Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΙΚΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ συλλ. «ο Αριστοτέλης»
           ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.       


ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ
ΕΚΤΕΛΟΥΝ
ΟΙ ΤΡΟΙΚΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

   Είναι φανερό ότι ζούμε πρωτοφανή επίθεση! Τα πάντα διαλύονται και καταστρέφονται! Δεν αφορά μονάχα τις αποδοχές μας. Αλλάζει το σύνολο της ζωής μας όπως τη γνωρίσαμε! Οι σεισμικών διαστάσεων ανατροπές στα ζητήματα της περίθαλψης, της εκπαίδευσης, της κατοικίας, των όρων εργασίας, της ασφάλισης, της φορολογίας, των διατροφικών συνηθειών, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, είναι ανυπολόγιστες! Αν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία επιτρέψουν την πλήρη υλοποίησή τους, τότε η επιστροφή στην αυγή του καπιταλισμού, στην προ Σικάγο εποχή, δε θα είναι εφιάλτης αλλά η σκληρή πραγματικότητα.

Η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση επιδιώκει με ανακοινώσεις της γύρω απ’ αυτά τα ζητήματα, να αποκαλύψει τα
σχέδια τους και να συνθέσει το παζλ των αναδιαρθρώσεων σε όλους αυτούς τους τομείς της ζωής μας. Ας ξεκινήσουμε με την υγεία.

ΕΓΚΛΗΜΑ ν.1
ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

 
Ανενδοίαστα και ανερυθρίαστα και με ύφος στιβαρού και αποφασιστικού πολιτικού ανδρός, το πιόνι της τρόϊκας, των μεγαλογιατρών και των επιχειρηματιών στο χώρο της υγείας, ο υπουργός κατεδάφισης της Δημόσιας υγείας, κ. Λυκουρέντζος ανακοίνωσε το οριστικό κλείσιμο των δύο Νοσοκομείων του ΙΚΑ (1ου και 7ου ), ως ξεκίνημα για το κλείσιμο κλινικών και νοσοκομείων στη χώρα. Αυτό θα πει περίσσιο θράσος! Ουσιαστικά πάνω από τα μισά νοσοκομεία έχουν μπει στο στόχαστρο συγκυβέρνησης ενώ έχει αποφασιστεί η κατάργηση 10.000 κλινών από τις 35.500 που υπαρχουν σήμερα! Αντί να απολογούνται για τα χάλια της Δημόσιας περίθαλψης, επαίρονται για την καταστροφή!
Ταφόπλακα στο ΕΣΥ

Όλα τα μέτρα που προωθούνται από την ελεεινή  συγκυβέρνηση και την τρόικα  έχουν στόχο να προσφέρουν δώρο στους ιδιωτικούς παρόχους υγείας, είτε απευθείας είτε μέσω του δημοσίου συστήματος και να απαλλάξουν το κράτος από την υποχρέωση να παρέχει το κοινωνικό αγαθό της περίθαλψης, δημόσια και δωρεάν στο λαό. Θα πληρώνουμε για όλα ή θα πεθαίνουμε στους διαδρόμους των νοσοκομείων. Δεν είναι υπερβολή. Στην πλήρη ανάπτυξή του το σχέδιο διάλυσης της δημόσιας υγείας μαζί με την ανέχεια και τη φτώχεια οδηγούν σε βαθιά ανθρωπιστική κρίση! Ο χώρος της υγείας είναι εξαιρετικά κερδοφόρα επιχείρηση!!! Ειδικά την εποχή της κρίσης όπου οι επιχειρηματίες ψάχνουν να βρουν επικερδείς επενδύσεις χωρίς ρίσκο, η υγεία είναι φιλέτο!


Συγκεκριμένα:

ΕΟΠΥΥ σε κατάσταση απόλυτης χρεοκοπίας
9,5 εκατ. ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ δεν έχουν στην ουσία δωρεάν περίθαλψη μια και η χρηματοδότησή του μειώνεται συνεχώς με αποτέλεσμα να διογκώνεται η μαύρη τρύπα στα κονδύλια. Το παραμύθι ότι θα γίνουν καλύτερες οι παροχές υγείας με την ενοποίηση των ταμείων δεν παίχτηκε ποτέ. Όλοι οι ασφαλισμένοι ενοποιηθήκαν προς το χειρότερο ενώ χιλιάδες ασφαλισμένοι πληρώνουν φάρμακα και εξετάσεις. Τελικά, ο ΕΟΠΥΥ δημιουργήθηκε για να καταργηθεί σταδιακά η δωρεάν περίθαλψη.

Πλαφόν στη φαρμακευτική και νοσηλευτική δαπάνη του κάθε ασφαλισμένου
Οι τρόικες αποφάσισαν ότι κάθε φορά που θα αρρωσταίνουμε, θα μπαίνουμε στο κρεβάτι του Προκρούστη  κι αν η αρρώστια μας φτάνει τα 1.500 ευρώ (για τόσο μας μετράνε προσωρινά) έχει καλώς. Διαφορετικά… Ο λαός δε δικαιούται να γιατρεύεται όταν αρρωσταίνει παρά μόνο αν έχει να πληρώσει!!! Γι’ αυτό στη Ρουμανία έπεσε το προσδόκιμο ζωής κατά 10 χρόνια όταν μπήκαν στο μηχανισμό εξαφάνισης τους. Γιατί θα ζει όποιος έχει χρήματα. Οι υπόλοιποι είναι φύρα, κοστίζουν και ο σύγχρονος καπιταλιστικός Καιάδας καταπίνει όλους τους φτωχούς, χωρίς διακρίσεις.

Κλειστό ενοποιημένο νοσήλιο (ΚΕΝ) κατά το γερμανικό μοντέλο

Σύμφωνα με το μοντέλο αυτό, το κράτος αποσύρεται τελείως από την χρηματοδότηση των νοσοκομείων (δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ το 2012 ενώ τους έφαγαν και τα μισά αποθέματα μέσω του PSI), ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ (!) και τα μοναδικά έσοδα των νοσοκομείων θα είναι τα έσοδα από νοσηλείες που θα πληρώνει, όταν τις πληρώνει,  ο χρεοκοπημένος ΕΟΠΥΥ. Αυτό τα οδηγεί στη διάλυση, με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό να παλεύουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες. Οι γάζες και οι σύριγγες που λείπουν, δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου. Όταν όμως, συγχωνεύουν και καταργούν νοσοκομεία, όταν για να κάνεις μια εξέταση χρειάζεται να περιμένεις μήνες, όταν σε ολόκληρες περιφέρειες υπάρχει ένας μαγνητικός τομογράφος, όταν κλείνοντας το 7ο νοσοκομείο ΙΚΑ, κλείνουν τη μονάδα τεχνητού νεφρού, τότε ο ασφαλισμένος διοχετεύεται υποχρεωτικά προς τους ιδιωτικούς παρόχους υγείας και το μεγάλο φαγοπότι στήνεται ωραιότατα!!! Τα χρήματα από τα ΚΕΝ χαρίζονται στις μεγάλες συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές, γιατί εκεί το ΚΕΝ πληρώνεται από τον ΕΟΠΥΥ προσαυξημένο μάλιστα κατά 20% ενώ ταυτόχρονα τα δημόσια νοσοκομεία οδηγούνται στην πλήρη κατάρρευση. Γι’ αυτό την εποχή που μαγαζιά κι επιχειρήσεις κλείνουν, ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια ιδιωτικές μονάδες παροχών υγείας. Όπου λείπει η δημόσια περίθαλψη, ανθίζουν τα ιδιωτικά «μπουμπούκια».

Κατάργηση του δωρεάν φαρμάκου και των εξετάσεων δια μέσου των συνεχών αυξήσεων της συμμετοχής και της απαξίωσης των νοσοκομείων

Μέχρι 25% φτάνει η συμμετοχή στα φάρμακα και στο 15% στις εξετάσεις. Τώρα συζητούν για 30%-40% συμμετοχή ενώ ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει σε εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους εκατομμύρια για δαπάνες που υποχρεώθηκαν και πλήρωσαν από την τσέπη τους.  Το δωρεάν φάρμακο παύει να είναι δικαίωμα! Σ’ αυτό αξίζει να προσθέσουμε ότι από τις λίστες αφαιρούνται συνεχώς φάρμακα πολύ σημαντικά για την υγεία του πληθυσμού καθώς και φάρμακα πρώτης ζήτησης όπως αντιβηχικά, κολλύρια, δερματικές κρέμες κ.λπ.

Κατάργηση της δωρεάν πρωτοβάθμιας περίθαλψης

Έβαλαν πλαφόν στις  επισκέψεις (200 το μήνα, 50 την εβδομάδα) ανά συμβεβλημένο γιατρό.
Ο ασφαλισμένος κυνηγά το νούμερό του, αλλιώτικα κινδυνεύει να πληρώνει ακόμα και την ιατρική επίσκεψη!!! Φυσικά, κάποιοι δεν αποκτούν το μαγικό νουμεράκι και αφού βγουν στο κυνήγι άλλου γιατρού, οδηγούνται να πληρώνουν την επίσκεψη. Να συνηθίσουμε επιδιώκουν, ότι ακόμα και πρωτοβάθμια περίθαλψη δεν είναι δικαίωμα.

Ιδιωτικές ασφαλιστικές αγοράζουν κλίνες στα δημόσια νοσοκομεία

Ούτε ράντζο δε θα υπάρχει πια για τον ασφαλισμένο, τον άνεργο, το μετανάστη! Ήταν που ήταν άθλια η κατάσταση, όταν θα ξεπουληθούν και κρεβάτια στις ιδιωτικές ασφαλιστικές, τότε το παζλ της απόγνωσης για εκατομμύρια λαού, θα συμπληρωθεί!

Η πλήρη ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση γίνεται με άλλοθι τα φακελάκια και τις διογκωμένες φαρμακευτικές και νοσηλευτικές δαπάνες

Ποιος όμως αρνήθηκε να χτυπήσει τα φακελάκια και τη λαμογιά; Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επί δεκαετίες τώρα, πολέμησαν λυσσαλέα κάθε πρόταση που αφαιρούσε από τα λόμπυ των μεγαλογιατρών των δυο κομμάτων και των εταιρειών τα προνόμια κι έδινε τη δυνατότητα να χτυπηθεί το φακελάκι και η λαμογιά.

Οι γενικές συνελεύσεις των εργαζόμενων στα νοσοκομεία (γιατρών και νοσηλευτών), προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα εδώ και πολλά χρόνια. Οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν τα απλά κι αυτονόητα γιατί εξυπηρετούσαν ημέτερους!!! Γιατί ακόμα και το μπαμπάκι είναι εισαγόμενο;  Γιατί τα 47 νοσοκομεία της Αττικής κάνουν το καθένα δικό του διαγωνισμό για τα απλά νοσοκομειακά υλικά. Γιατί δεν υπάρχει εθνική-κρατική φαρμακοβιομηχανία; Γιατί έστω, δε δημιουργήθηκαν φαρμακαποθήκες ανά περιφέρεια; Γιατί δεν εφαρμόστηκε καμία από τις παρεμβάσεις που πρότεινε το κίνημα των εργαζομένων στη δημόσια υγεία για να πέσουν οι τιμές; Γιατί δεν παίρνεται κανένα μέτρο για την ανάπτυξη εθνικού φορέα παραγωγής φαρμάκων με «σπάσιμο» πατεντών για λόγους εθνικής ανάγκης;

Είναι αστείο να ισχυρίζεται η τρικομματική επαίσχυντη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ότι επιδιώκουν να καταργήσουν το φακελάκι! Τουναντίον, το νομιμοποιούν!!!

Η κατάργηση της αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία νομιμοποιεί το φακελάκι
Είναι απορίας άξιο γιατί ο μισθός του ειδικευόμενου γιατρού μειώνεται από τα 950 ευρώ στα 800 (-13%) όταν το «δημοσιονομικό όφελος» είναι μόλις 35-40 εκ. ετησίως. Η απάντηση είναι  απλή: η πλήρης εξαθλίωση των νοσοκομειακών γιατρών γίνεται για να ωριμάσει και να προωθηθεί η κατάργηση της αποκλειστικής απασχόλησης του που ευνοεί επιχειρήσεις παροχής υγείας, μεγαλογιατρούς και φακελάκια. Συγκεκριμένα: με την κατάργηση, ο γιατρός θα μπορεί να έχει ιδιωτικό ιατρείο ή να εργάζεται σε διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές κ.λπ. ενώ το κλινικό έργο θα το κάνει στο νοσοκομείο. Ο ασθενής του από το ιδιωτικό ιατρείο ή την επιχείρηση θα διοχετεύεται για να χειρουργηθεί στο νοσοκομείο κι έτσι το φακελάκι θεσμοθετείται και φορολογείται!!! Ο λαός που δε θα έχει να πληρώσει, θα περιμένει στην ουρά να βρει νούμερο να χειρουργηθεί ενώ τα ιδιωτικά πιράνχας θα πληρώνονται με τη βούλα του νόμου και θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι γιατί το φακελάκι δε θα φοροδιαφεύγει!!!

Η πολιτική αυτή ευνοεί ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΑ ΛΟΜΠΥ στο χώρο της υγείας!

Ο καθεστωτικός συνδικαλισμός κάνει τη βρώμικη δουλειά και στο χώρο της υγείας

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να παρακολουθήσει κανείς τους μεγαλοϊατροσυνδικαλιστές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Έχουν διαλέξει σύμμαχο. Προτείνουν να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι νοσήλεια με βάση εισοδηματικά κριτήρια (όσοι έχουν πάνω από 15.000 ετήσιο εισόδημα!!!)
Δημιουργούν «ενότητα» με τις ιδιωτικές κλινικές για να πληρωθούν άμεσα τα χρήματα που τους χρωστάει ο ΕΟΠΥΥ όταν παρθεί το πακέτο των 31 δις, όταν γνωρίζουν καλά ότι χιλιάδες ασφαλισμένοι περιμένουν να πάρουν πίσω χρήματα από φάρμακα και γιατρούς που τα πλήρωσαν από την τσέπη τους. Γι’ αυτούς κουβέντα!

Η Χρυσή Αυγή στηρίζει την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ καθώς και όλα τα σχέδια της ΕΕ και του ΔΝΤ
Όταν ανακηρύσσει ως βασικό εχθρό μας κι υπαίτιο για την κατάντια του δημόσιου συστήματος υγείας, το φτωχό μετανάστη, γιατί χρησιμοποιεί τα νοσοκομεία και παίρνει δωρεάν φάρμακα, αλείφει βούτυρο στο ψωμί της τρόικας. Η Χρυσή Αυγή παίζει ωραιότατα το παιχνίδι τους όταν βγάζει λάδι όλα τα μεγάλα συμφέροντα, το κεφάλαιο και τα πολιτικά συνεταιράκια του. Θα ήταν ανόητο αστείο αν δεν ήταν τρομακτικά επικίνδυνο να στοχοποιούνται οι μετανάστες και οι άνθρωποι με αναπηρίες (που κατά τη γνώμη της Χρυσής Αυγής θα έπρεπε να τους γίνεται ευθανασία) για να σωθεί η ΕΕ, το ΔΝΤ και το κεφάλαιο. Αυτή η λογική δεν μπορεί να έχει την ανοχή μας αλλά την απόλυτη και σαφή καταδίκη μας.

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ
                                                                  
Δωρεάν, αποκλειστικά δημόσια περίθαλψη, υψηλής ποιότητας, ισότιμη και καθολική, με περισσότερα κρεβάτια, νοσηλευτές, μάχιμους γιατρούς

ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ
ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ
ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΔΝΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου