Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΤΑ ΜΑΤ ΜΠΗΚΑΝ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ συλλ. «ο Αριστοτέλης»
           ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.




ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ 22 ΜΑΡΤΗ


ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΕ - ΔΝΤ




Χθες, νωρίς το μεσημέρι καθηγητές σε διαθεσιμότητα έκαναν κατάληψη του πολιτικού γραφείου του Υπουργού Παιδείας, στον Πειραιά διαμαρτυρόμενοι ενάντια στις απολύσεις και απαιτώντας δέσμευσή του, ότι δε θα προχωρήσει σε αυτές. Μετά από την κινητοποίηση αυτή, ο υπουργός παιδείας δέχτηκε να συναντηθεί μαζί τους  στις 4.00 το απόγευμα, στο υπουργείο παιδείας. Στη συνάντηση αρνήθηκε να δεσμευτεί, οπότε οι καθηγητές αποφάσισαν να παραμείνουν στο χώρο απαιτώντας την προκήρυξη των 200 οργανικών θέσεων, που είχε υποσχεθεί και το σταμάτημα των απολύσεων για όλους τους υπό διαθεσιμότητα. Έξω από το υπουργείο άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για συμπαράσταση. ΜΑΤ απέκλεισαν την είσοδο και στις 1.15 τα ξημερώματα, κύκλωσαν τους καθηγητές μέσα στο αμφιθέατρο του υπουργείου και έστειλαν τελεσίγραφο: «ή αποχωρείτε ή σας συλλαμβάνουμε». 1.50 πμ οι καθηγητές αποχώρησαν από το υπουργείο, φωνάζοντας συνθήματα, με ψηλά το κεφάλι, αφού εξασφάλισαν νέα συνάντηση με τον υπουργό παιδείας στις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής.




Η συγκυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ έδειξε για μια ακόμη φορά το αυταρχικό πρόσωπό της. Τεμενάδες στην τρόικα, ΜΑΤ για τους εκπαιδευτικούς, τις καθαρίστριες, τους σχολικούς φύλακες και κάθε εργαζόμενο που σηκώνει κεφάλι απέναντι στην πολιτική τους.


 


Οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, δείχνουν περίτρανα, πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης και της αξιοπρεπούς δουλειάς μας μέσα σε αυτή, από αυτόν του ανυποχώρητου, αποφασιστικού αγώνα. Σε συντονισμένο, μαζικό μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ.


 


Όλοι σήμερα, Παρασκευή στη συγκέντρωση 11.30 πμ,  στο υπουργείο παιδείας, στην στάση εργασίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ 11.00 – 2.00


 


ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ - ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ


 


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ
ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΙΣ
ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου