Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Συγκροτήθηκε το Δ.Σ. της ΔΟΕ

Συγκροτήθηκε τελικά το Δ.Σ. της ΔΟΕ, χτες Τρίτη 27/8 από τη ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚ.

Αναλυτικά:
πρόεδρος: Κόκκινος Χ. (ΔΑΚΕ)
γραμματέας: Κικινής Θ. (ΔΑΚΕ)
ταμίας: Οικονόμου Τριαντάφυλλος (ΔΑΚΕ)
αντιπρόεδρος: Μαντάς Κ. (ΠΑΣΚ)
ειδ. γραμματέας: Πετράκης Στ. (ΠΑΣΚ)
οργ. γραμματέας: Φασφαλής Ν. (ΠΑΣΚ)

Τσάμπα τόσο μελάνι στις μέχρι τώρα ανακοινώσεις της ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ που καλούσαν να ξεμπλοκάρει το ζήτημα του προεδρείου και να συγκροτηθεί με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων για να συζητηθούν τα οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών και ο αγωνιστικός σχεδιασμός. Μετά τη συγκρότηση, το προεδρείο έκλεισε ραντεβού με το υπουργείο βασικά για τις αποσπάσεις, ενώ καμία ουσιαστική συζήτηση δεν έγινε για τα μεγάλα ζητήματα των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων στο δημόσιο σχολείο. Γι' αυτό άλλωστε και στην πρόταση των Παρεμβάσεων (δείτε τη αναλυτικά στην προηγούμενη ανάρτηση) τοποθετήθηκαν γενικόλογα χωρίς καμία συγκεκριμένη πρόταση από τη μεριά τους. Δε χωράει αμφιβολία ότι οι παρατάξεις της συγκυβέρνησης στο συνδικάτο αρνούνται μια ουσιαστική συζήτηση για τα κεντρικά ζητήματα της περιόδου. Σπέρνουν υπογείως αυταπάτες ότι ο κλάδος δε θα θιγεί, ξέροντας καλά ότι όταν η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ολοκληρώσει το σχέδιο διαθεσιμοτήτων-απολύσεων στη Β' βάθμια, θα πάρει σειρά το εκπαιδευτικό προσωπικό της Α' βάθμιας. Η συγκυβέρνηση περιμένει να τελειώνει με τον έναν κλάδο, για να "χτυπήσει" τον άλλον. Αν οι καθηγητές μείνουν μόνοι τους σ' αυτή τη μάχη και η μάχη χαθεί, είναι φανερό ότι η κυβέρνηση διευκολύνεται εξαιρετικά για να χτυπήσει μετά τους άλλους κλάδους. Όποια παράταξη δεν προτείνει πραγματικά και όχι επικοινωνιακά, αγωνιστική συμπόρευση και απεργιακή καταιγίδα, "βάζει πλάτη" για να λεηλατηθεί ο κλάδος αμέσως μετά.

Την ίδια στιγμή, στην ΟΛΜΕ συνεδριάζουν για την αγωνιστική πρόταση με την οποία θα γίνουν οι Γ.Σ. των ΕΛΜΕ.
Ήδη πολλές ΕΛΜΕ έχουν βάλει ΓΣ τις ημέρες αυτές καθώς και την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη για να αποφασίσουν με ποια συγκεκριμένη απεργιακή μορφή θα εκδηλωθεί ο απεργιακός αγώνας διαρκείας που έχουν αποφασίσει στο πρόσφατο συνέδριό τους.

Εν τω μεταξύ 9 σύλλογοι της Π.Ε., ανάμεσά τους και ο Αριστοτέλης προτείνουν αγωνιστική απεργιακή συμπόρευση μαζί με τους καθηγητές με απεργία διαρκείας και άμεσα Γ.Σ.
Είναι σαφές ότι η κάθε παράταξη οφείλει να καταθέσει δημόσια συγκεκριμένη πρόταση προς τον κλάδο για τον αγωνιστικό σχεδιασμό. Η συνεχής επίκληση των αγώνων που δε συνοδεύεται από συγκεκριμένη πρόταση είναι για να ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου.

1 σχόλιο:

  1. μήπως …τους διόρισαν και δεν τους εκλέξαμε; μου φαίνεται απαρηγόρητο ότι υπό αυτές τις συνθήκες, ένας κλάδος κατ΄ εξοχήν γυναικείος εκλέγει μόνο άνδρες και δη μνημονιακούς. Ισχύει τελικά ότι έχουμε ό, τι μας αξίζει; Ή, έχετε κάποιες εξηγήσεις για το που οφείλεται αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή