Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Παρεμβάσεις Π.Ε.: Όλοι στο δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα! Για ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 17 Μάρτη στις 6.30μμ στο Σύνταγμα (προσυγκέντρωση Σταδίου & Κολοκοτρώνη στις 6μ.μ.) Θεσσαλονίκη, άγαλμα Βενιζέλου στις 6μ.μ.


Όλοι στο δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα!

Για ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο

την Τετάρτη 17 Μάρτη στις 6.30μμ στο Σύνταγμα

(προσυγκέντρωση Σταδίου & Κολοκοτρώνη στις 6 μ.μ.)

Θεσσαλονίκη, άγαλμα Βενιζέλου στις 6μ.μ.
και σε όλες τις πόλεις

Τις μέρες αυτές συμπληρώνεται ένας χρόνος από το ξεκίνημα της πανδημίας στη χώρα μας, ένας χρόνος μαρτυρικός για την κοινωνική πλειοψηφία σε όλα τα πεδία της ζωής.

Ο λαός στο στόχαστρο, με την κυβέρνηση να κραδαίνει την «ατομική ευθύνη», τρομοκρατώντας και ενοχοποιώντας τον για την εγκληματικά αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας απο πλευράς της και με μοναδικά «μέτρα» τον αλόγιστο παρατεταμένο εγκλεισμό, την απαγόρευση κυκλοφορίας και τις ελεγχόμενες μετακινήσεις, τα ταξικά εργατοκτόνα lock down και το τρίπτυχο «δουλεύω – καταναλώνω –σωπαίνω».
Και ενώ οι αριθμοί αποτυπώνουν μια τραγική πραγματικότητα, με σχεδόν 7.000 νεκρούς και 215.000 κρούσματα συνολικά έως τώρα, η κυβέρνηση εξακολουθεί να αρνείται την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας υγείας με γιατρούς, νοσηλευτές, νέες ΜΕΘ και εξοπλισμό, αποκλείοντας παράλληλα από την παροχή ιατρικών υπηρεσιών και φροντίδας χιλιάδες ασθενείς άλλων νοσημάτων. Επαίρεται χωρίς ίχνος ντροπής για την εθελούσια(!)παραχώρηση προσφάτως δύο ιδιωτικών θεραπευτηρίων στο ΕΣΥ, έναντι αμοιβής κάποιων εκατομμυρίων ευρώ στους κλινικάρχες, αντί για την επίταξή τους χωρίς αποζημίωση. Προκλητική ανυπαρξία μέτρων υγεινομικής προστασίας στους εργασιακούς χώρους, αδιαφορία για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ, επαναλαμβανόμενο ανοιγοκλείσιμο των σχολείων και πλήρης άρνηση λήψης μέτρων για την ασφαλή τους λειτουργία, με κορυφαία επίδειξη κυνικής αδιαφορίας για τα ειδικά σχολεία.

Ωστόσο όλο αυτό το διάστημα, αξιοποιώντας το καθεστώς φόβου και εγκλεισμού, η κυβέρνηση νομοθετεί καταιγισμό αντιλαϊκών μέτρων για την εργασία, την ασφάλιση και τις συντάξεις, τις ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας και των αγαθών, την περιβαλλοντική καταστροφή και την αμφισβήτηση/κατάργηση στοιχειωδών κοινωνικών δικαιωμάτων. Η Δημόσια Εκπαίδευση, από τα Νηπιαγωγεία ως τα Πανεπιστήμια, βάλλεται ανελέητα από τα απανωτά αυταρχικά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Αύξηση του αριθμού των μαθητών στην τάξη, αξιολόγηση, τράπεζα θεμάτων, πανεπιστημιακή αστυνομία, διαγραφές φοιτητών, νέοι φραγμοί για την πρόσβαση στα ΑΕΙ είναι ορισμένα από όσα συνθέτουν το νέο αντιδραστικό τοπίο στην εκπαίδευση. Ένα τοπίο που εντείνει τους ταξικούς φραγμούς και ανατρέπει κεκτημένα πολλών δεκαετιών. Απουσιάζουν ωστόσο ολοκληρωτικά από την ατζέντα της κυβέρνησης οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για τα δεκάδες χιλιάδες κενά, η εύρεση/διαμόρφωση νέων σχολικών χώρων για τη λειτουργία ολιγομελών τμημάτων και εν γένει όλα όσα απαιτούνται για την υγειονομική οχύρωση των σχολείων, την κατοχύρωση των μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Δεν διαθέτει τα ελάχιστα για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, για να κρατήσει τα σχολεία ανοιχτά και προστατευμένα, για τη στήριξη των ανέργων, των επισφαλώς εργαζόμενων, των μικροεπαγγελματιών αλλά προσφέρει αφειδώς για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, για προσλήψεις χιλιάδων αστυνομικών και αναβάθμιση του εξοπλισμού τους, για τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, για την ενίσχυση των μεγάλων επιχειρήσεων.

Οι απαγορεύσεις, η άγρια καταστολή, τα πρόστιμα και οι διώξεις είναι τα απαραίτητα εργαλεία για να επιχειρήσει η κυβέρνηση να πνίξει, στην πρώτη εκφορά της, κάθε φωνής αντίστασης και διαμαρτυρίας απέναντι σε αυτή την κραυγαλέα εγκληματική πολιτική γνωρίζοντας πολύ καλά ότι όταν σπέρνεις ανέμους θερίζεις θύελλες.

Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση της ΝΔ επιδόθηκε σε μια ανελέητη και πρωτοφανή καταπάτηση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, των πολιτικών ελευθεριών του λαού μας. Αστυνομικές απαγορεύσεις συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων, συλλήψεις διαδηλωτών, τραμπουκισμοί και βία απέναντι σε πολίτες στις γειτονιές ακόμη και σε οικογένειες, διώξεις και απολύσεις κατά μαχόμενων υγειονομικών και συνδικαλιστών. Ανελέητη καταστολή απέναντι στο λαϊκό και νεολαιΐστικο κίνημα με ΜΑΤ, χημικά, συλλήψεις και καταπάτηση του ασύλου με εισβολή της αστυνομίας μέσα στις σχολές (ΑΠΘ), που συνοδεύτηκαν με φίμωση, λογοκρισία και παραποίηση στην ενημέρωση, στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωικής δικτύωσης.

Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες της κυβέρνησης της ΝΔ. Φτώχεια, ανεργία και αστυνομοκρατία για το λαό και τη νεολαία, κατεδάφιση των δημόσιων αγαθών (Υγεία – Παιδεία – Πρόνοια) παροχές στο κεφάλαιο και αχαλίνωτη καπιταλιστική εκμετάλλευση των εργαζόμενων.

Οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν τρομοκρατούμαστε από τον κρατικό αυταρχισμό και την άγρια καταστολή, δεν περιστέλλουμε τους αγώνες μας μπροστά στα πρόστιμα και τις απαγορεύσεις, δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε τα κοινωνικά και εργασιακά μας δικαιώματα, το δικαίωμα όλων σε μια ζωή αξιοβίωτη!


Συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται από την ΟΕΝΓΕ την

Τετάρτη 17 Μάρτη στις 6.30μμ στο Σύνταγμα

(προσυγκέντρωση Σταδίου & Κολοκοτρώνη στις 6 μ.μ.)

Καλούμε τους Συλλόγους Π.Ε. και τη ΔΟΕ να αποφασίσουν τη συμμετοχή και τη στήριξη των κινητοποιήσεων

Αθήνα, Σύνταγμα ώρα 6.30μ.μ

Θεσσαλονίκη , άγαλμα Βενζέλου ώρα 6μ.μ.
και σε όλες τις πόλεις

Όλοι στο δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα!

Για ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου