Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

ΟΕΝΓΕ: Αντί να καλείτε τον κόσμο να μας χειροκροτήσει, να δεχτείτε να μας συναντήσετε, Πέμπτη 19/3 Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας

Απίστευτο!!! Το υπουργείο Υγείας αρνείται να συναντήσει την Ομοσπονδία των γιατρών (ΟΕΝΓΕ) των νοσοκομείων! Αντιπροσωπεία τους θα πάει στο υπουργείο Σήμερα Πέμπτη 19/3 στις 4.00 μμ απαιτώντας να συναντηθούν με την ηγεσία του υπουργείου... Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας... Διαδίδουμε παντού! Σήμερα στις 4.00 στα μπαλκόνια μας να σταθούμε στο πλευρό των μαχόμενων εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία με σύνθημα "Εδώ και τώρα δημόσια υγεία - αυτό είναι το μήνυμα από την πανδημία"!

ακολουθεί η ανακοίνωση των νοσοκομειακών γιατρών
Κύριοι της κυβέρνησης,
Απευθύνουμε έκκληση έστω την ύστατη στιγμή, αντί να καλείτε τον κόσμο να μας χειροκροτήσει, να δεχτείτε να μας συναντήσετε.

Αποτέλεσμα εικόνας για οενγε

Δε θέλουμε να μας χειροκροτήσετε γιατί προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Θέλουμε να πάρετε όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά.


Για να περιθάλψουμε τους ασθενείς μας που θα προσβληθούν από κορονοϊό και θα χρειαστούν νοσηλεία, αλλά και για να περιθάλψουμε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, τα οποία δε σχετίζονται με την επιδημία του κορονοϊού.

Οι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας, οι αγροτικοί γιατροί, οι ειδικευόμενοι, οι επιμελητές των νοσοκομείων, των Κ.Υ, των αγροτικών ιατρείων παρακολουθούμε με αγωνία την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, όλοι εμείς, κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας. Προσπαθούμε με τα λιγοστά μέσα που έχουμε στη διάθεση μας, σε συνθήκες τραγικής υποστελέχωσης και εντατικοποίησης να περιθάλψουμε τους ασθενείς μας.

Διεκδικούμε:

1. Άμεσα χωρίς άλλη καθυστέρηση να προσληφθεί το αναγκαίο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για να λειτουργήσει το σύνολο των κλειστών κρεβατιών ΜΕΘ.
2. Να εξασφαλιστεί ο κατάλληλος εξοπλισμός των ΜΕΘ ώστε να πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές και να μπορούν να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες νοσηλείας των ασθενών με κορονοϊό (αναπνευστήρες για μηχανικό αερισμό αυξημένων, κλπ.).
3. Να εξασφαλιστεί επάρκεια σε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό του υγειονομικού προσωπικού (μάσκες, πλαστικά γυαλιά χειρουργείου μιας χρήσης, αδιάβροχες φόρμες μιας χρήσης κλπ.).
4. Άμεση στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό των νοσοκομείων, με προτεραιότητα τα Τ.Ε.Π και τις Μ.Ε.Θ αλλά και των δομών Π.Φ.Υ ώστε να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία τους και να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.
5. Διάθεση δωρεάν στον πληθυσμό αντισηπτικών, μασκών και των άλλων μέσων ατομικής προστασίας για να αντιμετωπιστεί η αισχροκέρδεια.
6. Να χορηγούνται οι άδειες ειδικού σκοπού σε όσους συναδέλφους τις δικαιούνται. Υπάρχουν καταγγελίες συναδέλφων ότι διοικήσεις νοσοκομείων προσπαθούν να αποτρέψουν τους συναδέλφους να την ζητήσουν ή αρνούνται να απαντήσουν στο αίτημά τους για τη χορήγηση της εν λόγω άδειας.
7. Μέτρα προστασίας για τους υγειονομικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος έκθεσής τους στον κορονοϊό.

πηγή: https://www.oengegr.com/post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου