Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Κεραμέως Βατερλώ! 7 Νοεμβρίου 2020: Σίγουρος δρόμος, σίγουρο χέρι η συλλογικότητα Σοκ για το ΥΠΑΙΘ-Ελάχιστη η συμμετοχή στις ηλεκτρονικές «εκλογές» - παρωδία ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 97%- Κεραμέως3%

Τα αποτελέσματα που έρχονται από όλη τη χώρα είναι συντριπτικά για το μέγεθος της ήττας της πολιτικής της κυβέρνησης, του ΥΠΑΙΘ και της Κεραμέως. Τα ποσοστά συμμετοχής στην «ψηφοφορία» ήταν μονοψήφια και απεικονίζουν την τραγική αποκαθήλωση του προσωπείου της κυβέρνησης των «αρίστων» και της Υπουργού που έτρεξε μόνη της και βγήκε 2η, εισπαράττοντας την απόλυτη περιφρόνηση των εκπαιδευτικών.

Η σημερινή ήττα της Κεραμέως και της νεοφιλελεύθερης και αντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης αποτελεί ήττα σ' ένα πολύ κρίσιμο σημείο της γραμμής της για την εκπαίδευση: να διαλύσει τα πρωτοβάθμια σωματεία, με όπλο τον λεγόμενο ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και να τα μετατρέψει σε ηλεκτρονικές καρικατούρες χειροκροτητών της κυβερνητικής πολιτικής. 

Ο κύκλος των μάταιων πράξεων της Κεραμέως απέτυχε παταγωδώς, γιατί η μαχόμενη εκπαίδευση γύρισε την πλάτη: 

· Στη συκοφάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος, των Συλλόγων και των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών (ΔΟΕ – ΟΛΜΕ), στην οποία επιδόθηκε το ΥΠΑΙΘ το προηγούμενο διάστημα 

· Στο εκλογικό πραξικόπημα των ανύπαρκτων υποψηφίων και ενός αόριστου συνολικού αριθμού 13.000 και κάτι ψηφοφόρων που δήθεν συμμετείχαν στη φαροσκωμωδία των υποτιθέμενων εκλογών ψωρίς να τολμάει όμως να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία από τις κατά τόπους περιοχές, που όλες δίνουν ποσοστό αποχής του 97% και για τις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης. 

· Στα συνεχή μηνύματα του «ΖΕΥΣ» για άσκηση του «εκλογικού δικαιώματος» 

· Στα «εντέλλεσθε» και στο αποτύπωμα χούντας που επιστράτευσε το Υπουργείο για να πραγματοποιήσει τις εκλογές – φιάσκο 

· Στις υπόγεις πιέσεις – καλέσματα προθύμων του διοικητικού μηχανισμού που αυτοεξευτελίστηκαν και γελοιοποιήθηκαν 

Σήμερα η συλλογική αποχή των εκπαιδευτικών από την «ηλεκτρονική δημοκρατία» αποτυπώνει τη στέρεη πολιτική απόφαση των συναδελφισσών και των συναδέλφων, της συντριπτικής πλειοψηφίας του κοσμου της εκπαίδευσης, να αντιπαρατεθεί με τον αυταρχισμό και την αδιαλλαξία, την ξεκάθαρη απάντησή του για πλήρη απονομιμοποίηση της πολιτικής της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας. 

Σήμερα το πολυπληθέστερο εκλογικό σώμα σε επίπεδο σωματείων στο Δημόσιο Τομέα, οι εκπαιδευτικοί της Α/ΘΜΙΑΣ και της Β/ΘΜΙΑΣ είπαν ΟΧΙ: 

· Στις εκλογές- παρωδία και μαζί στη νεοφιλελεύθερη ατζέντα της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ 

· Στις συνθήκες υγειονομικής βόμβας που στοιβάζει μαθητές και εκπαιδευτικούς 

· Στα 25άρια τμήματα και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις 

· Στα σχέδια του Υπουργείου για την αξιολόγηση, την πειθάρχηση και τον ιδεολογικό έλεγχο 

· Στην αφυδάτωση της εκπαιδευτικής πράξης και στην ένταση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων 

Σήμερα πιστέψαμε στη συλλογική μας δύναμη και το επιτελείο του ΥΠΑΙΘ κατατροπώθηκε. 

Όποια αποτελέσματα και αν ανακοινώνει, αποδεικνύεται παντελώς αναξιόπιστο. Δεν μπορεί να κρύψει το ποσοστό της αποχής και είναι ακριβως η αποχή που δηλώνει πολιτική στάση: Τη βούληση του κόσμου της εκπαίδευης να προασπίσει τα συνδικάτα του και να αντιταχθεί στην εργασιακή, εκπαιδευτική και κοινωνική βαρβαρότητα του νεοφιλιλευθερισμού και στην εμπορευματοποίησή της. 

Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα! 

Καμία συναίνεση - Καμιά αναμονή! Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό. 

Να μην κατατεθεί ο αντεργατικός αντισυνδικαλιστικός νόμος Βρούτση. Όχι στην κατάργηση του 8ώρου και της απεργίας. Όχι στην δίωξη των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης 

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να σπάσει το παρατεταμένο συνδικαλιστικό lockdown και την απραξία του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που προσφέρει στήριξη στην κυβέρνηση, στο ΣΕΒ και στις επιχειρήσεις. 

Για μια ακόμα φορά αναδεικνύεται ως επίκαιρο το σύνθημα «μόνο ο λαός σώζει τον λαό». Με τους εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες να δώσουμε την μάχη ενάντια στην κυβέρνηση και την πολιτική της. 

Ως Παρεμβάσεις Κινήσεις ΣυσπειρώσειςΠ.Ε. καλούμε όλους τους Συλλόγους και τη ΔΟΕ να μην νομιμοποιήσουν κανένα “εκλογικό” αποτέλεσμα και να μην αναγνωρίσουν κανέναν “εκλεγμένο” ως αιρετό εκπρόσωπο του κλάδου. ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ τις ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ και τους «εκλεγμένους» από τις εκλογές-φάρσα να παραιτηθούν και να μην αποδεχτούν κάποια θέση. Όποιος δεν το κάνει θα σταθεί εχθρικά και απέναντι στον κλάδο. 

Αποφασιστικά, Ανατρεπτικά, Ενωτικά, να δώσουμε και τους επόμενους αγώνες που θα χρειαστούν ώστε να υπερασπιστούμε την παιδαγωγική ελευθερία των εκπαιδευτικών, να υπερασπίσουμε το δημόσιο και δωρεάν σχολείο των όλων των ίσων των διαφορετικών, ενάντια στην αυτοαξιολόγηση-κατηγοριοποίηση των σχολείων και τη αξιολόγηση-συμμόρφωση των εκπαιδευτικών. 

Και σήμερα απαιτούμε

- Να καταργηθεί το άρθρο 22 του νόμου 4728/20 και η εφαρμοστική Υ.Α. (Φ.350/52/139940) όπου ορίζεται η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία. 

- Το Υπουργείο να προχωρήσει σε παράταση της θητείας των εν ενεργεία αιρετών, μέχρις ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν ασφαλή και σε εργάσιμη ημέρα τη διεξαγωγή τους ώστε να οργανωθεί δια ζώσης και με ασφάλεια η εκλογική διαδικασία (π.χ. περισσότερα εκλογικά τμήματα, υγειονομικό υλικό, κλπ). 

Χαιρετίζουμε και σφίγγουμε το χέρι σε κάθε συνάδελφο και κάθε συναδέλφισσα που απέδειξε σε κάθε γωνιά της χώρας ότι η ζωντανή εκπαίδευση της τάξης ξέρει να μάχεται ΕΝΩΤΙΚΑ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ και να ΝΙΚΑ!!! 

Η παραίτηση της Κεραμέως είναι μονόδρομος. Αλλά και μ' αυτήν ή και χωρίς αυτήν δηλώνουμε αμετακίνητα παρόντες και παρούσες σ' όλες τις μάχες για το Δημόσιο Σχολείο που ανασύρονται από την αντζέντα της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας το επόμενο διάστημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου