Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Ποιος χρειάζεται την Ευρωπαϊκή Ένωση;

E.E.: Καταστροφή η ένταξη, σωτηρία η αποδέσμευση
Κυκλοφορεί σε λίγες μέρες στα Βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις ΚΨΜ
Μια σημαντική μελέτη και ανάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της διαδικασίας καπιταλιστικής ολοκλήρωσης στην Ευρώπη, σε όλα τα επίπεδα. Ένα βιβλίο με κείμενα ερευνητών, δημοσιογράφων, πολιτικών επιστημόνων, οικονομολόγων, συνδικαλιστών και αγωνιστών του κινήματος που φέρνουν στο φως τις σύγχρονες αντιδραστικές τομές που συντελούνται στην Ε.Ε., στο φόντο της καπιταλιστικής κρίσης.

Οι αντιδημοκρατικές πολιτικές της Ευρώπης-Φρούριο, οι αντιδραστικές αλλαγές στην εργασία και την κοινωνία που οδηγούν στην εξαθλίωση τους λαούς και τους εργαζόμενους για να αναταχθούν τα κέρδη των ισχυρών και των ευρωπαϊκών πολυεθνικών. Ο ρόλος της ΕΚΤ, της κομισιόν, του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, του ευρώ και των μηχανισμών του. Τα δημοσιονομικά σύμφωνα και οι νέες συμφωνίες.
Η Ε.Ε. αποτελεί μια συμμαχία των ισχυρών του ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Αυτός ήταν ο σκοπός της ίδρυσής της και παραμένει ο στόχος της: Οικονομική και πολιτική κυριαρχία των ισχυρών του ευρωπαϊκού καπιταλισμού και επιβολή των συμφερόντων τους πάνω στους λαούς και την κοινωνική πλειοψηφία της Ευρώπης.
Γι΄ αυτό η Ε.Ε. δεν «μεταρρυθμίζεται» προοδευτικά, δεν μπορεί να γίνει «των λαών». Τα συμφέροντα των λαών και των εργαζομένων, για μια διεθνοποίηση στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο έξω από τα αστικά πλαίσια, περνάει υποχρεωτικά μέσα από την αντικαπιταλιστική και διεθνιστική αντιπαράθεση και ρήξη με την Ε.Ε.
Περιέχει κείμενα, μελέτες και άρθρα των: Αναγνωστάκη Αλέκου, Βασσάλου Γιώργου, Βατικιώτη Λεωνίδα, Βουρεκά Θεόδωρου, Γεωργιάδη Μάκη, Γρηγορόπουλου Δημήτρη, Δεσύλλα Δημήτρη, Ιωαννίδου Γιώτας, Κάργα Γιώργου, Κοιλάκου Σύλβιας, Κωστογιάννη Ταξιάρχη, Μαυροειδή Παναγιώτη, Μηνακάκη Βασίλη, Νάνου Βαγγέλη, Παπακωνσταντίνου Δημήτρη, Προγούλη Νίκου, Ραχιώτη Γιάννη, Σταμούλη Δημήτρη

Πηγή: http://www.pandiera.gr/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE-%CE%AD%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7/#prettyPhoto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου