Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

TΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ «ΕΚΧΩΡΕΙ» ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗ ΓΑΔΑ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ συλλ. «ο Αριστοτέλης»
           ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Δ.Ε.

http://aakaristotelis.blogspot.gr/                                                                                12/2/2014


Σε άλλες εποχές θα ήταν μια συνηθισμένη πρακτική ρουτίνας  με μπόλικες πινελιές ελληνοχριστιανικής ιδεολογίας και εθνικοφροσύνης. Η εντολή που έστειλε η ΓΑΔΑ στα αστυνομικά τμήματα της Αττικής για προσωπικές επαφές των ΑΤ με τους διευθυντές των σχολείων για καταγραφή τυχόν  (sic) προβλημάτων με την ταυτόχρονη σύνταξη εμπεριστατωμένων εκθέσεων για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του υπουργείου ΠΡΟΠΟ, αποτελεί εφαρμογή του δόγματος του «νόμου και της τάξης» προέκταση της αστυνομοκρατίας και του εντεινόμενου αυταρχισμού, τόσο της κυβέρνησης όσο και της αστυνομίας.
Στην εποχή της
διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης και των δραματικών περικοπών των  κοινωνικών αγαθών  φαίνεται πως θα είναι πλέον αρμόδια η ΕΛ.ΑΣ. για να επιλαμβάνεται των προβλημάτων και των αναγκών που σχετίζονται με το σχολείο και όχι το Υ.ΠΑΙ.Θ. και οι αρμόδιες υπηρεσίες του. Και μάλιστα οι αστυνομικές αρχές θα συντάσσουν εμπεριστατωμένες αναφορές για τα προβλήματα των σχολείων, ανάλογες με τη «βιομηχανία» αναφορών που τώρα συντάσσουν για τις απαγορεύσεις των διαδηλώσεων, τις προσαγωγές και τις συλλήψεις αγωνιστών.
Γι αυτό και διαμορφώνουν με τις επισκέψεις των αστυνομικών οργάνων στα σχολεία και τις τηλεφωνικές επαφές «κλίμα συνεργασίας και αλληλοενημέρωσης», έτσι ώστε για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, την υποχρηματοδότηση των σχολείων, την κατάργηση των αντισταθμιστικών υποδομών στην εκπαίδευση, να απευθυνόμαστε στον Αξιωματικό Υπηρεσίας του οικείου Αστυνομικού Τμήματος και στη βοήθεια των αστυνομικών οργάνων. Άλλωστε σήμερα όλες οι διεκδικήσεις έχουν στο «σώμα τους» τη σφραγίδα των γκλομπς, των δακρυγόνων και των συλλήψεων.
 Η πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ, που πετσοκόβει μισθούς, κοινωνικά δικαιώματα, παράγει ανεργία, ιδιωτικοποιεί τα πάντα, και εξαθλιώνει τους εργαζόμενους στην Ελλάδα δεν μπορεί να ανεχτεί ούτε τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες ούτε  να «εξασφαλίσει» την κοινωνική ειρήνη με τη  συναίνεση των πολιτών. 
Η τελευταία απεργία της ΟΛΜΕ στις 7 Φλεβάρη  «γεύτηκε» για μια ακόμη φορά την καταστολή των ΜΑΤ μετά από κυβερνητική εντολή. Το «κράτος έκτακτης ανάγκης» που γιγαντώνεται τα τελευταία χρόνια αντιλαμβάνεται όσους διεκδικούν και αντιστέκονται ως εχθρούς και ιδιαίτερα τη νεολαία.
Για αυτό η αστυνομία «ασχολείται» με τα προβλήματα των σχολείων, συλλαμβάνοντας 5 μαθητές του 2ου ΓΕΛ Κερατσινίου για τις καταλήψεις του Οκτώβρη, μετά από αχαρακτήριστη υπόδειξη της διευθύντριας. Στην ανάκρισή τους διατυπώθηκαν απειλές «ότι δεν θα πάρουν μέρος στις πανελλήνιες»    και ρωτήθηκαν για τα  φρονήματα και τις πολιτικές επιλογές  των γονιών τους.
 Όσο κι αν η ιστορική εμπειρία μας παραπέμπει στο παρελθόν και στις πρακτικές του χουντικού καθεστώτος, η σημερινή πρακτική μας έρχεται από το μέλλον του καπιταλισμού, από την σημερινή προσπάθεια να ξεπεράσει την κρίση του. Με την αυταρχική θωράκιση του κράτους, τα πειθαρχικά «δίκαια» την ποινικοποίηση της φτώχειας, την καταστολή των διαδηλώσεων, τους τρομονόμους δημιουργείται μια αυταρχική δημοκρατία με ολοκληρωτικά χαρακτηριστικά.
Η αστυνομική- βίαιη  αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων, η τρομοκράτηση των νέων είναι δείγμα αδυναμίας και φόβου της κυβέρνησης.
Δεν πρόκειται με τις ενέργειες ελέγχου των σχολείων και των εκπαιδευτικών να τρομοκρατήσουν και να υποτάξουν τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς. 
Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι παιδονόμοι, ούτε μακρύ χέρι της κρατικής και κυβερνητικής καταστολής, «τρομοκράτες» της νέας γενιάς και καταδότες.

Τα προβλήματα της σχολικής μονάδας αντιμετωπίζονται μέσα από το διάλογο, την κατανόηση, την κοινωνική ευαισθησία, τη συνεννόηση, τη συνεργασία. Το παιδαγωγικό κλίμα και η συνεργασία δεν εξασφαλίζονται  με το φόβο και την καταστολή.

·                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Να αποσυρθεί τώρα η εντολή της ΓΑΔΑ
·                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις-προσαγωγές  των μαθητών  και τα μαθητοδικεία
·                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία μέσα και έξω από τα σχολεία
·                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Να μην υπάρξει καμιά συνεργασία των διευθυντών και των σχολικών μονάδων με τα αστυνομικά τμήματα και το υπουργείο ΠΡΟΠΟ      
·                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. να πάρει θέση και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και  να ανακαλέσει άμεσα την σχετική εντολή.
·                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση και να απαιτήσουν την παραίτηση του αρμόδιου υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.


ΨΩΜΙ , ΠΑΙΔΕΙΑ , ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 73
12/2/2014



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου