Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 17-1 10.00 π.μ. ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ

16/1/2019
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Μετά τα μεγαλειώδη εκπαιδευτικά συλλαλητήρια των τελευταίων ημερών με συμμετοχή από όλη την Ελλάδα η κυβέρνηση απαντά όχι μόνο με αστυνομική βία και καταστολή αλλά και με το ΦΕΚ της αποτίμησης-αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου. Μετά το προσοντολόγιο copy-paste τoυ νόμου Διαμαντοπούλου του ΠΑΣΟK έρχεται η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου copy-paste του νόμου Αρβανιτόπουλου της ΝΔ. Οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις της «εθνικής μνημονίων» (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΚΙΝΑΛ-ΑΝΕΛ-ΠΟΤΑΜΙ-ΧΑ-Λεβέντης κ.λπ.) συσπειρώνονται ενάντια στο δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλους και ενάντια στη σταθερή και μόνιμη εργασία και παίρνουν ψήφο εμπιστοσύνης μεταξύ τους. Δεν θα πάρουν από τους εκπαιδευτικούς ούτε από αυτό το λαό που συσπειρώνεται κοντά μας. 

Οι εκπαιδευτικοί ενωμένοι στους πρωτοβάθμιους Συλλόγους μας και στις Επιτροπές αγώνα είμαστε η μόνη αντιπολίτευσή, η μόνη υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και εκφράζουμε αυτή τη στιγμή όλο τον κόσμο της εργασίας που χτυπιέται από την ελαστική, κακοπληρωμένη, χωρίς αξιοπρέπεια εργασία. 

Συνάδελφε μόνιμε, το νομοσχέδιο δεν απολύει μόνο αναπληρωτές, δεν κλέβει μόνο την προϋπηρεσία τους. Απαξιώνει τα πτυχία όλων μας και αμφισβητεί τη μόνιμη και σταθερή εργασία μας όλων μας.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ νομοσχέδιο προσλήψεων. Ο τίτλος του είναι: ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. Είναι η αρχή για να μετατραπούν όλοι οι μόνιμοι σε αναπληρωτές, που κάθε δύο χρόνια θα αποδεικνύουν αν έχουν δικαίωμα στην εργασία ανάλογα με πόσα προσόντα θα έχουν καταφέρει να αγοράσουν. 

Το ΦΕΚ από την άλλη μεριά, ΕΙΝΑΙΙ ΔΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. Συμμορφώνει το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα με τις ευρωπαϊκές επιταγές του ΟΟΣΑ, κατηγοριοποιεί τα σχολεία, αμφισβητεί το δημόσιο χαρακτήρα του και ανοίγει την πόρτα στους χορηγούς, μετακυλύει το κόστος στους γονείς των παιδιών ακυρώνοντας τη δωρεάν εκπαίδευση. Ενισχύει τον κοινωνικό αποκλεισμό, με την υποβάθμιση των υποστηρικτικών δομών. Μεταφέρει την ευθύνη για την υποχρηματοδότηση του σχολείου, για τα αποτυχημένα Α.Π. στον εκπαιδευτικό, τον οποίο αξιολογεί για όλα αυτά. 

Η πλειοψηφία των δυνάμεων της ΔΟΕ (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΕΡΑ/ΑΕΚΕΕ) συντάσσεται με τα κόμματα στα οποία έχει ιδεολογική αναφορά παρά με το εκπαιδευτικό κίνημα που ματώνει στο δρόμο. Σοβαρότατες ευθύνες τη βαραίνουν που δεν ενημερώνει για τους πραγματικούς σκοπούς του ΦΕΚ και του νομοσχεδίου, δεν οργανώνει δεν κλιμακώνει τον αγώνα. 

Γι΄αυτό: 

ΜΑΖΙΚΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗ Γ.Σ. 16/1, 18.30, 39ο ΔΣ 

Παίρνουμε αποφάσεις κλιμάκωσης αγώνων και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να τις αμφισβητήσει!!! 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ 

ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ! 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!!! 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 

Ζητάμε από τη ΔΟΕ: 

Σύγκληση Ολομέλειας Προέδρων 

Κλιμάκωση των αγώνων 

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΑΣ 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΜΕ ΠΟΤΕ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου