Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

"Μην ξεχάσεις να φέρεις χρήματα να αγοράσεις τον σκλάβο σου", ένας τρόπος αυτοχρηματοδότησης των σχολείων στην Αυστραλία, άρθρο της Δ. Καπίρη

«Aφίσα» σε δημόσιο Λύκειο στο Σίδνεϊ. «Μην ξεχάσεις να φέρεις χρήματα, για να αγοράσεις έναν από τους σκλάβους» (μαθητές της Γ Λυκείου)!!!



Η χρηματοδότηση όλων σχολείων, στην Αυστραλία, συνδέεται με ένα σύστημα αξιολόγησης και κατάταξης, που βασίζεται σε ετήσιες μαθητικές εξετάσεις(NAPLΑN) και εφαρμόζεται τελευταία.

Λόγω της υποεπίδοσης των μαθητών πολλών δημοσίων σχολείων η χρηματοδότηση μειώνεται, σε αντίθεση με τα καθολικά και τα ανεξάρτητα-ιδιωτικά. Συνεπώς, τα δημόσια σχολεία προσπαθούν να βρουν τρόπους αυτοχρηματοδότησης, προκειμένου εξοικονομήσουν χρήματα, με πολλές «ευφάνταστες ιδέες».

Μια τέτοια απίστευτη και όμως αληθινή, είναι η «μέρα σκλάβων», όπου γίνεται δημοπρασία ανάμεσα στους μαθητές της Τρίτης Λυκείου, ώστε να «αγοραστεί» στην καλύτερη τιμή ο σκλάβος-μαθητής, ο οποίος συμμετέχει οικειοθελώς, από τον συμμαθητή- «αφεντικό» του, που θα ικανοποιήσει τα θελήματα του για την ημέρα αυτή, με σκοπό τα χρήματα αυτά να μείνουν στο ταμείο του σχολείου!!!

Τέλος, και το πιο θλιβερό, αυτή η «απείρου κάλλους» ημέρα, της «αγοραπωλησίας μαθητών-σκλάβων», γίνεται δεκτή ως ημέρα με πολλή διασκέδαση!!! 


Δόξα Καπίρη



πηγή: www.prin.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου