Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

«Nο pasaran!» είπαν οι φοιτητές στην πανεπιστημιακή αστυνομία (φωτογραφίες και βίντεο) Νέα κινητοποίηση Τρίτη 6/9 στις 8:00 πμ

Κινηματικός φραγμός στις πύλες των ΑΕΙ, νέα κινητοποίηση την Τρίτη 6/9 στις 8 π.μ.







Αγωνιστικό μπλόκο ύψωσαν οι φοιτητές στην κυβερνητική απόπειρα να εισβάλλει η πανεπιστημιακή αστυνομία στις σχολές το απόγευμα της Δευτέρας. Η κυβέρνηση επιχείρησε να αιφνιδιάσει το φοιτητικό κίνημα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, καθώς σε πολύ λίγη ώρα, αφότου έγινε γνωστό πως οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ βρίσκονται προ των πυλών των ΑΕΙ, εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες συγκεντρώθηκαν κι απέτρεψαν την είσοδό τους.





Οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) εμφανίστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας κοντά στις εισόδους του ΕΚΠΑ στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου, στην Ούλοφ Πάλμε καθώς και στο ΕΜΠ στη οδό Κοκκινοπούλου. Οι ΟΠΠΙ συνοδεύονταν από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, αποκαλύπτοντας την ουσία του κυβερνητικού σχεδίου καταστολής. Εκατοντάδες φοιτητών, υλοποιώντας αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων, σχημάτισαν φραγμούς στις εισόδους των σχολών.






Στην Κοκκινοπούλου μάλιστα, μετά από πίεση των συγκεντρωμένων φοιτητών, η πύλη έκλεισε, αφήνοντας ΟΠΠΙ και ΜΑΤ απέξω.

Στην Ούλοφ Πάλμε λίγο πριν τις 8 το βράδυ οι δυνάμεις καταστολής επιχείρησαν να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους, που πλέον είχαν αποκτήσει πολύ μεγάλη μαζικότητα. Με χημικά και βομβίδες κρότου λάμψης επιτέθηκε η ΕΛΑΣ, αλλά οι φοιτητές κράτησαν γερά και τελικά οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν σε υποχώρηση. Οι τραμπούκοι των ΜΑΤ δεν δίστασαν να ρίξουν ακόμα και σε ευθεία βολή στους φοιτητές.


Μέχρι αργά το βράδυ εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες περιφρουρούσαν τις σχολές τους και το πανεπιστημιακό άσυλο, αντιμέτωποι με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Νέα κινητοποίηση έχει καλεστεί για την Τρίτη 6 Σεπτέμβρη στις 8 π.μ. στις πύλες των ιδρυμάτων κι όλα δείχνουν πως η κυβερνητική και αστυνομική εισβολή μόνο εύκολη υπόθεση δεν θα είναι και το φοιτητικό κίνημα, μαζί με το εργατικό-λαϊκό κίνημα, μπορεί να την ανατρέψει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου