Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Αφού ήρθε η ώρα του άλλου, πλησιάζει και η δική σου




Όμως εσύ σωπαίνεις…
Γιατί δε μιλάς;
Πες μου!
Ω αν μπορούσες να τα διαβάσεις!!!
Όλα θα άλλαζαν…

Τάσος Λειβαδίτης

Η επιστροφή στην κανονικότητα που επικαλείται το κράτος δεν είναι μόνο η πάταξη της «ανομίας» στα Εξάρχεια και στην όποια κοινωνική και εργατική διεκδίκηση . Μία σειρά γεγονότων άγριας και βίαιης καταστολής λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες εβδομάδες σε διάφορα σημεία ανά την Ελλάδα. Βουβοί παρατηρητές στέκονται οι ευυπόληπτοι πολίτες απέναντι στην άγρια κρατική καταστολή. Φαίνονται ανήμποροι να αντιδράσουν στην ωμή και απροκάλυπτη βία που εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα.
Είναι σκληρό και αποκαρδιωτικό να είσαι παρατηρητής στην προσπάθεια των κρατούντων για εκφασισμό της κοινωνίας, για ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού εναντίον όλων των ανθρώπων που στοιχειωδώς διεκδικούν και υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους.

Κι εσύ στεκόσουν και στέκεσαι βουβός

Όταν τα ΜΑΤ αρχές Νοέμβρη χτυπούσαν τους φοιτητές της ΑΣΟΕΕ και ήταν αδύνατη η μεταφορά τραυματισμένων φοιτητών.

Όταν έκαναν συλλήψεις χωρίς λόγο στα Εξάρχεια.

Όταν βασάνιζαν και ξεγύμνωναν πάλι στα Εξάρχεια.

Όταν έμπαιναν στις δομές αλληλεγγύης και απομάκρυναν γυναικόπαιδα προσφύγων-μεταναστών.

Όταν ένοπλος ειδικός φρουρός εισβάλλει σε πανεπιστημιακό χώρο και απροκάλυπτα σημαδεύει με το όπλο του άοπλους φοιτητές.

Όταν το «συνέδριο» της ΓΣΕΕ, με τη στήριξη των καθεστωτικών συνδικαλιστικών παρατάξεων (συνέδριο που θα έπρεπε να αφορά τους εργαζόμενους και τη λήψη αποφάσεων με δημοκρατικές διαδικασίες) εποπτεύεται έξω και μέσα από ΜΑΤ.

Όταν στρατός κατοχής εισβάλει στα νησιά του Αιγαίου πνίγει με χημικά τους νησιώτες, καταστρέφει καίγοντας δασικές εκτάσεις για να φτάσει στις επιταγμένες.

Όταν ορθώνεται πρόσωπο μισανθρωπισμού απέναντι σε κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες ότι δήθεν έρχονται οργανωμένα να αλλοιώσουν τον πολιτισμό μας, αυτοί που πνίγονται και είναι κλεισμένοι κι απομονωμένοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Αυτοί είναι οι εισβολείς; Αυτοί είναι η απειλή;

Όταν επιτρέπεται με τον ποιο επιδεικτικό τρόπο να καλλιεργείται κλίμα ανταγωνισμού, ανθρωποφαγίας, υποταγής, κανιβαλισμού, ατιμωρησίας και διαπλοκής.

Όταν καλλιεργείται η συναίνεση στην επιβράβευση και προαγωγή του «άριστου», του ισχυρού, του διεφθαρμένου και συστημικού.

Απέναντι σε αυτές τις νεοφιλελεύθερες και νεοσυντηρητικές αναδιαρθρώσεις και το δόγμα «νόμος και τάξη» η απάντηση είναι μία. Καμία νομιμοποίηση και κάλυψη της αυθαιρεσίας της εξουσίας. Όσο κι αν τα καθεστωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης προσπαθούν να διαστρεβλώσουν και να λασπολογήσουν εναντίον των εξεγερμένων υποκειμένων τόσο η πολύμορφη κοινωνική και ταξική αντίσταση θα αποτελεί καθήκον και υποχρέωση κάθε δημοκρατικού πολίτη. Οι δρόμοι θα συνεχίσουν να φωτίζονται από μαζικούς αγώνες.

Οφείλουμε να ξεχυθούμε στους δρόμους για ισότητα, αλληλεγγύη και ελευθερία.

Γιατί την καταστολή όταν την αποδέχεσαι με την σιωπή σου γίνεται πανδημία που δεν γιατρεύεται αλλά εξαπλώνεται ανεπανόρθωτα…

«Γιατί θέλουμε να αντικαταστήσουμε το μίσος με την αγάπη, τον ανταγωνισμό με την αλληλεγγύη, την ατομική επιδίωξη της προσωπικής ευημερίας με την αδελφική συνεργασία για την ευημερία όλων, την καταπίεση με την ελευθερία, το θρησκευτικό και επιστημονικό ψέμα με την αλήθεια».

Errico Malatesta

της Άντα Παραφόρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου