Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Νύχτα προμελετημένη! Η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ εκθέτει τα σωματεία και τρομοκρατεί



Δήλωση των εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ – ΚΙΝΗΣΕΩΝ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ Π. Ε. στο Δ.Σ. της ΔΟΕ 

Γιάννης Αναγνωσταράς (6974750410) 

Άννα Μάγια Σταυροπούλου(6975308409)

Σε τροχιά όχι απλά συναίνεσης και υποταγής αλλά στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής, η πλειοψηφία στη ΔΟΕ (ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ – ΕΡΑ – ΑΕΕΚΕ) προχώρησε σε μία απαράδεκτη, πρωτοφανή για τη συνδικαλιστική ιστορία του κλάδου απόφαση (21/01/2021) με την οποία, επικαλούμενη και τη χρήση της νομικής της υπηρεσίας, «εφιστά την προσοχή στη χρήση επισφαλών διοικητικών τρόπων διαχείρισης του ζητήματος [της Υ.Α. (ΦΕΚ83 /Αρ.Φ7/3625/Δ1/15-1-21) που τροποποιεί την ώρα αποχώρησης των μαθητών/ τριών που φοιτούν στο Βασικό Υποχρεωτικό Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου από τις 13.00’ σε 13.10’] (π.χ. χρήση πρακτικών συλλόγων διδασκόντων)»! 

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; 

Στην πραγματικότητα η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ (ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ – ΕΡΑ – ΑΕΕΚΕ) καλύπτει την κυβέρνηση, την καλεί και της προσφέρει απόλυτη στήριξη και επιχειρήματα για να στραφεί ενάντια σε αποφάσεις πρωτοβάθμιων σωματείων και των συναδέλφων! 

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ (ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ – ΕΡΑ – ΑΕΕΚΕ) επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους συλλόγους διδασκόντων και να εκθέσει τα σωματεία μας και υπαγορεύει μία συμμαχία με το ΥΠΑΙΘ και την κυβερνητική πολιτική. Αποτελεί μία καθαρή πολιτική επιλογή για τον συνδικαλισμό εντός «των ορίων» που θέτει ο ρεαλισμός της κυρίαρχης πολιτικής, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. 

Ταυτόχρονα παριστάνοντας ότι ασκεί το συνδικαλιστικό της καθήκον απαιτεί την ανάκληση της Υ. Α. και ζητάει συνάντηση με την Κεραμέως, δύο μέρες μετά τη συνάντηση –φιάσκο με την υφυπουργό Μακρή ενώ έχοντας αρνηθεί τη συμμετοχή στο σημερινό πανεκαιδευτικό συλλαλητήριο καλεί σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 25/1 για να ρίξει στάχτη στα μάτια. 

Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της πλειοψηφίας στο Δ.Σ. της ΔΟΕ (ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ – ΕΡΑ – ΑΕΕΚΕ) ανοίγουν επικίνδυνες ατραπούς. 

Η απαντηση των συλλόγων θα είναι δυναμική. Δεν θα τους αφήσουμε ούτε να τορπιλίσσουν τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας ούτε να απλώσουν το φόβο! 

Τώρα είναι καιρός να απλώσουμε τις μεγάλες δρασκελιές της σημαίας των αγώνων 

Συλλογικά, μαζικά και αποφασιστικά με τη δύναμη των πρωτοβάθμιων συλλόγων, θα προστατέψουμε τη λειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων, την υγεία, την ασφάλεια και το παιδαγωγικό- μορφωτικό όφελος των παιδιών και τα εργασιακά μας δικαιώματα. 

Και επειδή η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση αρχίζει ξανά και δεν αφορά μία πολιορκία της στιγμής αλλά θα καθορίσει το εκπαιδευτικό τοπίο για τις επόμενες δεκαετίες, η μαχόμενη εκπαίδευση, τα πρωτοβάθμια σωματεία θα τη δώσουν για άλλη μια φορά. Και θα είναι νικηφόρα. 

ΑΓΩΝΑΣ ΡΗΞΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου