Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/1, 5.00 μ.μ. ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ (ΚΗΦΙΣΟΥ 94, ΣΕΠΟΛΙΑ)


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

1ου, 3ου, 4ου, 5ου
Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας
Κόρακα και Παπαναστασίου
Τηλέφωνο - Φαξ: 2108319372    
                                                                                                                                Αθήνα, 22-1-2013

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας

Θέμα : ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/1, 5.00 μ.μ. ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ (ΚΗΦΙΣΟΥ 94, ΣΕΠΟΛΙΑ)

Συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες των εργαζομένων στο Μετρό και τις συγκοινωνίες. Ο Αγώνας τους είναι και δικό μας.

Είναι αγώνας:
-ενάντια στις μειώσεις μισθών, τη λιτότητα και τη φτώχια σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα.
- για την υπεράσπιση του δικαιώματος στις συλλογικές συμβάσεις, που θέλουν να τις καταργήσουν αφήνοντας τους εργαζόμενους ολοκληρωτικά αδύναμους απέναντι στην εργοδοσία.
- για την υπεράσπιση φτηνών ποιοτικών συγκοινωνιών και συνολικά των δημόσιων αγαθών, όπως η παιδεία, η υγεία, η ασφάλιση που ξεπουλιούνται βάναυσα και εμπορευματοποιούνται.
- για την υπεράσπιση τυ δικαιώματος στον αγώνα, ενάντια στον κυβερνητικό-κρατικό αυταρχισμό, για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες.

Η Κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τον «κοινωνικό αυτοματισμό» προσπαθεί να στρέψει την εργαζόμνους ενάντια στους απεργούς του Μετρό και των συγκοινωνιών. Δείχνει για μια ακόμα φορά με την κήρυξη της απεργίας ως παράνομη ότι είναι μια κυβέρνηση ολοκληρωτική που αντιμετωπίζει το λαό και τους αγώνες του ως εχθρό!!!  Την πρακτική αυτή την ξέρουμε, την αναγνωρίζουμε και την απορρίπτουμε.

Απέναντι στο μαύρο μέτωπο  κυβέρνησης-τρόικας- επιχειρηματιών, που θέλουν μέσα από τα τερατώδη μνημόνια να φορτώσουν το βάρος της δικής τους κρίσης στους εργαζόμενους, συντρίβοντας κάθε δικαίωμά τους πρέπει να αντιτάξουμε τον ενιαίο αγώνα όλων των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα (απειλές, δικαστικές αποφάσεις, ψέματα και συκοφαντίες των ΜΜΕ) προσπαθούν να σπάσουν τον αγώνα αυτό. Αυτό τους ενδιαφέρει και  όχι η «ταλαιπωρία των επιβατών». Άλλωστε, αν τους ενδιέφερε η ταλαιπωρία των επιβατών, δε θα μείωναν τα δρομολόγια και δε θα αύξαναν τα εισιτήρια, κάνοντας τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είδος πολυτελείας για την εργαζόμενη πλειοψηφία!

Ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ. Είναι σαφές ότι η επόμενη περίοδος είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα και τις διεκδικήσεις μας. Δε θα αφήσουμε να μας «κατασπαράζουν» έναν έναν. Δεν περιμένουμε να έρθει η σειρά μας. Συντασσόμαστε με όλους τους εργαζόμενους για πολιτική απεργία διαρκείας με καταλήψεις και διαδηλώσεις για την ανατροπή της συγκυβέρνησης και της πολιτικής της. Τώρα χρειάζεται να υπάρξει γενικευμένη ανυπακοή και λαϊκή εξέγερση. Να τους τελειώσουμε εμείς πριν μας τελειώσουν αυτοί.

Αλληλεγγύη στους απεργούς του Μετρό και των συγκοινωνιών.
Κοινός αγώνας όλων των εργαζόμενων για να ανατραπεί ο μνημονιακός εφιάλτης.
Όλοι στην συγκέντρωση την Τετάρτη 23/1, στις 5.00 μ.μ. στο αμαξοστάσιο του μετρό και στις άλλες ενέργειες και δράσεις αλληλεγγύης.

Κανένας Μόνος του!!!
Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου