Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

ΑΑΚ-Παρεμβάσεις/Κινήσεις/Συσπειρώσεις: Στη συναίνεση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ για την αντιεκπαιδευτική πολιτική, εμείς απαντάμε με αγώνα για την ανατροπή της! Όλες/Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας Τρίτη 7/3, 5.30 στο Μουσείο Φωταερίου στο Γκάζι


Την Τρίτη 7 Μάρτη πραγματοποιείται στην Αθήνα εκδήλωση- συζήτηση για την παιδεία στην οποία θα παρουσιασθεί το βιβλίο που επιμελήθηκε ο Αντώνης Λιάκος, «Από Παιδείας άρξασθαι. Έκθεση του εθνικού και κοινωνικού διαλόγου για την Παιδεία». Μαζί με τον αρχιτέκτονα του διαβόητου «εθνικού διαλόγου», στο ίδιο τραπέζι θα καθίσουν ο νυν υπουργός Παιδείας Γαβρόγλου με τους πρώην υπουργούς Νίκο Φίλη, Άννα Διαμαντοπούλου, τον υπεύθυνο του τμήματος Παιδείας της ΝΔ Φορτσάκη και τη Μαρία Ρεπούση πρώην βουλευτή της ΔΗΜΑΡ...
...Το ένα χέρι λοιπόν νίβει το άλλο και τα δύο το πρόσωπο, και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μέσω του νυν υπουργού Παιδείας Γαβρόγλου και του πρώην υπουργού Φίλη, επιλέγει τη Διαμαντοπούλου και τον Φορτσάκη ως ισότιμους συνομιλητές σε ένα πάνελ που θα διαλαλήσει όλη τη νεοσυντηρητική πραμάτεια του συστήματος για την εκπαίδευση...



 Στην προσπάθεια να περάσουν και να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του τρίτου μνημονίου και οι συντηρητικές αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση, επιστρατεύεται όλο το πολιτικό προσωπικό. Πρέπει επιτέλους να ξεμπερδεύουν με ότι κρατάει όρθιο το δημόσιο σχολείο, με το ίδιο το DNA όλων αυτών των κατακτήσεων του εκπαιδευτικού κινήματος στη χώρα μας που μπαίνει στο μάτι του αστικού μπλοκ και του συστήματος. Όλοι οι παραπάνω έχουν συνδέσει το όνομά του με τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της εκπαίδευσης: η Άννα Διαμαντοπούλου με την υλοποίηση της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ του 2011 και το κύμα συγχωνεύσεων και κλεισίματος σχολείων και την κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών. Ο Φορτσάκης ως εκπρόσωπος της ΝΔ με τις διαθεσιμότητες χιλιάδων εκπαιδευτικών της τεχνικής εκπαίδευσης.

Το ένα χέρι λοιπόν νίβει το άλλο και τα δύο το πρόσωπο, και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μέσω του νυν υπουργού Παιδείας Γαβρόγλου και του πρώην υπουργού Φίλη, επιλέγει τη Διαμαντοπούλου και τον Φορτσάκη ως ισότιμους συνομιλητές σε ένα πάνελ που θα διαλαλήσει όλη τη νεοσυντηρητική πραμάτεια του συστήματος για την εκπαίδευση, αφού όπως δηλώνουν και οι ίδιοι «η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση χρειάζεται την ευρύτερη δυνατή συναίνεση για να περάσει». Ο Λιάκος, του οποίου το βιβλίο παρουσιάζεται, το δηλώνει καθαρά:
«Το ζήτημα μιας ριζικής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης έχει έρθει στο προσκήνιο. Υπάρχουν κοινοί πολιτικοί τόποι ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις που αφορούν το δέον γενέσθαι»; Το ερώτημα είναι μάλλον ρητορικό. Εξάλλου το απέδειξαν το καλοκαίρι του 2015, όταν όλοι μαζί σήκωναν το χέρι στη Βουλή και ψήφιζαν το τρίτο μνημόνιο, όταν όλοι τους ορκίζονται στα ιερά ευαγγέλια της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και του ΣΕΒ για την εκπαίδευση.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη: αυτά που πρόκειται να νομοθετήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, όχι μόνο για την εκπαίδευση αλλά και για το σύνολο των εργαζομένων με τα μέτρα για τη β’ αξιολόγηση που συζητάει αυτές τις μέρες με τα «τεχνικά κλιμάκια» των θεσμών, θα είναι τόσο σκληρά, που χρειάζεται τη συμφωνία και τη στήριξη όλων των δυνάμεων του αστικού μπλοκ. Όπως χρειάζονται και τη δική μας συναίνεση, τη συναίνεση των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας, στην προσπάθειά τους να μας πείσουν ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος» από εκείνον της ισοπέδωσης όλων εκείνων των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων του εκπαιδευτικού και του εργατικού κινήματος στη χώρα μας με στόχο την επιβίωση του συστήματος και την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Όμως εμείς τους δηλώνουμε για μια ακόμα φορά, όπως έχουμε κάνει τόσες φορές στο παρελθόν: Εμείς δεν συναινούμε! Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους, στον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν σχολείου και των μορφωτικών αναγκών και δικαιωμάτων όλων των παιδιών, στον αγώνα μέχρι την τελική ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης- ΕΕ – ΔΝΤ. 

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ
ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ ΚΑΙ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Καλλώνη Σταύρου, Τσαγκαράτου Αιμιλίας, Μπαχτή Άννας, Χρίστου Σόφη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου