Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Αυτός ο τόπος να πάψει να είναι πολεμικό ορμητήριο! Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ

Mε ύφος και εξουσίες πλανητάρχη και αρχηγού του πολέμου έφτασε ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Πομπέο. Με τα χέρια βαμμένα στο αίμα των λαών της ευρύτερης περιοχής ήρθε να επικυρώσει την ομοθυμία του σάπιου πολιτικού συστήματος σε γονυκλισίες και συμφωνίες και θα επιδιώξουν συναίνεση και συμμετοχή σε νέες  επεμβάσεις, περιφερειακές εντάσεις, χωρίς να ξεχνάνε τις επενδυτικές ευκαιρίες-παραγγελίες για τις εταιρείες τους σε κάθε επίπεδο. Η επίσκεψή του στην Αθήνα θα ακολουθήσει περιοδεία με επαφές σε Ιταλία (όπου θα έχει ιδιωτική συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο) και στα Βαλκάνια. 


Σε συνέχεια μιας προαποφασισμένης πορείας, που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνάντηση Τσίπρα – Τραμπ και επικύρωσε πρόσφατα ο Μητσοτάκης στις ΗΠΑ, θα εγκαινιάσει τη δεύτερη φάση του λεγόμενου «Στρατηγικού Διαλόγου» Ελλάδας – ΗΠΑ, με τίτλο: «Περιφερειακή Συνεργασία, Άμυνα και Ασφάλεια, Κράτος Δικαίου και Αντιτρομοκρατία, Εμπόριο και Επενδύσεις, Ενεργειακή Συνεργασία και Επαφές των Πολιτών», όπου το πρωτεύον είναι η ανανέωση και διεύρυνση της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» του 1990. Στόχος τους να προσαρμοστεί στις σημερινές ανάγκες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., μεταφέροντας στη χώρα μας μεγάλους κινδύνους, σε συνθήκες που οι οικονομικοί και πολεμικοί ανταγωνισμοί μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αστικών τάξεων και χωρών οξύνονται στα Βαλκάνια και στους δρόμους του Πετρελαίου. Έμφαση δίνουν στην ανανέωση της σύμβασης για χρήση της Βάσης της Σούδας, τη συνεχιζόμενη χρήση της Λάρισας για αποστολές αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones κ.ά.), τη χρήση του λιμανιού Αλεξανδρούπολης, που προορίζεται και για βάση ελικοπτέρων. Ταυτόχρονα τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ αλωνίζουν το Αιγαίο -και για να εμποδίσουν τις προσφυγικές ροές, αλλά κύρια για πολεμική ετοιμότητα-, επίκειται αναβάθμιση της Ανδραβίδας και του Άραξου, νέα βάση στη Σύρο κλπ. Τα σχέδια πολεμικής προετοιμασίας συνδέονται βεβαίως και με τη διεύρυνση των αμερικανικών μπίζνες στην Ελλάδα, ειδικότερα στους κλάδους της Ενέργειας, της ναυπηγοεπισκευής, της διαμετακόμισης, της ιδιωτικοποίησης λιμένων. Έχει σημασία ότι οι νέες συμφωνίες για τις Βάσεις θα είναι άπαξ και δεν θα ανανεώνονται κάθε χρόνο. 


Η αύξηση των εντάσεων πολλαπλασιάζουν τους κινδύνους για πολεμική σύρραξη, που θα οδηγήσει σε ανάφλεξη στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.


Η χώρα μας είναι ενταγμένη στους στρατιωτικούς σχεδιασμούς των χωρών που επιτίθενται, τα αεροπλανοφόρα και οι φρεγάτες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ χρησιμοποιούν τις βάσεις-ορμητήρια πολέμου που βρίσκονται στον τόπο μας. Η κυβέρνηση της ΝΔ, εμπλέκει τη χώρα ακόμη πιο βαθιά σ' αυτή την αιματοχυσία, διεκδικώντας μερίδιο στη μοιρασιά της λείας και των αγορών για χάρη του κεφαλαίου και των μεγάλων επιχειρήσεων. Ακολουθεί με συνέπεια την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που αθώωσαν την δολοφονική πολιτική ΗΠΑ και Ε.Ε. και παραχώρησαν διευκολύνσεις στις αερικανοΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, μετατρέποντας τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο, μετατρέποντας το Αιγαίο σε επιχειρησιακή βάση του ΝΑΤΟ.


Ταυτόχρονα εμπλέκεται όλο και περισσότερο στον επικίνδυνο ανταγωνισμό με την Τουρκία, με τη συμμετοχή πολυεθνικών, για το πετρέλαιο και τις ΑΟΖ, με τις ζώνες οικονομικής εκμετάλλευσης με μεγάλους κινδύνους πολέμου, και άμεσες περιβαλλοντικές συνέπειες, για τα κέρδη των μεγάλων πολυεθνικών του πετρελαίου και το μεγάλο κεφάλαιο, ενώ ο λαός θα μοιραστεί αίμα, ιδρώτα και ρύπανση. 

Οι άρχουσες τάξεις των χωρών της περιοχής για τα δικά τους συμφέροντα και αντιδραστικές επιδιώξεις κινούνται στα πλαίσια αυτού του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού και τον υπηρετούν. Ενισχύεται έτσι ο εθνικισμός και ο σοβινισμός, τα μισαλλόδοξα και αλυτρωτικά κηρύγματα ως τα απαραίτητα εργαλεία για να συρθούν οι λαοί στους ενδεχόμενους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς. Το συμφέρον του ελληνικού λαού (και όλων των γειτονικών λαών) είναι η αποτροπή του πολέμου, η ήττα των πολεμοκάπηλων σχεδιασμών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και γενικά του ιμπεριαλισμού και των επιθετικών τυχοδιωκτικών σχεδίων των αστικών τάξεων Τουρκίας και Ελλάδας. 


Καλούν λοιπόν σε «εθνική ενότητα» για την παραπέρα ανάπτυξη των σχέσεων με τις ΗΠΑ και τον εξωραϊσμό της εγκληματικής τους πολιτικής. Είναι επίσης καθοριστικός ο ρόλος των ΗΠΑ στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και σε σχέση με τον Άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου, που είναι υπό την κηδεμονία των ΗΠΑ και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα υποθαλάσσια ενεργειακά κοιτάσματα της Ν.Α. Μεσογείου, χωρίς να διστάζουν μπροστά στις απειλές για την ειρήνη, τους κινδύνους για το περιβάλλον και την λεηλασία των φυσικών πόρων. 

Επιβάλλοντας κλίμα «συναίνεσης» και ομοθυμίας και ενώ συνεχίζονται οι αντιλαϊκές αντικοινωνικές πολιτικές σε όλα τα επίπεδα (αντισυνδικαλιστικός νόμος, κατάργηση κλαδικών συμβάσεων, ασύλου, εκδίωξη προσφύγων κλπ.), επιδίωξή τους είναι να πείσουν τους εργαζόμενους ότι ταυτίζονται με τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών-καπιταλιστών, να περάσουν ως μονόδρομο την ιμπεριαλιστική εμπλοκή, που μετατρέπει τη χώρα σε ένα τεράστιο νατοϊκό αεροπλανοφόρο. Αλλά και να επιβάλουν μηδενικές λαϊκές αντιδράσεις, να χειραγωγήσουν και να απαγορέψουν εκ των προτέρων τη μαχητική αντίδραση του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. 

Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στη Μέση Ανατολή γενικότερα και την Ανατολική Μεσόγειο, η συγκέντρωση ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων και η απειλή ενός νέου πολέμου, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα Βαλκάνια, απαιτούν την ανάπτυξη ενός αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος που θα εναντιώνεται στα πολεμοκάπηλα σχέδια τους και θα προβάλλει την πολιτική της κοινωνικής και λαϊκής απελευθέρωσης, τη φιλία των λαών. 

Να μην υπογραφούν οι νέες συμφωνίες για τις Βάσεις

Να κλείσουν όλες οι Βάσεις

Να φύγουν όλοι οι στόλοι από το Αιγαίο και τη Μεσόγειο

Κανένας φαντάρος εκτός συνόρων, επιστροφή όλων όσων βρίσκονται σε αποστολές εκτός συνόρων


ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ 

ΕΙΡΗΝΗ, ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου