Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων για την απόφαση του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ στις 26/6


ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΙΣ 28/6
ΓΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ - ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Την Παρασκευή 26/6 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ κάτω από το βάρος των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές για την υπογραφή νέας αντιλαϊκής συμφωνίας – μνημόνιο.

Από την αρχή της συνεδρίασης φάνηκε πως κάποιες παρατάξεις δεν ήθελαν να παρθούν αποφάσεις κατά της νέας συμφωνίας και για κινητοποιήσεις. Η ΠΑΣΚ με την παραίτηση των τριών μελών της στην ΕΕ (οι οποίοι τελικά επανεκλέχθηκαν) προσπάθησε να υπονομεύσει μια αγωνιστική απόφαση, αλλά στην ίδια λογική, να μην παρθούν δηλαδή αγωνιστικές αποφάσεις, ήταν και η ΔΑΚΕ και το ΠΑΜΕ.

Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ καταθέσαμε μια συνολική πρόταση πλαίσιο κατά της συμφωνίας με απαίτηση για στάση πληρωμών και διαγραφή του χρέους και που κατέληγε σε συλλαλητήριο την Κυριακή 28/6 στις 7μμ στο Σύνταγμα και 24ωρη απεργία για την Τρίτη 30/6 με δυνατότητα μετακίνησης της εάν η συμφωνία πάει να  ψηφιστεί  σε άλλη ημερομηνία. Η πρόταση μας αυτή, συνδιαμορφώθηκε  με το ΜΕΤΑ και την ΑΝΑΤΡΟΠΗ και κατατέθηκε ως κοινή στην ψηφοφορία.
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε πήρε 28 ψήφους, η πρόταση της ΠΑΣΚ 12 ψήφους, η πρόταση της ΔΑΚΕ 13 ψήφους και του ΠΑΜΕ 10 ψήφους. Επειδή δεν περνούσε καμία επαναλήφθηκε η ψηφοφορία με τις δυο επικρατέστερες. Στη δεύτερη ψηφοφορία η πρόταση ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ – ΜΕΤΑ – ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ πήρε 28 ψήφους , της ΔΑΚΕ 13 ενώ υπήρξαν και 12 λευκά (ΠΑΣΚ). Άρα η πρώτη πρόταση είναι απόφαση του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ.
Θεωρούμε πως το προεδρείο του Γ.Σ. και η  Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ έχουν υποχρέωση να δημοσιοποιήσουν και να υλοποιήσουν την απόφαση αυτή στις κρίσιμες στιγμές που βρισκόμαστε.
Οι οποιεσδήποτε μεμψιμοιρίες, σκοπιμότητες, υπαναχωρήσεις και προσχηματικά κωλύματα τεθούν εκ των υστέρων (όπως επιδιωχτήκαν μετά το πέρας της απόφασης )  για την μη υλοποίηση της , θα φέρουν βαρύτατες πολίτικες και συνδικαλιστικές ευθύνες αυτοί που θα το επιχειρήσουν και θα αποκαλυφτούν ετερόκλητες συμμαχίες σε βάρος της αναγκαιότητας της άμεσης και μαζικής αγωνιστικής απάντησης των εργαζομένων στο δημόσιο.
                                                                      Οι εκπρόσωποι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ

                                                                                  Αδαμόπουλος Νίκος
                                                                                  Βαϊνάς Παντελής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου