Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Ενημερωτικό Ρέππα/Παραφόρου: Κενά στην ειδική και γενική αγωγή στην Α' Αθήνας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 16o

Των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ της Α’ Διεύθυνσης Αθήνας

Εκλεγμένων με το Ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ
Ρέππα Ντίνα (τακτική), 
τηλ: 6977003052 paremvasisntina@gmail.com
Παραφόρου Άντα (αναπληρωματική),
τηλ: 6974021731 aparaforou@yahoo.gr

Το ΠΥΣΠΕ και τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν είναι «άβατο». Οι αιρετοί εκπρόσωποί έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν τα Εκπαιδευτικά Σωματεία και όλους τους συναδέλφους για το ότι συμβαίνει σε αυτά. Υπερασπίζονται τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα με όρους κινήματος και όχι προσωπικών εξυπηρετήσεων. Φως στα σκοτεινά δωμάτια, άμμος στα γρανάζια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής!

31/8/2019
Α. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

1. Κενά στην ειδική αγωγή στην Α’ Αθήνας

Εμπαιγμό αποτελούν οι δηλώσεις της υπουργού παιδείας της ΝΔ, Ν. Κεραμέως, όταν μιλά για εξορθολογισμό του προσωπικού και υπονοεί ότι τα κενά είναι πλασματικά κι έτσι δεν χρειάζονται πολλές προσλήψεις! Η μεγαλύτερη διεύθυνση της χώρας, η Α’ Αθήνας αποκαλύπτει τον τεράστιο αριθμό κενών στην ειδική αγωγή που ξεπερνούν τα 600!

Για άλλη μια χρονιά τα ειδικά σχολεία και νηπιαγωγεία στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού, δεκάδες τμήματα ένταξης δεν έχουν μόνιμο εκπαιδευτικό ενώ οι μαθητές που έχουν έγκριση για πλήρη παράλληλη στήριξη είναι εκατοντάδες! Η μνημονιακή πολιτική των μηδενικών διορισμών συνεχίζεται και φέτος, οι υποσχέσεις πάνε κι έρχονται, είναι περισσότερες ακόμα και από τις κυβερνήσεις που έχουν κυβερνήσει την τελευταία μνημονιακή δεκαετία, αλλά αντί για μόνιμους διορισμούς προχωρά το προσοντολόγιο των απολύσεων, του ανταγωνισμού, της αξιολόγησης και της απαξίωσης της προϋπηρεσίας, που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ! 

Περισσότερα από 400 παιδιά θα χρειαστούν παράλληλη ενώ «τρέχουν» και οι νέες αιτήσεις. 

Οι αριθμοί που αφήνει να διαρρέουν η κυβέρνηση της ΝΔ ως συνολικές προσλήψεις στην ειδική αγωγή στην Α’ βάθμια εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2019-20 είναι ψίχουλα μπροστά στις πραγματικές ανάγκες. Το καθεστώς λειτουργίας των ειδικών σχολείων/νηπιαγωγείων με αναπληρωτές που απολύονται κάθε Ιούνιο, πλήττει πρώτα και κύρια τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών με αναπηρίες! Είναι χαρακτηριστικό αυτό που ισχύει σήμερα στα ειδικά Δημοτικά στην Α’ Αθήνας. Έχουν 2-3 μόνιμους και περιμένουν πλήθος αναπληρωτών για να λειτουργήσουν, διαφορετικά οδηγούνται σε περιοδική λειτουργία ή και σε πλήρη αναστολή λειτουργίας τμημάτων. Συγκεκριμένα μόνο σε δασκάλους ειδικής αγωγής έχουν τα παρακάτω κενά:

Ειδικά ΔΣ 
2. Συνολικά κενά σε δημοτικά και νηπιαγωγεία γενικής αγωγής

Μεγάλος είναι και ο αριθμός των κενών στη γενική αγωγή. Τα κενά διαμορφώνονται ως εξής:
Και στη γενική αγωγή επιβεβαιώνεται ότι η ανάγκη μαζικών μόνιμων διορισμών/μονιμοποίησης όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με πτυχίο προϋπηρεσία είναι απολύτως αναγκαία. Οι αριθμοί είναι αδιάψευστοι μάρτυρες! 

Β. 34η και 35η συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29/8 η 34η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ με θέμα: Προσδιορισμός λειτουργικών κενών Ειδικής Αγωγής της Δ/νσης Π.Ε. Α’ Αθήνας για την τοποθέτηση λειτουργικά υπεράριθμου εκπ/κού κλάδου ΠΕ70 και εκπ/κού κλάδου ΠΕ11 που βρίσκεται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας. 

Την Παρασκευή 30/8 πραγματοποιήθηκε η 35η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ με θέματα: 

Θέμα 1ο: Τοποθέτηση λειτουργικά υπεράριθμου εκπ/κού κλάδου ΠΕ70 και εκπ/κού κλάδου ΠΕ11 που βρίσκεται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας.

Τοποθετήθηκε ο Τουμπάνης Ιωάννης, ΠΕ11, στο 10ο ειδικό ΔΣ Αθήνας και ο Τζίμας Γεώργιος ΠΕ70 στο 4ο ειδικό ΔΣ Αθηνών.

Θέμα 2ο: Προσδιορισμός λειτουργικών κενών Ειδικής Αγωγής της Δ/νσης Π.Ε. Α’ Αθήνας μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων. 

Προσδιορίστηκαν τα οργανικά κενά των κλάδων ΠΕ70 και ΠΕ11 τα οποία θα βρείτε αναρτημένα στο site της διεύθυνσης.

Γ. 7η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής Στελεχών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Υ.Σ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Την Παρασκευή 30/8 πραγματοποιήθηκε η 7η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής Στελεχών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Υ.Σ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας, με θέμα: Πρόταση τοποθέτησης εκπαιδευτικών σε κενές θέσεις Διευθυντών Σχολικών Μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Α΄ Αθήνας.

Ως διευθύντρια στο 1ο ΔΣ Υμηττού τοποθετήθηκε η Καβαλάρη Παναγιώτα, ΠΕ70, με οργανική στο 8ο ΔΣ Βύρωνα, η οποία κατείχε την 216η θέση στον πίνακα κατάταξης των διευθυντών και στο 2ο ΔΣ Καισαριανής τοποθετήθηκε ως διευθύντρια η Ασπρογέρακα Σωτηρία, ΠΕ70 με οργανική στο 56ο ΔΣ Αθηνών, η οποία κατείχε την 243η θέση στον πίνακα κατάταξης. 

Δ. Την Τρίτη 3/9/2019, στις 12.00, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας για να καθοριστούν κενά και υπεραριθμίες ανά σχολική μονάδα.

Στην Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση συμμετέχουν:

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση/Αριστοτέλης, Ανεξάρτητη Παρέμβαση/Αθηνά, 
Δάσκαλοι σε Kίνηση/Παρθενώνας, 
Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση/Ρόζα Ιμβριώτη, Εκπαιδευτικοί σε δράση/Μ. Παπαμαύρος, Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση/Μακρυγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου