Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑ



Δε θα περάσουν
πάνω από τις ζωές μας
ανατρέπουμε
τη μνημονιακή πολιτική
κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΟΥΣΕΙΟ 11.00 Π.Μ.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ συλλ. «ο Αριστοτέλης»
           ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Σαρωτική αντιλαϊκή επιδρομή ΑΥΤΟΙ
Η ψήφιση και η εφαρμογή του 3ου βάρβαρου μνημονίου, ο κατάλογος των «προαπαιτούμενων», τα μέτρα και οι νομοθετικές παρεμβάσεις που ακολουθούν αποτελούν επίθεση με στόχο την υποτίμηση της θέσης των εργαζόμενων προς όφελος των κερδών και της ανάπτυξης του κεφαλαίου. Είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μια κυβέρνηση αντιλαϊκής επιδρομής σε άμεση συνεργασία με την ΕΕ, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την τρόικα που έγινε …κουαρτέτο. Το αποδεικνύουν οι σαρωτικές αλλαγές στο φορολογικό, στο ασφαλιστικό, στο μισθολογικό, στην υγεία, στην ενέργεια, στο ΤΑΙΠΕΔ κλπ.

Για εμάς η ξεθεμελίωση της κοινωνικής ασφάλισης, η συρρίκνωση των συντάξεων, το νέο μισθολόγιο που θα συνδέεται με την κινητικότητα και την αξιολόγηση, οι πλειστηριασμοί σπιτιών, η φορολεηλασία, η απελευθέρωση απολύσεων και η νέα αποδιάρθρωση των συλλογικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα, ένταση της καταστολής με περιορισμό στο δικαίωμα στην απεργία με νέο συνδικαλιστικό νόμο.
Για τους τραπεζίτες ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με άλλα 25 δις € στις ιδιωτικές τράπεζες! Μόνοι κερδισμένοι των μνημονίων οι βιομήχανοι και οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι τράπεζες και οι δανειστές!
Όλα αυτά σε έναν ιδιωτικό τομέα όπου έχει καταρρεύσει κάθε έννοια της σταθερής δουλειάς, με ζώνες ημιαπασχόλησης και ανεργίας, με τις απολύσεις και την απλήρωτη εργασία να παίρνουν διαστάσεις εργατικής γενοκτονίας. Όλα αυτά σε ένα δημόσιο τομέα χωρίς κοινωνικές δαπάνες, χωρίς υποδομές, χωρίς προσωπικό, με σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς, νοσοκομεία χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές, δήμους με ιδιωτικοποιημένες υπηρεσίες και με προσωπικό κυρίως με πεντάμηνες συμβάσεις.
Αγώνας μαζικός, ταξικός, γενικευμένος ΕΜΕΙΣ
Απέναντι στην επίθεση κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνησης υπάρχει μόνο μια διέξοδος για τους εργαζόμενους: Αγώνας μαζικός, ταξικός, γενικευμένος. Τέτοιο αγώνα δεν μπορεί και δε θέλει να τον οργανώσει ο –παλιός και νέος- κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός των ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ.
-          Αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.
-          Αγώνας με κριτήριο και αιτήματα τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, με αποφασιστικότητα, διάρκεια και περιεχόμενο ενάντια σε κάθε νόμο και μέτρο, σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.
-          Αγώνας ανατροπής και ρήξης με τον μονόδρομο της ΕΕ, με τα συμφέροντα και την εξουσία του κεφαλαίου.
Να παλέψουμε και να απαιτήσουμε τώρα
o  Μαζικοί διορισμοί σε υγειά, παιδεία, πρόνοια, ΟΤΑ. Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, ίσο με το βασικό μισθό. Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. ΣΣΕ εργασίας παντού.
o  Πραγματικές αυξήσεις, ώστε να ζούμε αξιοπρεπώς από τη δουλειά μας, με νέο μισθολόγιο χωρίς σύνδεση του μισθού με το βαθμό, την αξιολόγηση και την απόδοση. Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων και διατάξεων που τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις και επέβαλαν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση. Ξεπάγωμα της μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης για όλους τους εργαζόμενους.
o  Αποκλειστικά δημόσια, καθολική κοινωνική ασφάλιση. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Όχι στη νέα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, στις περικοπές σε εφάπαξ και επικουρική σύνταξη. Αποκατάσταση των απωλειών από το PSI. Άμεση χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων. Να αποδοθούν οι οφειλές του κράτους και της εργοδοσίας.
o  Καμιά ιδιωτικοποίηση - εκχώρηση δημόσιας περιουσίας. Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, επανεθνικοποίηση των εταιρειών που ξεπουλήθηκαν και των τραπεζών και άνοιγμα όλων των κλειστών εργοστασίων χωρίς αποζημίωση, με εργατικό έλεγχο. Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα στα βασικά κοινωνικά αγαθά (ενέργεια, νερό, συγκοινωνίες, υγεία, εκπαίδευση, πολιτισμός κλπ).
o  Ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών. Δραστική μείωση στη φορολόγηση των εργαζομένων. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.
o  Δημοκρατία στους χώρους δουλειάς. Πλήρης προστασία της συνδικαλιστικής δράσης. Ανεξαρτησία των συνδικάτων από κάθε κρατική, δικαστική και εργοδοτική παρέμβαση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου