Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Βοήθεια! Ήρθαν οι άνθρωποι!

Κραυγή αγωνίας, αλλά  με διαφορετικό νόημα. Ανάλογα με το είδος και την κατεύθυνση των ανθρώπινων ροών
Από την ‘’ανεπτυγμένη’’ Ευρώπη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ
Μέσα στα εικοσιπέντε τελευταία χρόνια είχαμε: Την εισβολή στον Περσικό Κόλπο και το Ιράκ για την ανατροπή του Σαντάμ και τα χημικά όπλα που δεν υπήρξαν ποτέ. Την εισβολή στο Αφγανιστάν και την επιβολή του διαρκούς πολέμου στα σύνορα με το Πακιστάν, ως συλλογική τιμωρία των λαών με αφορμή τη δράση πρώην συνεργατών των ΗΠΑ στον αντικομουνιστικό και αντισοβιετικό αγώνα. Τις επιχειρήσεις ανατροπής των καθεστώτων Καντάφι και Άσαντ, των μοναδικών κοσμικών καθεστώτων της Λιβύης και της Συρίας μετά την καταστροφή του Ιράκ. Ακόμη, όμως είχαμε και έχουμε: Τον πόλεμο διαρκείας για τον έλεγχο από τις παγκόσμιες πολυεθνικές στις χρυσοφόρες και διαμαντοφόρες χώρες του Κονγκό και της Δυτικής Αφρικής, καθώς και του πετρελαϊκού πλούτου στην Νιγηρία.



Ο ‘’πολιτισμένος κόσμος’’, ανεμίζοντας τις σημαίες της αγοράς, του κέρδους, του δολαρίου, του ευρώ, και της ‘’ανωτερότητας του ελεύθερου κόσμου’’, σκορπίζει βόμβες, θάνατο, μίσος και φτώχεια σε μια τεράστια περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Αφρικής. Χειρότερες πληγές από τον καύσωνα, τη λειψυδρία, τα θηρία ή τα κουνούπια.
Μόνο στις κοντινές μας χώρες των πολεμικών αναφλέξεων και επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ με συμμετοχή φυσικά της ΕΕ, κατοικούν (και βομβαρδίζονται καθημερινά) 300 εκατομμύρια άνθρωποι. Όση σχεδόν είναι η έκταση των χωρών της ευρωζώνης!
Σα να μην έφταναν τα προγράμματα μαζικής καταστροφής που είχε επιβάλλει ο ‘’ανεπτυγμένος’’ καπιταλιστικός κόσμος, δια μέσου της οικονομικής ληστείας των φυσικών πόρων αυτών των χωρών και της επιβολής στυγνών δικτατοριών για να φυλάνε τις πετρελαιοπηγές….
Ο άνθρωπος, λένε, είναι το μόνο ζώο, που σκοτώνει το είδος του με τέτοια ευκολία, αλλά και με την ικανότητα να καταστρέψει την ίδια τη γη. Όχι, υποχρεωτικά, αλλά έχει αυτή τη δυνατότητα.
Ε, λοιπόν αυτή τη δυνατότητα ο δυτικός λεγόμενος άνθρωπος, ο άνθρωπος του καπιταλιστικού πολιτισμού και της ιμπεριαλιστικής αγριότητας την έχει φτάσει στα όριά της, σκορπώντας τον τρόμο στα εκατομμύρια των ανθρώπων στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν προς την Ευρώπη
Ότι και να γίνει το ανθρώπινο ποτάμι των προσφύγων και αυτών που ζητούν άσυλο θα φουσκώνει διαρκώς. Δεν έχουν τίποτα να χάσουν.

Τα περί καταχθόνιου σχεδίου  αλλοίωσης του ελληνικού αίματος, που αναμασούν οι φασίστες, οι ακροδεξιοί και οι διάφοροι ανόητοι, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Πενήντα εκατ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι σήμερα πρόσφυγες (όχι μετανάστες!) μακριά από τις πατρίδες τους. Η πλειοψηφία τους είναι στην περιοχή μας.
Πλησιάζουν τα 4 εκατ. οι πρόσφυγες από τη Συρία. Η Τουρκία πλέον αποτελεί τη μεγαλύτερη χώρα φιλοξενίας προσφύγων παγκοσμίως, λόγω της μαζικής εισροής Σύρων τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και  έχει δαπανήσει πάνω από 6 δισ. δολάρια για παροχή άμεσης βοήθειας στους πρόσφυγες. Η πόλη Ζαάτρι της Ιορδανίας, με στρατόπεδο 130.000 προσφύγων γίνεται πλέον η τέταρτη πόλη της χώρας.
Σχεδόν 700.000 αιτήσεις ασύλου έγιναν στην Ευρώπη μόνο για το 2014 (άνοδος 47%).
Θύματα της ίδιας της προκατάληψης των ρατσιστών και ξενόφοβων, ο άνθρωπος-εχθρός, ο επικίνδυνος ‘’άλλος’’,πολλαπλασιάζεται και καταλαμβάνει τα πάντα στη σκέψη τους.
Και όμως, παρότι η Ελλάδα είναι μια από τις πύλες προς την ΕΕ, οι αριθμοί λένε άλλα.
Ας δούμε τον κρίσιμο δείκτη αριθμός αιτούντων άσυλο ανά 1000 κατοίκους: Η Ελλάδα είναι στις τελευταίες χώρες με 4.2 αιτήσεις/1000 κατοίκους. Αντίστοιχα έχουμε Σουηδία 19.2, Μάλτα 17.7, Νορβηγία 10.7, Αυστρία 10.4, Κύπρος 8.4, Βέλγιο 8.3, Ουγγαρία 6.6, Δανία 6.6, Γερμανία 5.3,   Ολλανδία 4.3, Γαλλία 4.2.

Παρά το ρεύμα προσφύγων προς την Ευρώπη που έχει ανησυχήσει τόσο τους γαλαζοαίματους, το βαρύ φορτίο, το σηκώνουν οι γειτονικές προς τις εμπόλεμες χώρες ζώνες. Η Ιορδανία φιλοξενεί 650.000 πρόσφυγες από τη Συρία και ο πολύπαθος Λίβανος άλλους 1,2 εκατ. Στη γειτονική Τουρκία διαβιούν περί τους 1,8 εκ. άνθρωποι από τη Συρία. Η πάμφτωχη Κένυα έχει δεχτεί 550.000 Σομαλούς. Μπροστά  σε αυτά τα νούμερα, οι 43.000 πρόσφυγες  που έφτασαν στην Ελλάδα το 2014, είναι φυσικά ένας ελάχιστος αριθμός.
Δε θα περάσουν!
Σύμφωνα με τη δεξιά και ακροδεξιά ρητορική, το πρόβλημα είναι οι τρομαγμένοι, ρημαγμένοι, ξεριζωμένοι, ξυπόλυτοι και νηστικοί άνθρωποι. Όχι, οι πολιτικές που τους δολοφονούν. Θα έπρεπε ίσως να πεθάνουν ακίνητοι στη χώρα τους.
Και αν όχι, να ντουφεκιστούν ή να θαλασσοπνιγούν στις χώρες υποδοχής. Η ΕΕ να φτιάξει τείχη και ηλεκτροφόρους φράχτες για να σωθεί.
Τους ενοχλεί ο καπνός και η στάχτη. Δεν αναρωτιούνται για τη φωτιά, ούτε τους νοιάζει ποιοι είναι οι εμπρηστές.
Στην πυρά λοιπόν οι άνθρωποι! Η Ιερά Εξέταση και οι νέοι Σταυροφόροι είναι εδώ για να μας σώσουν… Μαζί και οι αιματολόγοι που θα ελέγχουν την καθαρότητα της ελληνικής φυλής. Από κοντά και ο ΣΚΑΙ ως θεματοφύλακας της αιωνιότητας της ανθρώπινης γελοιότητας.
Δε θα περάσουν!
Ούτε τα μνημόνια, ούτε η λιτότητα, ούτε η ανεργία, ούτε κανένα άλλο δόλιο προπέτασμα καπνού δε θα εμποδίσει τους γνήσιους έλληνες και ευρωπαίους , να δουν τον πραγματικό εχθρό και κίνδυνο: Εκείνα τα μικρά κοριτσάκια από τη Συρία ή την Ερυθραία που γεννήθηκαν μέσα στο σαπιοκάραβο των προσφύγων πριν αυτό βουλιάξει στη Μεσόγειο, ανοιχτά των Ιταλικών ακτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου