Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Ενημερωτικό των εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΠΥΣΠΕ της Α' Αθήνας, Ρέππα Ντ., Μιλτσακάκη Μ.: Εκρηκτική η κατάσταση στα σχολεία της Α' Αθήνας λόγω ελλείψεων σε προσωπικό! Ανάγκη προσλήψεων ΤΩΡΑ!

Ρέππα Ντίνα (τακτική), τηλ: 6977003052 paremvasisntina@gmail.com

Μιλτσακάκη Μιχάλη, (αναπληρωματικός)

τηλ: 6974513866 mmilts1@gmail.com

Εκλεγμένων με το Ψηφοδέλτιο της
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΘΑ ΒΡΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΚΑΛΑ/Ο 

ΕΝΩ ΔΕΚΑΔΕΣ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΔΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ!

ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΟΛΟΗΜΕΡΩΝ

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ! 
ΘΕΤΕΙ ΤΗΝ Α’ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΜΕΓΓΕΝΗ!

ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ, 
ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΠΥΣΠΕ! 
9/9/2017

Α. Εκρηκτική είναι η κατάσταση για τα Δημοτικά Σχολεία της Α’ Διεύθυνσης λόγω των μικρότερων από τις ανάγκες, προσλήψεων αναπληρωτών, ειδικά σε δασκάλους γενικής (ΠΕ70) και ειδικής αγωγής (ΠΕ70ΕΑΕ και ΠΕ71), καθώς και στις ειδικότητες ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ16, ΠΕ19-20, ΠΕ32.

Συγκεκριμένα τα κενά* διαμορφώνονται ως εξής:

Κενά ΠΕ 70   60  05   06   07   08  11  16  19-20  32 
               60    0    0      0    1    32  20   5      26    13 

*Τα κενά αυτά στην πραγματικότητα είναι πολύ περισσότερα μια και δεν έχουν υπολογιστεί: -για κάθε δύο τμήματα ολοημέρου, ορισμός ενός/μίας δασκάλου/ας υπεύθυνου/ης ώστε να μην μετατραπεί σε φύλαξη όπου κάθε ώρα θα μπαίνει και διαφορετικός δάσκαλος –τμήματα υποδοχής –οι απαραίτητες ενισχυτικές διδασκαλίες. Αν υπολογιστούν κι όλα αυτά, τα κενά σε ΠΕ70 ξεπερνούν τα 150!

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία είναι απολύτως βέβαιο ότι η πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων θα βρει εκατοντάδες μαθητές στα πρωινά τμήματα χωρίς το δάσκαλό τους, χωρίς τον εκπαιδευτικό των Εικαστικών, της Θεατρικής Αγωγής, της Πληροφορικής, της Φυσικής Αγωγής, της Μουσικής και εκατοντάδες παιδιά να τους απαγορεύεται να παρακολουθήσουν το ολοήμερο πρόγραμμα λόγω ελλείψεων σε προσωπικό!

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώνεται το ενημερωτικό μας στις 22/8/2017 όπου τονίζαμε πως είναι μέγιστο ζήτημα για να λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες της Α’ Αθήνας με στοιχειώδη επάρκεια και με σεβασμό στα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα, να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για απόσπαση εκπαιδευτικών από άλλα ΠΥΣΠΕ και να γίνουν μαζικές προσλήψεις αναπληρωτών όλων των ειδικοτήτων! Αυτό χρειάζεται να γίνει ΤΩΡΑ! Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να καλύψει τις ανάγκες του μεγαλύτερου ΠΥΣΠΕ της Ελλάδας ώστε την Τρίτη 12/9 να έχουν όλα τα σχολεία όλο το απαιτούμενο προσωπικό για να λειτουργήσει κανονικά το σχολείο με όλες του τις υποστηρικτικές δομές!

Χρειάζεται να υπογραμμίσουμε ότι οι μαχητικές και αποφασιστικές κινητοποιήσεις των Εκπαιδευτικών Σωματείων της Α’ διεύθυνσης από τα τέλη Αυγούστου σε όλες τις συνεδριάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, εξασφάλισαν να μην υπάρξουν πλασματικές υπεραριθμίες και περικοπή/απόκρυψη των κενών όλων των ΠΕ. Μόνο ο Μαζικός Συλλογικός Αγώνας θα διασφαλίσει τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα εκπαιδευτικών και μαθητών και την κάλυψη όλων των κενών και τώρα! 

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, τα Εκπαιδευτικά Σωματεία της Α’ Διεύθυνσης και τη ΔΟΕ ότι σε περίπτωση που το ΥΠΕΠΘ δεν προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις αναπληρωτών και σε ικανοποίηση αιτήσεων απόσπασης από άλλα ΠΥΣΠΕ τα σχέδια είναι:

1. Πάνω από 30 ΔΣ θα έχουν κενά δασκάλου σε πρωινά τμήματα και πάνω από 50 κενά ειδικοτήτων στο πρωινό πρόγραμμα. Ορισμένα μάλιστα, αδυνατούν να κρατήσουν τα παιδιά στο σχολείο έστω για φύλαξη μια και έχουν κενό σχεδόν το μισό προσωπικό (π.χ. 8ο ΔΣ Ν. Φιλαδέλφειας)

2. Με μονοπρόσωπη απόφαση του Διευθυντή εκπαίδευσης να ανασταλούν οι αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ μέχρι να καλυφθούν τα κενά αγνοώντας και χλευάζοντας με αυτό τον τρόπο τις ανάγκες εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων (οι αποσπάσεις ολοκληρώθηκαν στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ την Παρασκευή 8/9/2017 το βράδυ). 

3. Να επιδιωχθούν συμπτύξεις τμημάτων. Τις συμπτύξεις τμημάτων έχει ως εφεδρική επιλογή η Α’ Διεύθυνση για να καλύπτει τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Αυτό άλλωστε, προσπάθησε να κάνει πολλές φορές και την περσινή χρονιά ασκώντας πιέσεις στους/στις διευθυντές/ντριες να προχωρήσουν σε συμπτύξεις και το απέτρεψε το εκπαιδευτικό κίνημα. 

4. Να διαλυθούν τα ολοήμερα. Το Υπουργείο επιδιώκει και εύχεται τη διάλυση των ολοημέρων για να περικόψει προσωπικό και προσλήψεις! Το σχέδιο είναι πια πασιφανές! Αν δεν καλυφθούν τα κενά, πολλά σχολεία θα μείνουν από την αρχή της χρονιάς χωρίς ή με «κουτσουρεμένο» ολοήμερο. Η επιδίωξη είναι απλή και κυνική. Αφού το πρώτο διάστημα, ο γονιός δε θα έχει πού να στείλει το παιδί του, στο τέλος θα οδηγηθεί σε άλλες ατομικές λύσεις. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ύπαρξη σχολείων που έχουν ολοήμερα τμήματα και σχολείων που δεν έχουν, διαφοροποιεί τις σχολικές μονάδες και δημιουργεί ντόμινο προβλημάτων! Όλα τα έχει προβλέψει-οργανώσει το ΥΠΕΠΘ! Το νέο ΠΔ 79 καλεί τους γονείς δυο φορές στη διάρκεια της χρονιάς να επαναεπιβεβαιώνουν την αρχική εγγραφή τους και διαγράφει μαθητές μετά από μόλις 15 ημέρες απουσίας (!!!) και στη συνέχεια κλείνει τα τμήματα!!! Σε αυτά, ας προσθέσουμε την κατάσταση που δημιουργεί ο νέος τύπος ολοημέρου. Καταργεί τον υπεύθυνο δάσκαλο και μετατρέπει το ολοήμερο σε μια δομή που την καλύπτουν όσοι έχουν περίσσευμα ωρών. Υπάρχουν τμήματα ολοημέρων που έχουν κάθε μέρα άλλον δάσκαλο για την ώρα της μελέτης, με ότι σημαίνει αυτό για την εκπαιδευτική λειτουργία του. Ο υπολογισμός του σχολείου σε ώρες κι όχι σε τμήματα αυτό εξυπηρετεί! Οδηγεί στην απαξίωσή του! Το κράτος λοιπόν, θεωρεί το ολοήμερο μια δομή για πέταμα που την κλείνει κατά το δοκούν! Αντί να ενισχύσει ουσιαστικά τα ολοήμερα ώστε να παίζουν το ρόλο τους για τη μαθησιακή στήριξη των παιδιών στην εποχή της κρίσης, κάνει τα πάντα για να δικαιολογεί το κλείσιμό τους!

Στην ειδική αγωγή μετά και τις προσλήψεις αναπληρωτών, τα κενά διαμορφώνονται ως εξής:

Κενά ειδικής αγωγής 

Παράλληλη ΔΣ   Παράλληλη Νηπ/γείων
        210                     18


Ειδικά ΔΣ και τμήματα ένταξης 
                15 

Τα κενά είναι εξαιρετικά μεγάλα γιατί οι προσλήψεις αναπληρωτών δεν καλύπτουν τις αιτήσεις για παράλληλη στήριξη που είναι: 300 αιτήσεις για παιδιά ΔΣ και 25 αιτήσεις για παιδιά Νηπ/γείων. 



Η Α’ διεύθυνση ετοιμάζεται για μια ακόμα φορά να «μοιράσει» με λογιστικές αλχημείες τους εκπαιδευτικούς της παράλληλης στήριξης: 88 εκπαιδευτικοί παράλληλης σε 300 μαθητές δημοτικού και 7 σε 25 νήπια! Μιάμιση μέρα παράλληλη για κάθε παιδί, αποτιμώνται από την κυβέρνηση και το Υπουργείο οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών/τριών με αναπηρίες και ειδικές ανάγκες καθώς και των οικογενειών τους! 

Β. Τοποθετήσεις Αναπληρωτών

Καλωσορίζουμε τους συναδέλφους/-ισσες αναπληρωτές/-τριες που προσλήφθηκαν στην Α’ Αθήνας. Για μια ακόμη χρονιά η ελαστική εργασία αποτελεί τη «λύση» των εκρηκτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας. Είναι πια φανερό ότι το καθεστώς της ελαστικής εργασίας/αναπλήρωση είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΕΕ, του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ και όχι ανάγκη του δημόσιου σχολείου! Το Δημόσιο Σχολείο έχει ανάγκη από μαζικούς μόνιμους διορισμούς! Το αποδεικνύουν τα χιλιάδες κενά και οι χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών κάθε χρόνο!

Στην Α’ Αθήνας προσλήφθηκαν 
ΠΕ 70    60    08   16   18.41   32 
     19     42    62   14      2       39 


ΣΜΕΑ ΠΕ  70ΕΑΕ    71   60ΕΑΕ   61 
                     5          60      37        2 


Παράλληλη  70ΕΑΕ    71   60ΕΑΕ   61 
                       29        59         4        3 

Τη Δευτέρα 11/9 καλούνται να δηλώσουν στα υπάρχοντα κενά όλα τα ΠΕ εκτός από τους εκπαιδευτικούς που προσλήφθηκαν παράλληλη στήριξη: ΠΕ70, ΠΕ60, ΠΕ08, ΠΕ18.41, ΠΕ32, ΣΜΕΑ ΠΕ70ΕΑΕ, ΣΜΕΑ ΠΕ71, ΣΜΕΑ ΠΕ60ΕΑΕ, ΣΜΕΑ ΠΕ 61.

Θεωρούμε μέγιστο ζήτημα να δοθούν όλα τα κενά στους αναπληρωτές/τριες. Η Α’ διεύθυνση αρνείται να αναρτήσει όλα τα κενά των ΠΕ70, ενώ δεσμεύτηκε να αναρτήσει όλα τα κενά όλων των άλλων ΠΕ. Καταγγέλλουμε κάθε απόπειρα να γίνει επιλογή των κενών ΠΕ70 κατά προτεραιότητα, στο όνομα της κάλυψης των πρωινών τμημάτων. Αυτή η τακτική αποψιλώνει τα ολοήμερα και μεθοδεύει το κλείσιμο τους. 

Απαιτούμε:

- Την ανάρτηση όλων των λειτουργικών κενών εκπαιδευτικών στη Δ/νση Π.Ε. Α΄ Αθήνας για όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς (δασκάλους γενική αγωγής, νηπιαγωγούς, τμήματα ένταξης, δασκάλους και νηπιαγωγούς ειδικής αγωγής, κενά παράλληλης στήριξης - ένας εκπαιδευτικός ανά μαθητή, εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων - ανά σχολείο και με πλήρες ωράριο) και την τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών για την τοποθέτηση των συναδέλφων μας αναπληρωτών. 

Δε θα ανεχτούμε στην Α’ διεύθυνση να κρυφτούν κενά και να μη δοθούν στους συναδέλφους/ισσες αναπληρωτές/τριες, στο όνομα της κάλυψης πρωινών κενών κατά προτεραιότητα! Είναι σαφές ότι οποιαδήποτε δικαιολογία κι αν χρησιμοποιηθεί, η επιλογή των σχολικών κενών από τον διευθυντή εκπαίδευσης εμπεριέχουν αυθαιρεσία και την λογική της εξυπηρέτησης των ημετέρων!

Την ευθύνη για το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό την έχει το Υπουργείο που δεν προσέλαβε τον απαιτούμενο αριθμό αναπληρωτών και η Α’ διεύθυνση γιατί έδωσε πλεονάσματα την περίοδο των αποσπάσεων από άλλα ΠΥΣΠΕ. Όπως τονίσαμε και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, ο κίνδυνος να κλείσουν δεκάδες ολοήμερα στην Α’ Διεύθυνση με τη δικαιολογία της κάλυψης των πρωινών τμημάτων είναι τεράστιος! 

-Δημοσιοποίηση των πινάκων κατάταξης με βάση τα μόρια και τα κοινωνικά κριτήρια και αποστολή των δηλώσεων προτίμησης μετά την ανάρτηση των κενών και των πινάκων κατάταξης. Σε διαφορετική περίπτωση ο/η αναπληρωτής/τρια δεν θα έχει πλήρη την εικόνα της κατάταξης του/της ώστε να επιλέξει τη σειρά των σχολικών μονάδων! Επίσης, η απουσία της κατάθεσης των πιστοποιητικών που να βεβαιώνουν τα κοινωνικά κριτήρια, απαιτεί να υπάρξει δημόσιος έλεγχος.

-Τοποθετήσεις ΟΛΩΝ των αναπληρωτών με έγκριση του ΠΥΣΠΕ και όχι με μονοπρόσωπη απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης. Εδώ να δηλώσουμε ότι κάθε απόφαση τοποθετήσεων από το διευθυντή εκπαίδευσης χωρίς συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ και μάλιστα χωρίς δημοσιοποίηση όλων των κενών εμπεριέχει και την υποψία εξυπηρέτησης όχι μόνο συγκεκριμένων σχολικών μονάδων αλλά ακόμα και συγκεκριμένων προσώπων!

Αν η Α’ Διεύθυνση δε δημοσιοποιήσει όλα τα κενά, όπως οφείλει, δηλώνουμε ότι θα τα δημοσιοποιήσουμε εμείς.

Γ. Αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ και προσωρινές τοποθετήσεις ΠΕ70, ΠΕ60 με απόσπαση από άλλα ΠΥΣΠΕ 

-Εξετάστηκαν όλες οι αιτήσεις και εγκρίθηκαν όσες αιτούνταν τοποθέτηση σε σχολική μονάδα που είχε ή δημιουργήθηκε κενό. 

Όλα τα ονόματα με τα μόρια και τις σχολικές μονάδες τοποθέτησής τους θα αναρτηθούν στο site της διεύθυνσης ως το βράδυ της Κυριακής.

Δ. Προσωρινή Τοποθέτηση ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ32 με απόσπαση από άλλα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ

-Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 8/9, το βράδυ, μετά από συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ οι τοποθετήσεις όλων των μονίμων εκπαιδευτικών που ήταν στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ ΠΕ32 (3 εκπαιδευτικοί), ΠΕ07 (11 εκπαιδευτικοί), ΠΕ08 (23 εκπαιδευτικοί).

Ε. Απόσπαση εκπ/κού Ειδικής Αγωγής εντός ΠΥΣΠΕ

Εγκρίθηκε αίτηση απόσπασης εκπ/κού στο Τ.Ε. του 107ου ΔΣ, από το Τ.Ε. του 102ο ΔΣ

Στ. Εξέταση ενστάσεων εκπ/κών

Εξετάστηκαν δύο ενστάσεις εκπαιδευτικών σχετικά με αλλαγή στο σχολείο βάσης και συμπλήρωση ωραρίου, οι οποίες έγιναν δεκτές. 

Ζ. Χορήγηση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου 

Εγκρίθηκε η συνάφεια μεταπτυχιακού τίτλου σε εκπαιδευτικό ΠΕ70 από το 149ο ΔΣ Αθηνών σε «Μουσειακές Σπουδές» του ΕΚΠΑ

Η. Χορήγηση αδειών άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή 

Εγκρίθηκαν τρεις (3) άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου οι οποίες είχαν όλα τα δικαιολογητικά που απαιτεί ο νόμος, ΠΕ70 από 137ο ΔΣ Αθηνών, ΠΕ11 από 135ο ΔΣ Αθηνών και ΠΕ06 από 3ο ΔΣ Ζωγράφου. 

Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία της Α’ διεύθυνσης, τη ΔΟΕ, τις ενώσεις και τους συλλόγους γονέων, την ΑΣΓΜΕ, να μην ανεχτούν την λογική των περικοπών των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των κοινωνικών αναγκών των λαϊκής οικογένειας (λόγω του κλεισίματος των ολοημέρων) καθώς και των εργασιακών δικαιωμάτων μονίμων και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. 

Να μην υπολογίζουν χωρίς το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα!

Δε θα ανεχτούμε τίποτα λιγότερο από Μαζικές Προσλήψεις Αναπληρωτών και ικανοποίηση αποσπάσεων από άλλα ΠΥΣΠΕ ΤΩΡΑ!

ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΤΡΩΣΗ 29/9, 13.00, ΥΠΕΠΘ 

Για Μαζικούς Μόνιμους Διορισμούς Εκπ/κών 

Οργανικές Θέσεις για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες

Ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ-κεφαλαίου.

Το ΠΥΣΠΕ και τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν είναι «άβατο». Οι αιρετοί εκπρόσωποί έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν τα Εκπαιδευτικά Σωματεία και όλους τους συναδέλφους για το ότι συμβαίνει σε αυτά. Υπερασπίζονται τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα με όρους κινήματος και όχι προσωπικών εξυπηρετήσεων. Φως στα σκοτεινά δωμάτια, άμμος στα γρανάζια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής!

Στην Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση συμμετέχουν:

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση/Αριστοτέλης, Εκπαιδευτική Παρέμβαση/Α΄ συλλόγου Αθηνών, Ανεξάρτητη Παρέμβαση/Αθηνά, Δάσκαλοι σε Kίνηση/Παρθενώνας, 
Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση/Ρόζα Ιμβριώτη, Εκπαιδευτικοί σε δράση/Μ. Παπαμαύρος, Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση/Μακρυγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου