Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Πρόταση της ΑΑΚ/Παρεμβάσεις Αριστοτέλη στο ΔΣ από τις 12/12 για κινητοποίηση για τον προϋπολογισμό στις 15/12 μαζί με άλλα σωματεία δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα

Η ΔΑΚΕ απάντησε ότι διαφωνεί και η ΑΣΕ έστειλε μετά από τρεις μέρες ως απάντηση το ΔΤ του ΣΕΠΕ Ρόζα Ιμβριώτη! 

Ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός λιτότητας για την Υγεία, την Παιδεία και την Ασφάλιση δε θα περάσει! 

Αγώνας για να παρθούν ΤΩΡΑ μέτρα για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια. 

Όχι στα μορφωτικά ελλείμματα και την κατάθλιψη της γενιάς της τηλε-"εκπαίδευσης". 

Τρίτη 15/12 συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 12:00 τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες- αποστάσεις) 


Ο προϋπολογισμός που ψηφίζει η κυβέρνηση την Τρίτη 15/12 επισφραγίζει ότι συνεχίζει την εγκατάλειψη της δημόσιας Υγείας και της δημόσιας εκπαίδευσης και αξιοποιεί την πανδημία για να επιβάλει αντιδραστικές αλλαγές, να διασφαλίσει την κερδοφορία του κεφαλαίου και να βάλει στο γύψο τις ελευθερίες, τις διεκδικήσεις και τη συνδικαλιστική δράση με την ένταση της καταστολής, την ώρα που αυξάνει υπέρογκα τις δαπάνες για την αστυνομία και τους εξοπλισμούς. 

· Αντί για προσλήψεις υγειονομικών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών, προκυρήσσει 2.600 θέσεις μισθοφόρων στο στρατό, 2.000 θέσεις «ειδικών φρουρών» στα (κλειστά) πανεπιστήμια 

· Αντί για αύξηση δαπανών για την Υγεία, στον προϋπολογισμό του 2021 μειώνει κατά 572 εκατομμύρια ευρώ από πέρσι. 

· Αντί για Αύξηση των ΜΕΘ (2000) και των ΜΑΦ (1500) και επίταξη χωρίς αποζημίωση των ιδιωτικών κλινικών έστω και τώρα που τα νοσοκομεία είναι στο κόκκινο, χρυσοπληρώνει τους ιδιώτες εμπόρους της υγείας – 1600ευρώ τη μέρα το ιδιωτικό κρεβάτι ΜΕΘ, όσο ο μηνιαίος μισθός γιατρού! 

· Αντί για αύξηση των δαπανών για την Παιδεία τις μειώνει κατά 7,7% ενώ αυξάνει 2 δις τους εξοπλισμούς! 

· Αντί για λεωφορεία για τα δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και επίταξη των χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία, ιδιωτικοποιούν τα δρομολόγια των ΜΜΜ και αγοράζουν 778 περιπολικά και μηχανές για τους αστυνομικούς και την καταστολή και δίνουν 120 εκατομμύρια στην Aegean 

· Αντί για μαζικά διαγνωστικά τεστ, ιχνηλάτηση και φροντίδα για όλους, δίνουν δεκάδες εκατομμύρια στα τηλεοπτικά κανάλια, εκατομμύρια για μάσκες – αερόστατα, εκατομμύρια σε κλινικάρχες και σε διαγνωστικά κέντρα 

ΜΑΣ ΛΕΝΕ ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤA ΓΙΑ μέτρα ΤΩΡΑ προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια (δηλαδή με μειωμένα τμήματα μέχρι 15 μαθητές, μαζικές μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, καθαριστριών και βοηθητικού προσωπικού, μαζικά τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς). 

Ανοίγουν τα μαγαζιά αλλά δεν παίρνουν μέτρα για να λειτουργήσουν η εκπαίδευση με ασφάλεια. Προχωράνε χωρίς σταματημό τις αντιεκπαιδευτικές αλλαγές που προωθεί το Υπ. Παιδείας εν μέσω πανδημίας. Ετοιμάζονται να ψηφίσουν νόμο για την επαγγελματική εκπαίδευση. 

· Κοροϊδεύουν την κοινωνία ότι τα μαθήματα γίνονται κανονικά με την τηλεκπαίδευση και κρύβουν ότι τα μορφωτικά αποτελέσματα είναι ελλιπή και αμφισβητούμενα για τα παιδιά. Κρύβουν τις σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις μιας γενιάς που οδηγείται σε μια χαμένη χρονιά, σε αποξένωση και κατάθλιψη, σε εθισμό στην οθόνη και στη στρεβλή αντίληψη της πραγματικότητας και την έλλειψη φαντασίας. 

· Εντείνουν τις μορφωτικές ανισότητες, τους αποκλεισμούς μαθητών από την παρεχόμενη εκπαίδευση ενώ επιβάλλουν εξοντωτικό ηλεκτρονικό 5ωρο, απουσίες, νέα ύλη, βαθμολογία με κλειστά τα σχολεία. 

Να μην περάσει ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός του ενίσχυσης των κερδών των ιδιωτών, της καταστολής και των εξοπλισμών! 

Ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας-Παιδείας-Ασφάλισης 

Να μπει Τέρμα στην καταστολή και την περιστολή των ελευθεριών. 

Συμμετέχουμε στη κινητοποίηση των σωματείων την Τρίτη 15/10 με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 12.00 τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες- αποστάσεις) 

Αγώνας για Υγεία, Παιδεία, Ελευθερία, Εργασία, Δικαιώματα! 

Προκηρύσσουμε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 2μμ – 4μμ για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στη διαδήλωση. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου