεση διάλυση ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ

 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου