Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων στο ΔΣ της ΔΟΕ: Δεν θα επιτρέψουμε την επίθεση στο δημόσιο νηπιαγωγείο!

Ήδη από την 85η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνη δηλώσαμε ότι δεν θα επιτρέψουμε την επίθεση ενάντια στο δημόσιο νηπιαγωγείο και οποιοδήποτε αιφνιδιασμό για «νέο ενιαίο τύπο νηπιαγωγείου» που ανατρέπει το ωράριο λειτουργίας του νηπιαγωγείου, το μετατρέπει σε φύλαξη, υπονομεύει τον παιδαγωγικό και κοινωνικό του ρόλο και αυξάνει το ωράριο των νηπιαγωγών.

Παρότι βρισκόμαστε ένα μήνα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καμία νομοθέτηση δεν έχει υπάρξει στην κατεύθυνση του ωραρίου των νηπιαγωγών και τη λειτουργία του νηπιαγωγείου συνολικά στην κατεύθυνση των διεκδικήσεων του κλάδου.

Για άλλη μία φορά δηλώνουμε την αντίθεσή μας:
Σε οποιαδήποτε προσπάθεια από την πλευρά του υπουργείου που θα κινείται στην κατεύθυνση εξειδίκευσης του ωραρίου των νηπιαγωγών, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στα Νηπιαγωγεία και χωρίς να έχει καθολικό χαρακτήρα.
Σε οποιαδήποτε προσπάθεια λειτουργίας του νηπιαγωγείου που θα διαλύει το αντισταθμιστικό πνεύμα του ολοήμερου νηπιαγωγείου, θα το μετατρέπεισε «φύλαξη» των παιδιών ανοίγοντας την κερκόπορτα της ωρομισθίας και σε αυτό τον κλάδο.

Είναι φανερό ότι τα παραπάνω πραγματοποιούνται στο έδαφος της συνολικής εκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και του Υπουργείου Παιδείας, των συντηρητικών αναδιαρθρώσεων και των μνημονιακών δεσμεύσεων, με στόχο την εντατικοποίηση της δουλειάς των εκπαιδευτικών και τις περικοπές σε δομές και προσωπικό.

Καλούμε το Υπουργείου Παιδείας να μη φέρει τους εκπαιδευτικούς «προ τετελεσμένων» και μάλιστα στην καλοκαιρινή περίοδο, πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγει την αντιπαράθεση. 

Καλούμε την πολιτική του ηγεσία έστω και τώρα να μην προχωρήσει σε αποφάσεις ερήμην των εκπαιδευτικών. Έτσι κι αλλιώς θα μας βρει μπροστά του σε οποιαδήποτε προσπάθεια της ακόμα παραπέρα διάλυσης του δημόσιου σχολείου και νηπιαγωγείου. 

Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων στο ΔΣ της ΔΟΕ, Σταύρου Καλλώνη και Αιμιλίας Τσαγκαράτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου