Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Να σπάσουμε το αυγό του φιδιού! Καμιά ανοχή στο φασισμό! Καμιά θέση για τους φασίστες στην εκπαίδευση και την κοινωνία!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ συλλ. «ο Αριστοτέλης»
           ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

http://aakaristotelis.blogspot.gr/                                                                                Δευτέρα 20/4/2015


Τη Δευτέρα 20 του Απρίλη άρχισε η δίκη της νεοναζιστικής συμμορίας της «Χρυσής Αυγής» στις φυλακές Κορυδαλλού. Μεταξύ των 69 κατηγορουμένων είναι ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα και τα αρχηγικά στελέχη της Χ.Α. (Μιχαλολιάκος, Κασσιδιάρης, Παππάς κ.ά.). Η δίκη γίνεται ενάμιση χρόνο μετά την στυγνή δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα και με ένα κατηγορητήριο που περιλαμβάνει δεκάδες τραμπούκικες και τρομοκρατικές επιθέσεις ενάντια σε συνδικαλιστές και αγωνιστές του λαϊκού κινήματος, μαζικά πογκρόμ και δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες, ελάχιστο μόνο δείγμα της εγκληματικής δράσης που έχει αναπτύξει τις τελευταίες δεκαετίες η νεοναζιστική αυτή συμμορία.


Παρά τον κοινοβουλευτικό μανδύα με τον οποίο σήμερα παρουσιάζεται αυτό το φασιστικό μόρφωμα, δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από το αναγκαίο συμπλήρωμα του καπιταλιστικού συστήματος για την ένταση της καταστολής και της τρομοκρατίας ενάντια στο εργατικό κίνημα, τη “χρυσή εφεδρεία” για την επιβολή της πιο βάρβαρης εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Ιστορικά δε, σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης σαν τη σημερινή εποχή της όξυνσης της αντιλαϊκής επίθεσης, της πολιτικής των μνημονίων, οι φασιστικές ιδέες βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξή τους. Το εκτροφείο των φασιστών και ναζιστών είναι η φτώχεια κι η εξαθλίωση, η υποβάθμιση της ζωής μας και ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός που μας επιβάλλεται καθημερινά είτε με σβάστικα είτε στο όνομα του ξεπεράσματος της κρίσης, της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και του «καλού της χώρας και της οικονομίας. Είναι η άρρηκτη σχέση  του κρατικού μηχανισμού εξουσίας με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και την εργοδοτική αυθαιρεσία κι η επιθετική πολιτική στους μετανάστες, η οργανική σχέση με την Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ., το ΝΑΤΟ και τους διεθνείς μηχανισμούς οικονομικής, πολιτικής και στρατιωτικής κυριαρχίας. Η ανάπτυξη του «φασιστικού φαινομένου» αποτελεί στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου, ενισχύεται δε από την αντιδραστική προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε., μέσω της θεωρίας των «δύο άκρων» ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να εισβάλλει και στον εκπαιδευτικό μηχανισμό για να “ποτίσει” τη νεολαία με το δηλητήριο του ρατσισμού, του φασισμού, της ξενοφοβίας.

Κι όσο δεν καταστρέφεται το σύστημα εκμετάλλευσης, όσο πνιγόμαστε στη δίνη της καπιταλιστικής κρίσης, ο φασισμός θα υπάρχει και θα διευρύνεται. Η οργανωμένη πάλη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, με τη δημιουργία του πλατιού μετώπου για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και την ανατροπή της πολιτικής της φτώχειας και της ανεργίας, μπορεί να ανακόψει την ανάπτυξη των φασιστικών ιδεών, να τσακίσει το αυγό του φιδιού. Κι αυτό ακριβώς είναι το μόνο που φοβούνται οι φασίστες: ένα λαϊκό και εργατικό κίνημα που θα τους σαρώσει μαζί με το σύστημα και τα συμφέροντα που υπηρετούν.
«Ούτε γη, ούτε νερό» στους φασίστες!
Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των εγκληματιών φασιστών,
των νοσταλγών του Χίτλερ και των SS,
των πολιτικών απογόνων των ταγματασφαλιτών της κατοχής,
των υπηρετών της χούντας και θαυμαστών της



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου