Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

Ενημερωτικό Σημείωμα του αιρετού Λ. Καβακλή για τις "επιλογές" διευθυντών εκπαίδευσης


Λουκάς Καβακλής
αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Α Αθήνας εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ) τηλ. 6949294781

αναπληρωματικός: Κλιάφα Άρτεμις τηλ. 6986590304
Bρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί ως το τέλος Γενάρη με τη διαβόητη «συνέντευξη» η «εκλογή» των Διευθυντών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Η «εκλογή» των στελεχών αυτών της εκπαίδευσης χρωματίζεται από την εφαρμογή των τριών μνημονίων και τις αντιλαϊκές πολιτικές κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΟΟΣΑ.Η στελέχωση του δημοσίου σε διοικητικό επίπεδο επιχειρείται στα πλαίσια της εφαρμογής των παραδοτέων του μνημονίου και της «αποπολιτικοποίησης» του και περιλαμβάνει την εφαρμογή των αντιλαϊκών- αντιεκπαιδευτικών πολιτικών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.


Συνδέεται με την άμεση και βαθύτερη προώθηση του σχολείου της αγοράς, τους μηδενικούς διορισμούς, την υποχρηματοδότηση, την αξιολόγηση, τα παραδοτέα του μνημονίου και την εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ.


Η θέση των διευθυντών εκπαίδευσης είναι πολιτική θέση άσχετα με τον αν η κατάληψή της γίνεται με διορισμό, με «εκλογές», με ΑΣΕΠ, με προσόντα κλπ. Διαχρονικά, παίζει καθοριστικό ρόλο στην προώθηση και εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής.


Τα στελέχη στην εκπαίδευση όπως και σε όλο το Δημόσιο δεν επιλέγονται για να εφαρμόσουν φιλεκπαιδευτικές πολιτικές αλλά πολιτικές που βρίσκονται απέναντι από τα συμφέροντα του δημόσιου σχολείου, των μαθητών και των εκπαιδευτικών.


Οι αιρετοί των Παρεμβάσεων στα υπηρεσιακά συμβούλια είναι το αυτί και το μάτι των εκπαιδευτικών και εκφραστές του εκπαιδευτικού κινήματος και των διεκδικήσεων του. Δεν συνδιοικούν, δεν αξιολογούν, αλλά διεκδικούν με κινηματικούς όρους.


Με βάση τα παραπάνω οι αιρετοί οι οποίοι έχουν εκλεγεί στα ΑΠΥΣΠΕ με τη στήριξη σχημάτων των Παρεμβάσεων δεν μπαίνουν στη διαδικασία της αξιολόγησης των υποψήφιων διευθυντών εκπαίδευσης και δεν βαθμολογούν. Βάζουν παύλα (-) σε όλους τους υποψήφιους.


Καλούμε τους διευθυντές, υποδιευθυντές και τις προϊσταμένες νηπιαγωγείων να μη συναινέσουν σε αυτή τη διαδικασία με τη συμμετοχή τους προσδίδοντας έτσι επίφαση δημοκρατικότητας και νομιμοποίηση στις αντιλαϊκές πολιτικές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου