Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Διεθνιστική αποστολή εκπαιδευτικών στην Παλαιστίνη και στο χωριό της Αχέντ Ταμίμι

Την Τρίτη 8 Μαΐου 2018 αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών έφτασε στην Παλαιστίνη με σκοπό την έκφραση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό στο πλαίσιο της καμπάνιας «Ένα σχολείο για τη Γάζα»

Οι αγωνιστές εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να προχωρήσουν και στην επιτόπου εκτίμηση της κατάστασης του «σχολείου για τη Γάζα» που χτίστηκε στην περιοχή της Χεβρώνας και στο οποίο φοιτούσαν συνολικά 85 μαθητές. Τη νύχτα της 9ης Απριλίου 2018 Ισραηλινοί έποικοι χωρίς καμία δικαιολογία, στα πλαίσια της συστηματικής πολιτικής του Ισραήλ κατά της παλαιστινιακής εκπαίδευσης, κατεδάφισαν το σχολείο που είχε χτιστεί στο χωριό Zanuta. Οι Παλαιστίνιοι κάτοικοι του χωριού τοποθέτησαν σκηνές για να ολοκληρώσουν εκεί τη σχολική χρονιά οι μαθητές του σχολείου. Λίγες μέρες αργότερα οι σκηνές βρέθηκαν σκισμένες. Η αντιπροσωπεία θα απαιτήσει να ξαναχτιστεί το σχολείο και θα καταγγείλει τη βαρβαρότητα του Ισραηλινού κράτους που οργανώνει ή ανέχεται τέτοιες ενέργειες. Σε αυτό το πλαίσιο θα συναντηθεί με τις αρμόδιες αρχές, θα επισκεφτεί τα σχολεία, θα επικοινωνήσει με τους μαθητές και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, θα συμμετέχει στις συγκεντρώσεις που οργανώνονται την Παρασκευή 11 Μαΐου.

Μέλη της ελληνικής αποστολής επισκέφτηκαν το σπίτι της φυλακισμένης 16χρονης αγωνίστριας Αχέντ Ταμίμι στο χωριό Ναμπί Σαλίχ και συζήτησαν με μέλη της οικογένειας της. Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί μετέφεραν στον πατέρα της (το γνωστό αγωνιστή Μπάσεμ αλ-Ταμίμι) την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού στον αγώνα της Αχέντ και της οικογένειας της κατά της Ισραηλινής κατοχής και τη μεγάλη απήχηση της διεθνής εκστρατείας για την απελευθέρωσή της.

Στην αποστολή συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί:

Γαλάνης Γιώργος, δάσκαλος, μέλος του ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Πειραιά «η Πρόοδος».
Καλούσης Ακρίτας, δάσκαλος, μέλος ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Νίκαιας Πειραιά, αιρετός στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής.
Μαρίνης Γιάννης μέλος του ΔΣ της Α’ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστερίου).
Μαρούτας Γιάννης δάσκαλος, μέλος ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου- Φυλής.
Παντελίδης Ντίνος, μέλος ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ ΣΤ Θεσσαλονίκης « Ο Αριστοτέλης».
Προκόπη Αδριανή, δασκάλα, πρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ « Ο Παρθενώνας».
Χατζέλα Δήμητρα, δασκάλα μέλος του συλλόγου εκπαιδευτικών Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης».











πηγή: http://prin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου