Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Εργατικό ΟΧΙ σε όλα τα σχέδια συμφωνίας-μνημονίων! ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ και ΡΗΞΗ ΤΩΡΑ!

Συλλαλητήριο 28/6, πλ. Κολοκοτρώνη (Σταδίου), 19:00, συγκέντρωση ΣΥΝΤΑΓΜΑ, πορεία γραφεία της ΕΕ. Με διαδηλώσεις, απεργίες όλη την επόμενη εβδομάδα να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ




Μετατρέπουμε το δημοψήφισμα σε ένα μεγάλο εργατικό και λαϊκό ΟΧΙ στα σχέδια για μνημόνια οποιασδήποτε μορφής!

Είναι πια καθαρό πως η οποιαδήποτε συμφωνία υπογραφεί μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιδραστικής «Ιερής Συμμαχίας» ΕΕ-ΔΝΤ θα έχει αντιλαϊκό χαρακτήρα. Το μακιαβελλικό σχέδιο από τους τραπεζίτες, το κεφάλαιο, τους δανειστές, την Ε.Ε, και το ΔΝΤ απαιτεί οι μισοί να είναι άνεργοι κι οι άλλοι μισοί εργασιακοί δούλοι με γλίσχρες αποδοχές. Το φονικό πρόγραμμά είναι αέναο!!! Είναι πια σαφές ότι κάθε όρκος σε «έντιμο» συμβιβασμό «ανοίγει την όρεξη» των οικονομικών δολοφόνων για ακόμα βαρβαρότερα μέτρα.


Οι πολιτικές δυνάμεις που συγκρότησαν τις κυβερνήσεις της προηγούμενης 5ετίας και υπέγραψαν τα μνημόνια που οδήγησαν σε κοινωνική καταστροφή, τώρα απαιτούν να υπογραφεί νέα απεχθή συμφωνία-μνημόνιο που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε ολοσχερή καταστροφή την τωρινή και τουλάχιστον τις δυο επόμενες γενιές εργαζομένων.

Η κυβέρνηση από την άλλη, με το 47σέλιδο κείμενο και τις άλλες προτάσεις  προτείνει ένα νέο μνημόνιο που περιλαμβάνει νέους φόρους και φορολεηλασία των εργαζομένων, χτύπημα των ταμείων και νέο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό, ιδιωτικοποιήσεις, εφαρμογή των προγραμμάτων επιδότησης της εργοδοσίας για την ανεργία αντί για στήριξη των ανέργων, συνέχιση και παγίωση του μνημονιακού πλαισίου των προηγούμενων ετών.

Να εισβάλει μαχητικά και αποφασιστικά ο λαός στο πρσκήνιο!

Η εισβολή του λαού στις εξελίξεις είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία ώστε το δημοψήφισμα να γίνει πριν την Κυριακή στους δρόμους και στις διαδηλώσεις. Για να εμποδίσει τους μνημονιακούς ευρωλάγνους να δημιουργήσουν κλίμα φόβου και πανικού στο λαό με στόχο να κυριαρχήσει το ναι στους δολοφόνους και εκβιαστές στην ΕΕ και το ΔΝΤ. Για να εμποδίσει την κυβέρνηση να μεταφράσει το ηρωικό και μαχητικό ΟΧΙ που χρειάζεται να πει ο λαός μας, σε συμφωνία με νέο μνημόνιο που θα βασίζεται στις μέχρι τώρα κατατεθειμένες προτάσεις της. Για να δώσουμε μήνυμα σε όλους τους λαούς της Ευρώπης ότι αρνούμαστε να γίνουμε η Ιφιγένεια για να πνεύσει ούριος άνεμος στα πανιά της καπιταλιστικής κερδοφορίας! Για να ξαναφέρει την ελπίδα της απελευθέρωσης και όχι την απαισιοδοξία μιας "έντιμης" υποταγής.

Όχι υποταγή σε δανειστές και «θεσμούς»
Αγώνας τώρα για όλα όσα μας έκλεψαν, για όλα όσα δικαιούμαστε!

Υπάρχει και άλλος δρόμος για το ξεπέρασμα της κρίσης αρκεί να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν:
·                Ανατροπή των μνημονίων, μεσοπρόθεσμου, δανειακής, -ΕΕ -ΔΝΤ και έξοδο από τον «μηχανισμό» στήριξης. Ανατροπή του Συμφώνου για το Ευρώ. Δε θα πληρώσουμε την κρίση του κεφαλαίου, να πάρουν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα
·                Παύση πληρωμών του  χρέους – μη αναγνώριση του χρέους, διεθνιστικός αγώνας και έξοδος από το ευρώ, την ΟΝΕ και την Ε.Ε. Κοινωνικοποίηση και εργατικός έλεγχος των τραπεζών και των παραγωγικών τομέων. Να επιστραφούν και να δοθούν τα δις -που χαρίστηκαν στις τράπεζες- για την εξυπηρέτηση των εργατικών και λαϊκών αναγκών. Μείωση των στρατιωτικών δαπανών και φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας
·                Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματά μας όπως αυτά έχουν εκφραστεί για το μισθό, την ασφάλιση, την εκπαίδευση, τις εργασιακές σχέσεις, την υγεία κ.λπ.

Να αδράξουμε την ευκαιρία...

Την Κυριακή 28 Ιούνη, στο Σύνταγμα και στις πλατείες όλων των πόλεων,
ο λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του

Με διαδηλώσεις, συλλαλητήρια και απεργίες όλη την επόμενη εβδομάδα
να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ στα σχέδια υποταγής και καταβύθισης

ΟΥΤΕ ΔΝΤ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΕ, ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΛΑΕ!

Για το ΔΣ
Η πρόεδρος           Η γραμματέας

   Ρέππα Ντίνα           Γράφου Ματίνα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου