Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Το Υπουργείο Παιδείας συνιστά: ψηφίστε ΠΑΣΚ (συγγνώμη, ΔΗΣΥ)!


ανεξάρτητες  αυτόνομες  αγωνιστικές  ριζοσπαστικές
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π. Ε.

www.paremvasis.gr                      4 – 11 – 2014                                                                     

Συνέντευξη του υπ. Παιδείας, Α. Λοβέρδου 2-11-2014:
http://www.news.gr/ellada/ekpaidefsh/article/187630/yp-paideias-hrthame-konta-me-ta-syndikalistika.html

(Στο περιθώριο της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης)
«Όταν ανέλαβα, λοιπόν, αυτή την ευθύνη βρήκα απέναντί μου συνδικάτα που είχαν διακόψει εδώ και τρία χρόνια την σχέση τους με την πολιτική ηγεσία. Χωρίς να αλλάξουμε πολιτικές, εφαρμόζοντας πολιτικές που βρήκαμε από τους προκατόχους μας και στρέφοντας το ενδιαφέρον μας μόνο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, εφαρμόζοντας τους νόμους του 2011 και το 2012, ο διάλογος που ανοίξαμε και κάποιες θέσεις που υπερασπιστήκαμε μας έφεραν πάλι κοντά με τα συνδικαλιστικά κινήματα».  «Μαζί με το κακό που το πήρε ο ποταμός χάθηκε και το καλό. Και για μία παράταξη της κεντροαριστεράς αυτό δεν μπορεί να είναι συμβατό με την πολιτική της φυσιογνωμία. Πολύ καλά δίνουμε έμφαση στα μαζικά κινήματα, στα ειδικά κινήματα,  στα συνδικαλιστικά κινήματα»

«Εμείς από το κομμάτι της παιδείας την προσέγγιση αυτή την κάνουμε και ήδη καρποφορεί.
Θα το δείτε και στα αποτελέσματα, ειδικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στις αρχαιρεσίες που θα γίνουν»


Θα στενοχωρήσουμε (με μεγάλη μας χαρά) τον υπουργό Παιδείας!
Δε θα στηρίξουμε το ψηφοδέλτιο της κεντροαριστεράς (δηλ. την ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ) ώστε «να αποκατασταθούν οι σχέσεις του συνδικάτου με το Υπουργείο» και να «εφαρμόσει τις πολιτικές των προκατόχων του στην πρωτοβάθμια» ο κύριος Λοβέρδος, δηλαδή, τις πολιτικές της Διαμαντοπούλου και του Αρβανιτόπουλου. Το βράδυ της Τετάρτης 5 Νοέμβρη, ο κ. Λοβέρδος μαζί με τους φίλους του σε ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση δε θα πανηγυρίζουν και δε θα μπορούν να βάλουν μπροστά τον οδοστρωτήρα του υπουργείου και της κυβέρνησης υλοποιώντας τα μέτρα του μνημονίου για μισθούς, αξιολόγηση, συμπτύξεις, συγχωνεύσεις, περικοπές προσωπικού, αυταρχισμό και πειθαρχικές διώξεις, περικοπές δαπανών κλπ.
Συμπέρασμα 1ο : κάθε ψήφος την 5η Νοέμβρη αποκτά πλέον άλλη σημασία, ειδικά για το ΚΥΣΠΕ. Το βράδυ της Τετάρτης, οι κύριοι Λοβέρδοι θα μετρήσουν τις ψήφους τους και θα κάνουν τους λογαριασμούς τους.
Συμπέρασμα 2ο : έχουμε μεγάλες μάχες να δώσουμε μετά τις 6 Νοέμβρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου