Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Η ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ συλλ. «ο Αριστοτέλης»
           ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.
   http://aakaristotelis.blogspot.gr/                                                                                                           Τετάρτη 27-11-2013

Η ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Με εγκύκλιο του ο υφυπουργός παιδείας επικαλούμενος το νόμο 1264 επιχειρεί να καταργήσει τις άδειες για τη διεξαγωγή των Τακτικών Γενικών Συνελεύσεων προσθέτοντας ακόμη ένα μέτρο στον κατάλογο των αντεργατικών μέτρων και των επιθέσεων στο συνδικαλιστικό-εργατικό κίνημα.
Ø    Αφού πρώτα κατάργησαν κάθε εργασιακό δικαίωμα και δαιμονοποίησαν κάθε απόπειρα αντίστασης, ταυτίζοντας τους αγώνες των εργαζόμενων με τον εργοδοτικό  συνδικαλισμό της υποταγής και του ρουσφετιού των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, αλλά και κάθε εργατική δράση με αντικοινωνική συμπεριφορά.
Ø    Αφού θεωρούν κάθε εργατική συλλογικότητα ασύμβατη και απόλυτα εχθρική στην πολιτική της «νέας» κοινωνίας που φτιάχνουν με
ανεργία 30%, μισθούς 200 ευρώ, ωράρια λάστιχο, φορολεηλασία και φοροληστεία
Ø    Αφού η «ανάπτυξη» και το σχολείο της αγοράς  που υπόσχονται κυβέρνηση ΕΕ,τρόικα, Μνημόνια, ΔΝΤ, δεν θα πραγματοποιηθούν με συναίνεση, αλλά με καταστολή και βία καταργούν και τις άδειες για τις συνελεύσεις των συλλόγων.
Τώρα η συνδικαλιστική δράση πρέπει να δυσκολευτεί, να εξαφανιστεί  με κάθε τρόπο και κάθε δημοκρατικό δικαίωμα γύρω απ αυτήν πρέπει να θεωρείται προνόμιο και εσχάτως «αντικοινωνικό» κεκτημένο.
Η δυνατότητα των εργαζόμενων να συνδικαλίζονται και να συναποφασίζουν  ελεύθερα αποτελεί δημοκρατικό τους  δικαίωμα. Μετά την επιβολή του νόμου της ζούγκλας στον ιδιωτικό τομέα όπου  η συμμετοχή στο συνδικάτο θεωρείται περίπου συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σειρά έχει και ο δημόσιος τομέας και τα σχετικά με την συνδικαλιστική δράση. Ο συνδικαλισμός πρέπει να είναι ελεύθερος παντού χωρίς περιορισμούς και απαγορεύσεις.
Κυβέρνηση και ΕΕ διαγωνίζονται σε καταστολή και αυταρχισμό. Αυτό που δεν αναγνωρίζεται ως δικαίωμα στους εργαζόμενους,  να διεκδικούν συλλογικά, να αποφασίζουν με διαδικασίες βάσης και να αγωνίζονται, το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου και οι καπιταλιστές θέλουν να το περιορίσουν δραματικά, δομώντας μια νέα αριστοκρατία των πάνω,  ένα κράτος έκτακτης ανάγκης και μια κοινωνική δομή ολοκληρωτικής έμπνευσης. Γίνεται πλέον φανερό ότι ο καπιταλισμός βλάπτει σοβαρά τις κοινωνικές και πολιτικές ελευθερίες και δικαιώματα και είναι ασύμβατος με αυτήν.  
Ο κοινοβουλευτικός «ολοκληρωτισμός» πάει χέρι-χέρι με την κατάργηση των ατομικών δημοκρατικών  δικαιωμάτων και ελευθεριών καθώς  και κάθε συνδικαλιστικού δικαιώματος και ελευθερίας εντός και εκτός εργασίας.
Καταγγέλλουμε την νέα αυταρχική αντεργατική ενέργεια της κυβέρνησης και την προσπάθεια να βγουν εκτός νόμου τα συνδικάτα οι  εργατικές συλλογικότητες και η εργατική δράση. Να αποσυρθεί τώρα η εγκύκλιος.
         Τους λέμε για μια ακόμη φορά ότι η ταξική πάλη όσες απαγορεύσεις κι αν κάνουν δε θα  σταματήσει.
Με τον κοινό  συλλογικό αγώνα,  την ανεξάρτητη ταξική  δράση και με μαχητικούς αγώνες οι εργαζόμενοι θα επιβάλλουν τη δημοκρατία τους και τις ελευθερίες που απαιτεί η εποχή μας, ανατρέποντας την κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καταργώντας την ΕΕ  και την πολιτική της, το ΔΝΤ και τα μνημόνια.  

         Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συμμετέχουν μαζικά στις Τακτικές Γενικές Συνελεύσεις, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις που θα οργανώνουν την πάλη, να απαντήσουν με αγωνιστικό τρόπο στην πρόκληση του υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου