Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με μαζική συμμετοχή νηπιαγωγών και γονιών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17/10 η παράσταση διαμαρτυρίας του συλλόγου μας στο Α’ ΠΥΣΠΕ της Αθήνας για το ζήτημα των κενών στα νηπιαγωγεία και των επικείμενων προτάσεων για συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων.
Ο σύλλογός μας και οι νηπιαγωγοί που συμμετείχαν τοποθετήθηκαν με σαφήνεια ότι τα πρωτοφανή κενά ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της λειτουργίας του σχολείου, σε συνδυασμό με την εγκύκλιο περί πρόωρης αποχώρησης  των νηπίων, έχουν σαφή στόχο την κατάργηση και τη συγχώνευση τμημάτων των νηπιαγωγείων και απαίτησαν την άμεση πρόσληψη νηπιαγωγών καθώς και δασκάλων και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων για να καλυφθούν όλα τα κενά σε νηπιαγωγεία, ολοήμερα δημοτικά και ΕΑΕΠ.  Ταυτόχρονα, κάναμε σαφές ότι οποιαδήποτε απόπειρα πρότασης από την πλευρά του Α’ ΠΥΣΠΕ Αθήνας για συγχώνευση ή κατάργηση σχολείου ή νηπιαγωγείου είναι για μας επιθετική κίνηση απέναντι στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
Στη συνέχεια, πήραν το λόγο γονείς και εξέθεσαν το σύνολο του προβλήματος για τα εκατοντάδες νήπια που βρίσκονται εκτός ολοήμερου νηπιαγωγείου και αγανακτισμένοι από το συνεχή εμπαιγμό, απαίτησαν άμεσα λύση.
Ο αναπληρωτής Διευθυντής της  Α’ Διεύθυνσης Π.Ε. , Δασκαλοθανάσης Χρ., αποδέχτηκε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με τα κενά, ενημέρωσε ότι δεν έχει πλεονάζοντα προσωπικό για  να το καλύψει και επικοινώνησε παρουσίας μας με το Υπουργείο παιδείας. Το Υπουργείο απάντησε ότι δεν γνωρίζει αν θα υπάρξει νέα φάση προσλήψεων αναπληρωτών νηπιαγωγών, αλλά ακόμα και αν γίνουν προσλήψεις, δεν υπήρξε καμία απολύτως δέσμευση για το χρόνο που αυτές θα πραγματοποιηθούν.
Ζητήθηκε από τον αναπληρωτή Διευθυντή να αναρτήσει επίσημα όλα τα κενά στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης, ως οφείλει και υπήρξε δέσμευση ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί άμεσα.
Για το ζήτημα των συγχωνεύσεων, πήραν το λόγο και γονείς από δημοτικά σχολεία, όπου δήλωσαν κατηγορηματικά ότι δε θα επιτρέψουν να στοιβαχθούν τα παιδιά τους  και οποιαδήποτε απόπειρα συγχωνεύσεων-καταργήσεων θα αντιμετωπιστεί με τις πιο δυναμικές μορφές αντίδρασης.
Στο θέμα αυτό, υπήρξε δέσμευση ότι θα μας δοθούν οι προτάσεις έγκαιρα πριν την υποβολή τους.
Με βάση τις εξελίξεις αυτές, καλούμε τις ενώσεις, συλλόγους γονέων και τους γονείς  νηπιαγωγείων σε σύσκεψη την Πέμπτη 26/10, στις 6.00 μ.μ. στο 69ο Δ.Σ. (Τερτίπη και Παπαναστασίου, ΗΣΑΠ Κ. Πατήσια) για να οργανώσουμε μαζική κινητοποίηση για το θέμα των κενών σε Περιφέρεια και Υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου