Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Μεγάλη νίκη της ΑΑΚ για μια ακόμη χρονιά στις εκλογές αντιπροσώπων, Ν' αλλάξουμε ρότα στο συνδικάτο


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4/6/2015 η Γ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. «ο Αριστοτέλης» και οι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για την 84η Γ.Σ. της ΔΟΕ.

Η Γ.Σ. καταψήφισε τα πεπραγμένα του Δ.Σ. της ΔΟΕ καθώς και τον οικονομικό απολογισμό και υπερψήφισε τις προτάσεις της ΑΑΚ.
Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που για μια ακόμη χρονιά μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους αναδεικνύοντάς μας σε πρώτη δύναμη με 4 αντιπροσώπους στην 84η ΓΣ του κλάδου (με 3 ακόμα ψήφους το ψηφοδέλτιο της ΑΑΚ εξέλεγε 5 αντιπροσώπους). Στο επικείμενο συνέδριο της ΔΟΕ 21-24 Ιουνίου θα συμβάλλουμε για την αποκαθήλωση του συνδικαλισμού της υποταγής και της συναίνεσης, για ένα συνδικάτο στα χέρια των εργαζομένων.

 
Τα αποτελέσματα είναι τα παρακάτω:


 


 

2015

 

 

2015 (%)


 

2013

 

 

2013 (%)

 

Ψήφισαν

 

 

896

 

 

938

 

 

Άκυρα Λευκά

 

 

66

 

 

8%

 

75 

 

 

8%

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση (Παρεμβάσεις)

 

 396

(4 αντιπρ.)

 

44,2%

 

 393

(4 αντιπρ.)

 

41,9%

 

ΔΑΚΕ

 

162

(2 αντιπρ.) 

 

18%

 

195

(2 αντιπρ.) 

 

20,8%

 

Α.Σ.Ε.(ΠΑΜΕ)

 

 135

(2 αντιπρ.)

 

15%

 

 108

(1 αντιπρ.)

 

11,5%

Πειρατές

68

(1 αντιπρ.)

7,6%

90

(1 αντιπρ.)

9,6%

Ε.Ρ.Α.

 

37

(0 αντιπρ.)

4,1%

43

(1 αντιπρ.)

4,6%

 

ΔΗΣΥ(ΠΑΣΚ)

 

32

(- αντιπρ.)

 

3,6%

 

34

(- αντιπρ.)

 

3,6%


Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά οι εργαζόμενοι έχουμε ανάγκη να δυναμώσουμε τις μαζικές διαδικασίες, να  συζητήσουμε και να δράσουμε, να πάρουμε τη υπόθεση των αγώνων στα χέρια μας. Γιατί τα σωματεία και τα συνδικάτα «ανασαίνουν» μόνο από την ενεργητική συμμετοχή των εργαζομένων, όταν αυτοί αποφασίζουν να δράσουν κι όχι να αναθέσουν.
 
Για ένα συνδικάτο που θα πρωταγωνιστήσει στην ταξική ενότητα των εργαζομένων με αλληλεγγύη και αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης, που δε θα είναι μακρύ χέρι του κράτους, που θα συγκρούεται με το γραφειοκρατικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό που όλα τα προηγούμενα χρόνια με τη δράση του υπονομεύει τους αγώνες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και με κάθε λογική κυβερνητισμού στο συνδικάτο. Για ένα συνδικάτο ταξικό, όχι φορέα υπεράσπισης των κρατικών και κυβερνητικών επιλογών, που θα συγκρούεται με την πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου όποια κυβέρνηση κι αν την υπηρετεί, που η δράση του θα καθοδηγείται από τα συμφέροντα των εργαζομένων και των εκπαιδευτικών και όχι από τους κυβερνητικούς χειρισμούς και τις κομματικές προτεραιότητες.





Εκλέγονται:

Από την ΑΑΚ: Ρέππα Ντίνα, Καβακλής Λουκάς, Γράφου Ματίνα, Αθανασούλα Ανθή και αναπληρωματικοί: Χαλικιά Τατιάνα, Ιακωβίδης Δημήτρης, Αθανασόπουλος Αλέξης, Χαλβατζηδάκης Δημήτρης

Από τη ΔΑΚΕ: Γκουμάς Φίλιππος, Ζουρελίδης Σίμος και αναπληρωματικοί: Γκάγκαρη Αγγελική, Ζήσης Χρήστος

Από το ΠΑΜΕ: Δρόσου Θεώνη, Σακαρετσάνος Λάμπρος και αναπληρωματικοί: Τσουκαρέλλη Βάσω, Χρηστίδου Φωτεινή

Από τους Πειρατές: Γούναρης-Ιωαννίδης Αθανάσιος και αναπληρωματική Ρουσέλη Δήμητρα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου