Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Δυναμική απάντηση χάλασε το σόου Μητσοτάκη-Κεραμέως (φωτογραφίες)

Απολαυστικές στιγμές... ο Μητσοτάκης και η Κεραμέως μπήκαν τελικά από την πίσω πόρτα... εισέπραξαν θύελλα αποδοκιμασιών κι αυτός χαιρετούσε για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις... ακόμα και την ώρα που ο Κ. Μητσοτάκης προχωρούσε στις εξαγγελίες του μέσα στην αίθουσα ακούγονταν τα συνθήματα και οι φωνές! Η μαχόμενη εκπαίδευση έσπασε τη σιωπή που προσπάθησαν να επιβάλλουν κυβέρνηση και ΜΜΕ!


Πίσω από τις ασπίδες των ΜΑΤ και υπό τα συνθήματα των συγκεντρωμένων υποχρεώθηκαν να παρουσιάσουν τα υπερ-αντιδραστικά σχέδια για το δημόσιο σχολείο οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκη Κεραμέως τη Δευτέρα 28/6 στον Άγιο Δημήτριο. Την Τρίτη 29 Ιουνίου στις 1 μ.μ. με νέα συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας το κίνημα παιδείας κάνει σαφές πως τα κυβερνητικά σχέδια θα συναντήσουν σφοδρή αντίσταση.

Εκπαιδευτικοί, αλλά και γονείς όπως και μαθητές από την περιοχή του Αγίου Δημητρίου πραγματοποίησαν έκτακτη δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σχολικό συγκρότημα του 1ου ΓΕΛ – 1ου Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου (στρογγυλό) όπου ο πρωθυπουργός και η υπουργός Παιδείας αποφάσισαν να δώσουν επικοινωνιακό σόου για το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση να φέρει και πάλι μέσα στο καλοκαίρι, με τα σχολεία κλειστά και εκπαιδευτικούς και μαθητές μακριά. Είναι κι αυτό χαρακτηριστικό για το είδος του ”διαλόγου” που επιθυμεί η κυβέρνηση: Αποφασίζομεν και διατάσσομεν…

Βεβαίως, για μία ακόμα φορά φάνηκε πως το κίνημα παιδείας θα είναι παρών, δεν πρόκειται να φοβηθεί από την κρατική τρομοκρατία (είναι χαρακτηριστικό πως αγνοήθηκαν από τους συγκεντρωμένους οι αστυνομικές απειλές για απομάκρυνση, αλλιώς θα υπήρχε επέμβαση της ΕΛΑΣ) και μπορεί να διαμορφώσει όρους ανατροπής.















Υπουργείο Τρίτη 29/6/2021
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου