Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Να μη συμπληρώσει ούτε ένας/μία συνάδελφος το ερωτηματολόγιο για την αξιολόγηση


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ       συλλ.  «ο Αριστοτέλης»
           ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Να μη συμπληρώσει ούτε ένας/μία συνάδελφος το ερωτηματολόγιο για την αξιολόγηση !

Το Υπουργείο Παιδείας, ξεκινά αιφνιδιαστικά διαδικασία ηλεκτρονικής συμπλήρωσης ερωτηματολογίου για την αξιολόγηση! Η διαδικασία ξεκινάει το βράδυ της Δευτέρας 1/10 (επίσημα από την Τρίτη, 2/10/2012) και λήγει την Τρίτη 9/10/2012. Μεταξύ άλλων, το ερωτηματολόγιο θέτει ερωτήματα όπως: «η αξιολόγηση πρέπει να συνδέεται με τη μισθολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών ή με την προαγωγή των εκπαιδευτικών», ενώ στους πιθανούς φορείς της αξιολόγησης περιλαμβάνει ανάμεσα στα άλλα και «ανεξάρτητη αρχή» (ιδιωτική άραγε;).

Σήμερα, που η επίθεση στον κόσμο της εργασίας και της ζωντανής εκπαίδευσης είναι πρωτοφανής και καθολική, η αντίσταση στην αξιολόγηση πρέπει να
πάρει καθολικά χαρακτηριστικά. Όλοι οι εκπαιδευτικοί, σαν ένα σώμα πρέπει να ορθώσουν το ανάστημά τους και να αναχαιτίσουν την προώθησή της που θα σημάνει χειραγώγηση, υποταγή, βαθμολογική και μισθολογική καθήλωση, ακόμα και απολύσεις.

Την ίδια στιγμή :

·        Που το νέο μισθολόγιο καταδικάζει τους εκπαιδευτικούς στη φτώχεια και απαιτεί αξιολογικές διαδικασίες – σφαγείο που απορρίπτουν μεγάλο τμήμα εκπαιδευτικών

·        Που κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. επιβάλλουν νέο γύρο λεηλασίας σε μισθούς, συντάξεις, ασφάλιση και περίθαλψη σκορπώντας απόγνωση, φτώχεια και πείνα σε όλη την εργαζόμενη κοινωνία

·        Που αναζητείται μια αποτελεσματική μορφή «εφεδρείας» ή «διαθεσιμότητας» ώστε να απολυθούν δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι

Δεν θα πέσουμε στην παγίδα, δεν θα οδηγηθούμε αυτοβούλως ως πρόβατα επί σφαγήν στα κρεματόρια της αξιολόγησης.

Συνάδελφοι

Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη καθολικά – σαν ένας άνθρωπος – στο ερωτηματολόγιο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει ούτε ένας να «συνεργασθεί» - έτσι κι αλλιώς δεν είμαστε υποχρεωμένοι να το συμπληρώσουμε (άλλωστε η συμπλήρωσή του γίνεται ανώνυμα). Ειδικά σε αυτή τη συγκυρία, η συνεργασία με το υπουργείο παιδείας στο ζήτημα της αξιολόγησης ισοδυναμεί με προδοσία! Αντιλήψεις του τύπου «να συμπληρώσουμε το ερωτηματολόγιο για να εκφράσουμε με αυτό τον τρόπο την αντίδρασή μας» είναι τουλάχιστον αφελείς. Το υπουργείο πολύ απλά θα αξιοποιήσει την όποια συμμετοχή και θα βγάλει τα δικά του συμπεράσματα όπως έκανε και σε προηγούμενες αντίστοιχες περιπτώσεις. Και να είστε σίγουροι ότι τα συμπεράσματα θα είναι σε βάρος μας!

Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων οφείλουν να συνταχθούν με τη μαχόμενη εκπαίδευση και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πιέσουν ή πολύ περισσότερο να επιβάλλουν σε κανένα συνάδελφο να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο. Πολύ περισσότερο δεν έχουν κανένα λόγο να υπακούσουν σε τυχόν αυθαίρετες προφορικές εντολές και να συμπληρώσουν λίστες με συναδέλφους που συμπληρώνουν ή δεν συμπληρώνουν το ερωτηματολόγιο. Τυχόν πιέσεις ή αυθαιρεσίες πρέπει να καταγγέλλονται αμέσως στα Δ.Σ. των Συλλόγων. Οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν τίποτα να φοβηθούμε και κανένα λόγο να δώσουμε λογαριασμό σε κανένα διοικητικό μηχανισμό για τη στάση μας.

Καλούμε τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. και το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., με ομόφωνες αποφάσεις, άμεσα, να πάρουν σαφή θέση άρνησης συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου για την αξιολόγηση, να ενημερώσουν τους συναδέλφους σε όλα τα σχολεία και να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την καθολική απόρριψή του.

Συνένοχους στο φόνο δεν θα μας έχετε!


Όχι στην αξιολόγηση
παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία,
ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη για όλους-ες

Κίνημα ανυπακοής, αντίστασης και αγώνα παντού για να ανατρέψουμε την αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου