Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Η πρόταση που κατέθεσαν οι Παρεμβάσεις για το νέο μνημόνιο

Όχι σε νέα συμφωνία-μνημόνιο
Όχι υποταγή σε δανειστές και «θεσμούς»
Αγώνας τώρα για όλα όσα μας έκλεψαν, για όλα όσα δικαιούμαστε!

Μετά από πέντε περίπου μήνες διαπραγματεύσεων οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται ότι οι λύσεις των προβλημάτων τους μετατίθενται όλο και περισσότερο στο μέλλον. Τα μνημόνια αντί να καταργηθούν, μπαίνουν σε διαδικασία ανανέωσης. Η επίθεση των μεγάλων μονοπωλιακών συγκροτημάτων, του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος και του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου κατά του λαού μας συνεχίζεται και κλιμακώνεται επικίνδυνα. Τα σχέδια τους, όπως εκφράζονται μέσα από τις προτάσεις τους για το ξεπέρασμα, δήθεν, της κρίσης, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε διαρκή λιτότητα, ανεργία, βάθεμα της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, νέες ιδιωτικοποιήσεις, παραπέρα διάλυση των εργασιακών σχέσεων, πλήρη διάλυση του συστήματος ασφάλισης, υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, ανατροπή όλων των κατακτήσεων του λαού μας των τελευταίων 100 ετών.

Οι τελευταίες εξελίξεις των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές αποδεικνύουν ότι:
- Οι προτάσεις των δανειστών, είναι προτάσεις κοινωνικού κανιβαλισμού και συνέχισης της εξαθλίωσης και της λεηλασίας. Δείχνουν την βαθιά περιφρόνηση των λεγόμενων «θεσμών» (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) απέναντι στην θέληση του ελληνικού λαού, τον βαθιά αντιλαϊκό τους χαρακτήρα. Η επιμονή όλων, από την Μέρκελ μέχρι τον Ομπάμα και από τον Γιουνκέρ μέχρι τον Ολάντ,  στις αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις» δείχνει, ότι έχουν μια κοινή, βαθιά ταξική πολιτική  για το ξεπέρασμα της κρίσης στις πλάτες των εργαζόμενων και του λαού.

Η πρόταση της κυβέρνησης των 47 σελίδων αποτελεί ευθυγράμμιση με τις απαιτήσεις των «θεσμών» και είναι βαθιά αντιλαϊκή στην κατεύθυνσή της. Αποδέχεται τις βασικές αντιδραστικές απαιτήσεις των δανειστών, περιλαμβάνει σκληρά μέτρα συνέχισης της φορολεηλασίας για τον λαό, ιδιωτικοποιήσεις, μέτρα σε όφελος των μεγάλων συμφερόντων, βαριά αντιασφαλιστικά μέτρα, ενώ δε θίγει σε τίποτα τα συμφέροντα του κεφαλαίου, περιέχοντας απαράδεκτες υποχωρήσεις προς τη μνημονιακή λογική. Αυτή η τακτική μπορεί να οδηγήσει σε «συμφωνία» που θα είναι νέο μνημόνιο.
Με βάση τα παραπάνω γίνεται καθαρό πως η οποιαδήποτε συμφωνία υπογραφεί μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιδραστικής «Ιερής Συμμαχίας» ΕΕ-ΔΝΤ θα έχει αντιλαϊκό χαρακτήρα και θα εντάσσεται στο μνημονιακό πλαίσιο.
Αλλαγή πορείας τώρα με τους δρόμους γεμάτους!
Τώρα είναι η ώρα της αντεπίθεσης του εργατικού κινήματος! Δεν θα χαρίσουμε τους μεγάλους αγώνες και τις ελπίδες μας στους δανειστές, δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες και τα αιτήματά μας! Τα συνδικάτα χρειάζεται να μπουν στην πρώτη γραμμή της μάχης απαιτώντας τώρα: Καμία αντιλαϊκή συμφωνία με όποιο «περιτύλιγμα» και όνομα έρθει, ρήξη με ΕΕ-ΔΝΤ, παύση πληρωμών στους τοκογλύφους, ούτε ένα ευρώ στην εξυπηρέτηση του χρέους, διαγραφή του χρέους. Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων εργαζομένων, ανέργων και νεολαίας. Αύξηση βασικού μισθού και των μισθών γενικά τώρα, πλήρης κάλυψη όλων των ανέργων.
Μόνο με την πρωταγωνιστική παρουσία του λαϊκού παράγοντα, μόνο με αγώνες και διεκδίκηση, θα μπει φραγμός στις αντιλαϊκές πολιτικές. Μόνο με συντονισμένο πανεργατικό αγώνα θα ηττηθεί η πολιτική της υποταγής και της «διαπραγμάτευσης» εντός των βάρβαρων πλαισίων.
Η ανατροπή της βαρβαρότητας είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους και το δικό μας χρέος.
Υπάρχει και άλλος δρόμος για το ξεπέρασμα της κρίσης αρκεί να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι εκπαιδευτικοί, πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να συγκροτήσουν ένα πλατύ, ενωτικό, κοινωνικοπολιτικό και αγωνιστικό μέτωπο με ξεκάθαρους στόχους και πρόγραμμα ανατροπής που θα αρνείται το μονόδρομο της πολιτικής που επιβάλλουν η Ε.Ε., το ΔΝΤ και οι ντόπιοι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου και θα οδηγεί στη ρήξη με καπιταλιστικούς θεσμούς και μηχανισμούς όπως η Ε.Ε., το ευρώ κι η ευρωζώνη, θα διεκδικεί ξανά το χαμένο πλούτο, θα αρνείται το χρέος, θα απαιτεί τη διαγραφή του και θα επιβάλει την παύση πληρωμής του:
·           Ανατροπή των μνημονίων, μεσοπρόθεσμου, δανειακής, -ΕΕ -ΔΝΤ και έξοδο από τον «μηχανισμό» στήριξης. Ανατροπή του Συμφώνου για το Ευρώ. Δε θα πληρώσουμε την κρίση του κεφαλαίου, να πάρουν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα
·           Παύση πληρωμών του  χρέους – μη αναγνώριση του χρέους, διεθνιστικός αγώνας και έξοδος από το ευρώ, την ΟΝΕ και την Ε.Ε. Κοινωνικοποίηση και εργατικός έλεγχος των τραπεζών και των παραγωγικών τομέων. Να επιστραφούν και να δοθούν τα δις -που χαρίστηκαν στις τράπεζες- για την εξυπηρέτηση των εργατικών και λαϊκών αναγκών. Μείωση των στρατιωτικών δαπανών και φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας
·           Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματά μας όπως αυτά έχουν εκφραστεί για το μισθό, την ασφάλιση, την εκπαίδευση, τις εργασιακές σχέσεις, την υγεία κ.λπ.
-Αποκατάσταση των τεράστιων απωλειών που έχουμε υποστεί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από τις πολιτικές των τελευταίων πέντε ετών.
-Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού – σύνταξης και ψήφιση νέου μισθολογίου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας μέσα από Συλλογικές διαπραγματεύσεις με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
-Άμεση χρηματοδότηση των Ταμείων και λειτουργία τους με την εγγύηση του Κράτους.
-Παροχή επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις και για όλο το διάστημα της ανεργίας και εφαρμογή πολιτικών για την εξάλειψη της ανεργίας.
-Νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με στόχο τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες στα δημόσια αγαθά, με προτεραιότητα σε Υγεία, Παιδεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, ελεγκτικούς μηχανισμούς, Κοινωνική Ασφάλιση και σε όλες τις δομές που συμβάλλουν στην άμβλυνση των κοινωνικών συνεπειών της κρίσης.
-Κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.
Επαναφορά των εργατικών, κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, που καταργήθηκαν στη μνημονιακή περίοδο.
Καλούμε σε πανεργατική – παλλαϊκή κινητοποίηση την Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015 και ώρα 7:00μμ στο Σύνταγμα





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου