Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Αποτελέσματα εκλογών για ΔΣ στον Αριστοτέλη: Η ΑΑΚ (Παρεμβάσεις) ξανά πρώτη δύναμη με 42%

Η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση χαιρετίζει κι ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους που μας στήριξαν στις εκλογές του Συλλόγου μας αναδεικνύοντας την ΑΑΚ και πάλι σε 1η δύναμη με 42% και με μεγάλη διαφορά από τις άλλες δυνάμεις. Οι εκπαιδευτικοί έστειλαν για άλλη μια φορά μήνυμα ανατροπής και στήριξαν το ρεύμα του ανεξάρτητου ριζοσπαστικού ταξικού συνδικαλισμού κόντρα στην απογοήτευση και το συμβιβασμό σε μια πολύ κομβική περίοδο για τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού. Πολύ σημαντικό θεωρούμε επίσης, ότι περισσότεροι από 170 εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στη ΓΣ του Σωματείου μας, υπερψήφισαν όλες τις προτάσεις και θέσεις που κατέθεσε η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση και πήραν αποφάσεις για όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν το εκπαιδευτικό, εργατικό, λαϊκό κίνημα, καθώς και την αντιπολεμική, αντιφασιστική δράση, και δράση ταξικής αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες. Υπερψήφισαν επίσης, σχεδόν ομόφωνα τα πεπραγμένα του απερχόμενου ΔΣ και ψήφισαν ομόφωνα τον οικονομικό απολογισμό.




Νοέμβριος 2016




Δεκέμβριος
2015 (ΔΣ)

Ψήφισαν


807



871

Άκυρα Λευκά

78 (9,66%)



 82 (9,41%)

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση (Παρεμβάσεις)

337 (3)
41,8%

 

377 (4)
43,2%

ΔΑΚΕ

179 (2)
22,2%



169 (2)
19,4% 

ΕΣΑΚ-ΔΕΕ

128 (1)
15,86%



148 (1)
17%

Πειρατές

37 (1)
4,58%


65 (-)
7,46%

ΔΗΣΥ

27 (-)
3,34%


30 (-)
3,44%
Πρωτοβουλία
Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών

21(-)
2,60%


 -




Η μείωση της συμμετοχής κατά 70 ψηφίσαντες, οδήγησε για λίγους ψήφους στην απώλεια της 4ης έδρας από την ΑΑΚ και άρα και στην απώλεια της αυτοδυναμίας, γεγονός που ξέρουμε ότι θα δυσκολέψει την πρωτοπόρα δράση του Σωματείου. Η ΑΑΚ με 337 ψήφους πήρε τρεις έδρες, χάνοντας την τέταρτη, την οποία πήρε το ψηφοδέλτιο των Πειρατών με 37 ψήφους. 

Θεωρούμε ότι η υποτίμηση των συλλογικών διαδικασιών και η λογική της ανάθεσης αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τα Σωματεία. Συλλογικά θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας και συλλογικά θα ανατρέψουμε αυτή την πολιτική. Η μαζική συμμετοχή στις αποφάσεις καθώς και στην οργάνωση των αγώνων και των δράσεων είναι από τους βασικούς όρους για να νικήσουν οι αγώνες. Η ζωή του σωματείου μας το έχει αποδείξει περίτρανα. 
Αρνητικό θεωρούμε ότι οι παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚ) και Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών δεν τοποθετήθηκαν ΚΑΘΟΛΟΥ στη διαδικασία της ΓΣ, ούτε καν για την 85η συνέλευση αντιπροσώπων της ΔΟΕ και δεν κατέθεσαν καμία πρόταση. Απαξίωσαν με τον τρόπο αυτό τις συλλογικές διαδικασίες του σωματείου, απέδειξαν ότι αντιμετωπίζουν το σωματείο απλώς ως χώρο εκλογικής καταγραφής και όχι ως συλλογική οργάνωση των εργαζομένων για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Η απαξίωση της Γενικής Συνέλευσης έρχεται ως συνέχεια της απαξίωσης όλων των διαδικασιών του Σωματείου και την προηγούμενη χρονιά. Δε συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις, στις εκδηλώσεις, στις δράσεις που οργανώθηκαν από το Σωματείο και συνολικότερα από το εργατικό κίνημα. Ήταν απόντες από όλους τους αγώνες που δόθηκαν, ακόμα και από τη μάχη που δόθηκε στην αρχή της χρονιάς για να μη μετακινηθούν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί της Α’ Αθήνας σε άλλα ΠΥΣΠΕ. Το κυριότερο ήταν απόντες από την ενημέρωση των συναδέλφων στα σχολεία και τα νηπιαγωγεία, επιβεβαιώνοντας ότι ενδιαφέρονται μόνο να καταγράφουν στις εκλογές ψήφους για τις παρατάξεις τους και να καταλαμβάνουν θέσεις που δεν υπηρετούν ουσιαστικά. Συκοφαντούν έτσι, με τον τρόπο τους τη συνδικαλιστική δράση. Ενισχύουν την αντίληψη πολλών συναδέλφων ότι ο συνδικαλισμός κοιτάει τις καρέκλες και είναι το μακρύ χέρι των κάθε φορά κυβερνήσεων και του κράτους μέσα στο συνδικάτο. Εντείνουν την απογοήτευση και την αποστράτευση των εργαζομένων από τις συλλογικές διαδικασίες και τους αγώνες.

Η κάθε συναδέλφισσα και ο κάθε συνάδελφος όμως, έχει την ευθύνη της συμμετοχής του. 

Ιδιαίτερα σήμερα, γίνεται περισσότερο φανερό από ποτέ, ότι τα διεθνή και εγχώρια οικονομικά και πολιτικά επιτελεία  της ΕΕ, του ΔΝΤ, των εργοδοτών, καθώς και η εθνική μνημονίων (κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι κ.λπ.) και φυσικά η ΧΑ, έχουν βάλει στόχο να διαλύσουν τις μορφές οργάνωσης των εργαζομένων για να δυσκολέψουν τους αγώνες του μέλλοντος. Βλέπουν μακριά. Γνωρίζουν ότι η πολιτική τους γεννά και επεκτείνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση και συσσωρεύει οργή και αγανάκτηση! Θέλουν να προλάβουν. Καταργούν το δικαίωμα στη συνδικαλιστική διεκδίκηση, θέτουν προϋποθέσεις που κάνουν τις απεργίες ανέφικτες. Οφείλουμε να θυμόμαστε ότι οι χτεσινές κατακτήσεις, κερδήθηκαν με αίμα! Δεν δικαιούμαστε να τις παραδίδουμε αμαχητί! Άλλωστε, η εξουσία μας περιμένει. Πότε θα γονατίσουμε τελείως. Για να μας δώσει τη χαριστική βολή και να μας παραδώσει στην ίδια κόλαση με του ιδιωτικού τομέα. Στις μέρες μας, ή θα αγωνιστούμε για μας και για τους άλλους ή θα μας καταπιεί ο κοινωνικός αυτοματισμός και ο ραγιαδισμός! Στις μέρες μας, δικαιώματα αξίζουν μόνο όσοι αγωνίζονται. Κι αυτά που έχουμε ακόμα, σ' αυτούς τους αγώνες και σε αυτούς που αγωνίστηκαν τα χρωστάμε. Ότι δεν υπερασπιζόμαστε με αγώνες και κόπο, θα μας το "βουτάνε" πριν το καταλάβουμε! Ποια και ποιος από εμάς δεν καταλαβαίνει ότι η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση, η ΕΕ, ο ΟΟΣΑ βλέπουν με κακό μάτι το ωράριό μας; Ποιος δεν καταλαβαίνει ότι θέλουν να καλύπτουν με το υπάρχον προσωπικό όλες τις ανάγκες της εκπαίδευσης και να χρησιμοποιούν τους ελαστικά εργαζόμενους ως φόβητρο για την πλήρη αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων όλων μας, μονίμων και αναπληρωτών;

Ως ΑΑΚ θα ενισχύσουμε τη δράση μας. Οι αποφάσεις της ΓΣ που πάρθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία είναι και ο όρος για την αισιοδοξία μας. Γιατί έτσι, εμποδίζεται κάθε απόπειρα παραχάραξης αυτών των αποφάσεων. 

Εμείς θα συμβάλλουμε ώστε ο σύλλογός μας να συνεχίσει να προασπίζει αταλάντευτα και μαχητικά τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων, του λαού, της δημόσιας εκπαίδευσης, να μην κάνει τεμενάδες στη διοίκηση και την κυβέρνηση, να μην είναι το μακρύ χέρι του κράτους. Να συνεχίσει να οργανώνει, να συντονίζει, να πρωτοστατεί σε όλες τις μικρές και μεγάλες μάχες, μέσα από τις Γ.Σ., την επιτροπή αγώνα ενάντια στα μνημόνια, την ΕΕ και το ΔΝΤ, το κεφάλαιο και την κυβέρνηση και κάθε διαχειριστή της ίδιας πολιτικής. 

"Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα φέρουν το φως

Είμαστε όμως εκείνοι που θα θυμίζουμε πάντα
πως το σκοτάδι δεν είναι μόνο και ανίκητο" 

Για να κάνουμε το σύλλογο συλλογικότητα 
Για δυνατούς συλλόγους διδασκόντων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου