Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΕΟ, ΑΝΤΙΛΑÏΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ συλλ. «ο Αριστοτέλης»
           ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.
http://aakaristotelis.blogspot.gr/                                                                           

 
H συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετά από συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, προχώρησε σε ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, παραχαράσσοντας κατάφωρα τη θέληση του ελληνικού λαού που στις 5/7 είπε ένα συντριπτικό ΟΧΙ στις προτάσεις των δανειστών – τοκογλύφων και των οικονομικών δολοφόνων της ΕΕ και του ΔΝΤ για νέο μνημόνιο. Μαζί με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ ψήφισαν ένα νέο αντιδραστικό, αντιλαϊκό μνημόνιο. Το 3ο μνημόνιο περιέχει μέτρα βαθιά ταξικά και αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, που πλήττουν βάναυσα τους εργαζόμενους Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα κατ’ επιταγή των δανειστών, του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Την ίδια ώρα που διαμορφώνουν ένα τοπίο κατεδάφισης όποιων εργατικών δικαιωμάτων απέμειναν από τα προηγούμενα μνημόνια ξαναχαρίζουν δις στις τράπεζες και στους βιομήχανους.


Το νέο μνημόνιο φέρνει τσάκισμα των μισθών με την αύξηση και μονιμοποίηση της λεγόμενης εισφοράς αλληλεγγύης, ουσιαστική κατάργηση του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος, καταβαράθρωση των συντάξεων με αύξηση των εισφορών, εφαρμογή ρυθμίσεων για τις πρόωρες, κατάργηση του ΕΚΑΣ, αύξηση των ορίων ηλικίας και ουσιαστική εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, φορολεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων με ΕΝΦΙΑ, και αύξηση της φορολόγησης , μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και ιδιωτικοποιήσεις, αεροδρομίων, ενέργειας κλπ, μέτρα συντριβής των μεσαίων στρωμάτων και της φτωχής – μεσαίας αγροτιάς, καταστροφή των δημόσιων αγαθών, υγείας – παιδείας. Τα χρήματα του νέου δυσβάσταχτου χρέους θα πληρώσει πάλι με αίμα ο λαός μας.

Το τρίτο Μνημόνιο, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από και τα δύο προηγούμενα, δεν αποτελεί απλά ένα σύνολο μεμονωμένων αντιλαϊκών μέτρων λιτότητας, αλλά ένα συνολικό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα νεοφιλελεύθερης αναδιάρθρωσης του ελληνικού καπιταλισμού. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ολοκληρωτικής ανάπλασης του ελληνικού καπιταλισμού που αγγίζει κάθε διάσταση της κοινωνικής ζωής: από τη μορφή των εργασιακών σχέσεων και τον τρόπο λειτουργίας του αστικού κράτους και των κοινωνικών του υπηρεσιών μέχρι τη φαινομενικά αθώα πώληση του γάλακτος και του ψωμιού. Δεν υπάρχει επομένως διάσταση της κοινωνικής ζωής που να μη μετασχηματίζεται από το νέο μνημονιακό πρόγραμμα.

Όσοι προσπαθούν, από τη μεριά της κυβέρνησης, να κατακερματίσουν το πρόγραμμα και να μονώσουν τις επιμέρους πλευρές του ανάμεσα στη “δύσκολη” δημοσιονομική διάσταση και στην “ελπιδοφόρα” αναπτυξιακή, απλά αποκρύπτουν τον ενιαίο και ολοκληρωτικό χαρακτήρα του και κυρίως την πολύ συγκεκριμένη πολιτική στόχευσή του: την προσπάθεια, δηλαδή, υπέρβασης της κρίσης από τη μεριά των δυνάμεων του κεφαλαίου μέσα από το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Οι διάφορες πλευρές του Μνημονίου απλά αλληλοτροφοδοτούνται, υπηρετώντας πιστά την καπιταλιστική επίθεση στον κόσμο της εργασίας και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα.
Χρησιμοποιώντας  τη μορφή του κατεπείγοντος, ακολούθησε την τακτική του αυταρχισμού, των κυβερνητικών προκατόχων της, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αφού μνημόνια χωρίς αυταρχισμό και βάναυση παραβίαση της δημοκρατίας δεν υπάρχουν.
Η κυβέρνηση με αυτό το μνημόνιο αποδέχεται την κατάλυση κάθε έννοιας λαϊκής κυριαρχίας και την μόνιμη επιτροπεία – μόνιμα μνημόνια από τους δανειστές. Έχει υπογράψει «Παραδοτέα» ανά μήνα καθώς και το μονομερές δικαίωμα στους δανειστές να αυξάνουν ή να τροποποιούν αυτά τα παραδοτέα ανά τρίμηνο, αν εκτιμούν ότι απέχουν από την επιθυμητή επιτευχθείσα πρόοδο. Ενώ η ίδια δεσμεύεται να θέτει στην έγκριση των «Θεσμών» κάθε ενέργεια που δρομολογεί. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει στη νέα συμφωνία, θετικά σημεία, εξαπατά το λαό. Όταν έχει αποδεχθεί πλήρως τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Δημοσιονομικού Συμφώνου και της Οικονομικής Διακυβέρνησης, για «αυτόματο κόφτη δαπανών», το συνεχή έλεγχο των κρατικών προϋπολογισμών και των όποιων κυβερνητικών μέτρων από τους «θεσμούς», τη διεύρυνση του καθεστώτος της επιτροπείας και τους ελέγχους των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, όταν έχει αποδεχθεί και υπερθεματίζει της εργαλειοθήκης των αναδιαρθρώσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΟΟΣΑ.

Ειδικότερα για την εκπαίδευση και το Δημόσιο τομέα, το 3ο μνημόνιο επιβάλλει ένα διαρκές capitalcontrol, για την υλοποίηση των πιο αντιδραστικών μέτρων που με την πάλη του το εκπαιδευτικό κίνημα αναχαίτησε το προηγούμενο διάστημα.
Η εφαρμογή τους θα ξεκινήσει με βάση τα νομοθετήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων: Το αντιδραστικό «νέο σχολείο» της Διαμαντοπούλου, αναφέρεται ρητά ως σημείο αναφοράς! Το ίδιο και ο νόμος 4186/2013 του Αρβανιτόπουλου.
   Οι λεπτομέρειες καθορίζονται από την έκθεση του ΟΟΣΑ του 2011, τις «βέλτιστες πρακτικές» της ΕΕ και των χωρών του ΟΟΣΑ και τις προϋποθέσεις αξιοποίησης του ΕΣΠΑ. Δηλαδή
   Όλα αυτά θα συνοψιστούν έως το Μάιο του 2016, με τη βοήθεια «ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων» των διεθνών Οργανισμών, σε νέο επικαιροποιημένο εκπαιδευτικό σχέδιο δράσης.
Η νέα συμφωνία θα φέρει νέα φτώχεια και δυστυχία στο λαό μας. Είναι το έδαφος για παραπέρα αντιδραστική εκχέρσωση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης προς όφελος του σχολείου της αγοράς.
Η πρωτοφανής πολιτική εκτέλεση του ΟΧΙ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χρειάζεται να συναντήσει την πιο εκτεταμένη και την πιο έντονη αντίδραση των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχομεσαίων λαϊκών στρωμάτων και της ανυπόταχτης νεολαίας. Του ΟΧΙ της φτωχολογιάς που έδωσε την ετυμηγορία του για ρήξη με τα μνημόνια, το ευρώ, την ΕΕ και το ΔΝΤ, κόντρα σε θεούς και δαίμονες.
Η μάχη για την ανατροπή του νέου μνημονίου και όλων των προηγούμενων, για την άμεση βελτίωση της ζωής των εργαζόμενων και το άνοιγμα ενός άλλου δρόμου έξω από τη φυλακή του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε σύγκρουση και ρήξη με την πολιτική του κεφαλαίου είναι το δικό μας «χρέος».
Οι εργαζόμενοι και ο λαός έδειξαν πως έχουν τα κότσια γι' αυτό, δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν τα πάντα μέσα στο ευρωσφαγείο. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία δεν ψήφισαν ΟΧΙ για να ξαναφέρουν το μαύρο μέτωπο πάνω στη ζωή τους. Ψήφισαν ΟΧΙ για να αλλάξουν σελίδα. Να συντρίψουν τα μνημόνια, να διαγράψουν το ληστρικό χρέος, να σπάσουν τη φυλακή της ΕΕ και του ΔΝΤ, το βασίλειο του επιχειρηματικού και τραπεζικού κέρδους!

Όποιοι νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με τη θέληση του λαού πολύ σύντομα θα θερίσουν θύελλες
ΤΟ ΟΧΙ της 5 Ιούλη θα νικήσει!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου