Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Κρίση και ηλεκτρικό ρεύμα (τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία της ΔΕΗ)

Παραθέτουμε με απλά στοιχεία την κρίση όπως την καταγράφει η ΔΕΗ μέσα από τις πληρωμές ηλεκτρικού ρεύματος.
 Οι συνολικές ανεξόφλητες οφειλές στη ΔΕΗ  από απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος ανέρχονται σε 1,3 δισ. ευρώ και “τρέχουν” με ρυθμό της τάξης των 4.000.000 την ημέρα.
Στα τιμολόγια χαμηλής και μέσης τάσης, δηλαδή από νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις, οι οφειλές ανέρχονται στα 600 εκατ. ευρώ περίπου, εκ των οποίων το 65% αντιστοιχεί στα νοικοκυριά.
Στα 190 εκατ. ευρώ φτάνει το “φέσι” της ΔΕΗ από τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Οι ανεξόφλητες οφειλές των επιχειρήσεων, που είναι συνδεδεμένες με τη μέση τάση, ανέρχονται στα 130 εκατ. ευρώ
Πάνω από 135 εκατ. ευρώ υπολογίζονται οι οφειλές της Λάρκο.
Στο ευέλικτο και εκτεταμένο πρόγραμμα διακανονισμών, στο οποίο έχουν ενταχθεί πάνω από 700.000 καταναλωτές. Ειδικά για την κατηγορία των “ευάλωτων καταναλωτών” (ευπαθείς ομάδες, άνεργοι, χαμηλόμισθοι και άλλοι) προβλέπει μέχρι και 40 μηνιαίες δόσεις.
Μεγάλη άνοδο σημείωσαν το τελευταίο διάστημα οι αιτήσεις καταναλωτών για ένταξη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, που προβλέπει εκπτώσεις μέχρι και 40% σε ευπαθείς ομάδες. Σε διάστημα μόλις ενός μηνός, τα νέα αιτήματα ξεπέρασαν τις 56.000. Ο συνολικός αριθμός δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου να ανέλθει από περίπου 470.000 σήμερα, σε πάνω από 500.000 καταναλωτές.
7.500 νοικοκυριά επανασυνδέθηκαν από τη ΔΕΗ στο πλαίσιο των πρόσφατων κυβερνητικών μέτρων, για διασφάλιση ηλεκτροδότησης στους απόρους όλης της χώρας.

Πηγή : http://ergasiakodeltio.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου