Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Οι «εισβολείς», οι μονόλογοι του Υπουργείου, οι δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ τότε (2010) και τώρα (2019)

«Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας, που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά»
                                                                            Οδυσσέας Ελύτης
Περήφανοι για τους συναδέλφους μας της διπλανής τάξης για τη δήλωση-τοποθέτησή τους στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ το Σάββατο 12/1/19 όπου διεκδίκησαν να ακουστούν στην κοινωνία, να δώσουν ένα μήνυμα στους μαθητές τους και τις οικογένειές τους που θα απορούν γιατί και τη Δευτέρα κλειστό το σχολείο, γιατί ΑΠΕΡΓΙΑ;
9 χρόνια πριν, Τρίτη 4 Μαΐου 2010:
 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για 2010 καταληψη εκπαιδευτικων ερτ διαμαντοπουλου

Η συνωμοσία σιωπής και τότε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανάγκασε αδιόριστους εκπαιδευτικούς να παρέμβουν σε τηλεοπτική εκπομπή, στην οποία παραχώρησε συνέντευξη η Άννα Διαμαντοπούλου. Ήθελαν να σπάσουν στην πράξη τον μονόλογο του υπουργείου Παιδείας, τον μονόλογο της κ. Διαμαντοπούλου σε σχέση με το πολυνομοσχέδιο το οποίο θα έφερνε και έφερε διάλυση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης,  καθώς και απολύσεις.
Έγιναν και δηλώσεις…
Η διοίκηση της ΕΡΤ «καταδίκαζε απερίφραστα τη βίαιη εισβολή των διαμαρτυρόμενων εκπαιδευτικών δηλώνοντας ότι τέτοιες ενέργειες λειτουργούν σε βάρος της απρόσκοπτης ενημέρωσης των πολιτών ενώ αντίκεινται στο δημοκρατικό διάλογο αλλά και σε κάθε έννοια νομιμότητας.»
Ο κυβερνητικός  εκπρόσωπος  Γιώργος Πεταλωτής «Η Κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την εισβολή στο κτίριο της ΕΡΤ ομάδας «αδιόριστων εκπαιδευτικών» οι οποίοι επιχείρησαν να επιβάλουν την μετάδοση των ειδήσεων που εκείνοι έκριναν. Η ενέργεια αυτή πέρα από την κατάλυση της νομιμότητας, ενέχει την καταστολή της ίδιας της ελευθερίας του Τύπου.»
Ο ΣΥΡΙΖΑ  «Το αίτημα των αδιόριστων εκπαιδευτικών να τους δοθεί η δυνατότητα να διατυπώσουν τις απόψεις τους μέσα από μία σύντομη παρέμβαση σε εκπομπή που φιλοξενούσε την Υπουργό Παιδείας, είναι απολύτως σωστό. Από εκεί και πέρα, η παρουσία και χρήση βίας των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι στους εκπαιδευτικούς είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα.»
Σάββατο 12 Ιανουαρίου  2019:
Όταν λίγες μέρες πριν ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου δήλωνε μονολογώντας «Όποιος θέλει να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, δεν θέλει μόνιμους διορισμούς» κι όταν το «δίλημμα» δεν έπιασε, είπε με κυνισμό στους αναπληρωτές ότι «για 15.000 θέσεις, περιμένουμε ότι θα γίνουν 150.000 αιτήσεις». Άρα αλληλοσπαραχτείτε στην κούρσα του άκρατου ανταγωνισμού στην οποία σας καλώ, γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να επιβιώσετε.
Τότε εκπαιδευτικοί από τη Συντονιστική επιτροπή της κατάληψης της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών αιφνιδιάζουν με την παρουσία τους στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, καθώς διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο Γαβρόγλου που περιορίζει το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση και επιβάλλει τυπικά κριτήρια για τους διορισμούς, δηλαδή απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών που χρόνια υπηρετούν σχολειά και μαθητές σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας.
Η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ διαμέσου διοίκησης  ΕΡΤ δηλώνει:
Η εισβολή ήταν απολύτως αδικαιολόγητη. Μπορούσε να είναι πλήγμα για την δημόσια τηλεόραση και την ΕΡΤ και δεν προσέθεσε απολύτως τίποτε στην ενημέρωση για τα αιτήματα των εκπαιδευτικών.
Η διοίκηση της ΕΡΤ συγχαίρει τους εργαζομένους της, που, όπως και σε άλλες μαύρες εποχές, υπερασπίσθηκαν το κύρος και την τιμή της ελεύθερης δημόσιας τηλεόρασης.
Εμείς λέμε:
Εισβολείς στις ζωές μας είναι όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις κι όχι οι δάσκαλοι & καθηγητές των παιδιών μας που στηρίζουν το δίκαιο αίτημα για μαζικούς διορισμούς για κάλυψη όλων των αναγκών σχολείων και μαθητών.
Κατάλυση της νομιμότητας είναι η κατάργηση των δώρων μας, οι πετσοκομμένοι μισθοί, η αδιοριστία, η σύνταξη στα 67 μετά από 45 χρόνια δουλειάς.
Είμαστε πολλές γενιές εκπαιδευτικών εμείς που παλέψαμε-συμπαρασταθήκαμε-τροφοδοτήσαμε το κίνημα  μαζί με τους εργαζόμενους  της ΕΡΤ ενάντια  στο «μαύρο».
ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ  τότε, ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ τώρα
«Είμαστε μια γενιά που μας περισσεύουν οι μνήμες  και μας λιγοστεύουν οι αυταπάτες, είμαστε μια γενιά σάρκα από τη σάρκα των ανθρώπων που εργάζονται καθημερινά για 400-600-700-800 ευρώ,  εργάζονται σε κάθε μήκος και πλάτος της χώρας. Έχουμε υπηρετήσει το δημόσιο σχολείο, θέλουμε να ενώσουμε τη φωνή μας μαζί με όλους τους εργαζομένους και άνεργους, με όλους αυτούς που εργάζονται στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση.»
Δήλωση Συντονιστικής Επιτροπής της κατάληψης της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών   
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14/1! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ!
Αγώνας μέχρι την οριστική απόσυρση του ν/σ – εκτρώματος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου